Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mag píše:
Já jsem živým důkazem, že to jde v Plzni i bez protekceDokonce jsem vyhrála dvě výběrová řízení, která se konala v jednom týdnu. Teda ale byl to rok 2007.
Tak to gratulace. Ono to asi teoreticky jde, já to nikdy nezkoušela, tak netuším, ale je fakt, že většinou to jde přes protekci všude, nejen ve státní správě…
@lilie12 Jenže, nikdo si tě, v dnešní době, dobrovolně nezvdá fleku jen proto, že by měl jít do důchodu. Na druhou stranu - nikdo nemůže posuzovat, zda-li ten pracující důchodce peníze potřebujeme méně či výce, než někdo mladší… Nelze říct, že tam nemá co dělat - proč? Kvůli věku?
prostě podle mě v okamžiku když dosahnou důchodského věku mají jít do důchodu pak se nemužem divít že si důchodci sedí dál na místě a lidé co by pracovat chtěli at je to střední vrstva nebo absolventi škol místo práce sedí na úp prostě podle mě v okamžiku dosažení do důchodce by jim měla končit smlouva takže i kdyby nechtěli jít tak by zaměstnavatel neměl prodloužit smlouvu já sama znám ve svém okoli x míst kde bych jsem mohla nastoupit mám praci je to v oboru atd..jenže jedina věc co mi v tom brani je to že zaměstnavatel nemá prac. místo a to z toho důvodu že mu tam sedí důchodci a to že dělají svoji praci velmi dobře není důvod k tomu aby dal pracovali spíš pravě naopak šanci by měli dostat mladší kteří pracovat chtějí a chtějí ukazat co v nich je, ale boužel kvůli důchodcum nemohou…jak by se vám libílo kdyby jste mohli získat nějaké dobré prac. místo, ale protože tam pracuje někdo kdo tam nemá už co dělat ho nezískate protože zaměstnavatel nemá prostředky na to aby vam mohl další prac. místo vytvořit a důchodcee neodejde a vy tak máte smůlu
Najdeš líp placenou práci. Tady bys měla jen přesčasy a nervy. Buď ráda ![]()
@mag hlásila jsem na 3 pozice - odborný pracovník oddělení investic a realizací, odborný pracovník odboru správních činností a odborný pracovník odboru školství, kultury a sportu. Vystudovala jsem obor regionální rozvoj a hospodářská politika.
@lilie12 A proč by se měl zaměstnavatel někoho zbavovat jen proto že se tobě zda stary
to je snad jeho věc koho bude zaměstnávat!
@lilie12 Sorry, ale i ten důchodce si chce zaplatit nájem, jídlo a oblečení a když to z nějakého důvodu nejde, tak rád pracuje… Nevidím na tom nic špatného. A kdyby jsi byla tak úžasná, tak tě zaměstnavatel rád přijme místo toho důchodce. Není v tom ještě to, že je lepší ten důchodce než ty? ![]()
@lilie12
tak běž za ředitelem nebo majitelem firmy, že už je v létech - tak že to vezmeš za něj ![]()
@elinka90 to říká jen to, že umíš počítat integrály a už jsi slyšela o Keynesovi
nic co by naznačovalo, že dokážeš napsat autoremeduru
@wobludka Asi tak. U jednoho výběrka jsme v předkole psali rozhodnutí.
Když jsem se zúčastnila výběrového řízení na naše oddělení, u dvou uchazečů se personalistka zmínila, kdože se za ně přimlouvá (rozhodně osoby, co měli tou dobou u nás v organizaci největší vliv) a my vzali paní, co se hlásila z podřízeného úřadu, tudíž měla ZOSku a léta praxe. Takže ta protekce taky může znamenat, že se dotyčný přimluví, ale ve finále mu na tom až tak nezáleží.
@wobludka teď si ze mě děláš srandu ne? To je jasný, že vím kdo je Keyness, Smith atd.
@elinka90 Nechci mluvit za @wobludka, ale ona cílila spíš na tu autoremeduru, ne na znalosti o Keynesovi, ty ti naopak přiznala ![]()
Už na to stejně kašlu jsem pozvana na další 3 výběrová řízení. Tak alespoň někde mají zájem bez protekce. Pak by to mohlo být špatně i v kolektivu. Někdo tam bude mít známého a bude moc vše a já budu držet hubu a krok
Tak tak, děkuji
nepochybuji o tom, že ty pány dobře znáš - a nepochybuji o tom, že na ně a mnohé další můžeš v poklidu zapomenout ![]()
Třeba na moje místo se tehdy do výběrka přihlásilo 130 lidí. Nestačí být průměrná, musíš nabídnout něco, co Ti získá konkurenční výhodu. Když se jen přihlásíš, budeš třeba dobrá, ale pořád desátá. Já jsem třeba strávila dva měsíce jen tím, že jsem četla veškeré metodiky a související právní předpisy s komentářem. Soustřeď se jen na ta výběrka, která mají smysl - oddělení investic je ztráta času, to je natolik strategické oddělení, že jen blázen by si tam pustil někoho zvenku… Pokud jsi schopná dělat takovouhle práci, tak udělat si prostor v kolektivu snad nemůže být problém. A že budeš držet hubu a krok? To se od Tebe teď přece očekává! Začínáš od nuly, nezapomeň ![]()
@elinka90 když jsem si tak prolétla všechny tvé komentáře, tak možná vybrali i podle znalostí českého jazyka…
@ragina hero a kde mam napr. hrubky? dost casto sem pisi z mobilu a to opravdu po sobe nekotroluji a uz ve vice diskuzich jsem si vsimla, ze na lidi rada bezduvodne utocite. chtelo by to odstranit svuj komplex