Zdravý život

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
687
11.6.13 01:10

Zdravý život

Ahoj

rozhodla jsem se, že chci začít zdravě jíst, přestat kouřit a něco i zhubnout, zdravě žít. Manžel jde do toho semnou. Jelikož s tím nemám žádné zkušenosti, budu ráda za jakékoliv tipy, jak to zvládnout, co si začít vařit a celkově co a jak :) Chci si do života vnést pozitivum a celkově se cítit lépe. Stěhujeme se do nového bytu, tak budu ráda i za rady, jak si příjemně zařídit bydlení, abychom se tam cítili příjemně… Něco na způsob „feng šuej“ jsem nezkušená v tomhle způsobu žití… :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3890
11.6.13 03:38

Ahoj… taky se o to snazim, ale je to dost tezky… treba si neumim odeprit to sladky :roll: s tim bojuju nejvic :lol: tak drzim palce a jsem zvedava co budou holky radit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.6.13 07:33

@Hani23
tak ty mas v planu tolik zmen, ze je tezko neco radit :D ale umysly chvalim
ja bych jenom poradila, to zpocatku neprehanet, at vam to neleze brzo na nervy. jinak mas idealni dobu - zacina leto (snad i v CR), takze hodne pohybu venku, kola, brusle, prochazky, varit lehci jidla - salaty, testoviny se zeleninou, grilovane maso…

ale fakt by to zacala tim, co vam chutna a co vas bavi. nekdo se vrhne rovnou na syrovou zeleninu, vyhonky a soju a behani hodinu denne a za mesic se na to vyse,,, protoze zit se tak neda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.6.13 07:34

@Hani23
PS: a jak se tak divam na cas tveho dotazu - tak bych jeste poradila chodit driv spat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
11.6.13 08:14

Nu, já se spíše vracím k životu našich předků. Jím sezónní a lokální věci, zpracovávám ovoce, peču sladké, vykrmujeme husy, rádi si dáme grilovaný steak, salát a pivko…tedy my jsme nekuřáci. Ráno bez kafe nenastartuju. K tomu se hýbu, protože mám práci v domě, na zahradě, musím pro trávu, nasekat dřevo. Založením jsme čundráci, takže dost chodíme, spíme pod stanem i širákem. Nejsme žádní štíhlíci, ale ani koule, dál nepřibíráme a je nám fajn. Diet jsem vyzkoušela neureko, hubenost mi slušela, (někdy to byla hubenost nevyžádaná po hospitalizaci a to jsem byla slabá jako moucha - když jsem si dřepla, už jsem se nepostavila), ale když to bylo díky dietě, byla jsem nervózní, naštvaná, samé vykřičníky co nesmím (nesmíš kafe, nesmíš pivo, nesmíš banán, nesmíš oplatek, nesmíš tolik brambor, nesmíš tatarku, nesmíš chleba, nesmíš uzený sýr) z pohledu na zeleninu a rybu mi bylo zle. A nakonec jsem se vrátila do starých kolejí, zjistila jsem, že dietu nechci držet celý život. Takže se více hýbu, protože se snažím o co nejvíce domácích surovin, a to dá dost práce. Na sladké moc nejsem, ale brambory, kyška, steak, zelenina, tatarka, sýry, kávička i pivko (klidně i birell), husí játra v sádle, kachnička se zelím (to zase v zimě)…nepřejídám se. jím tohle šechno, hýbu se a diety mi můžou vlézt na chrbát :mrgreen: Na stáří chytnu diabetes nebo jinou mňamku a nebudu moct to a ono - to by mě teda naštvalo, kdybych si celý život odpírala, i kdybych mohla a nokonec skočím tak, že nebudu moct vůbec. Takže za mě je zdravě to, co jedla moje prababička, co se dožila 94 let - v dnešních podmínkách to tak jednoduché není, nemáme grunt, jen zahradu. A na valše prát taky nebudu, že jo? Jen mi vyhovuje více ten venkovský styl, obklopuju se i staršími věcmi, mám ráda dřevo a starožitnosti. Nejraději bych bydlela v roubence :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24085
11.6.13 08:38

No já bych ti poradila sednout si s manželem a říci si co je provás největší priorita - hubnutí, přestat kouřit, zdravá jídla. Tím bych začala. Jela bych jednu věc pár týdnů (měsíců) a pak přidala další. Jídlo teoreticky můžete hned - teď na léto je to dobré, více zeleniny, ovoce, méně těžkých jídel.

Jinak ti držím palce ať to zvládnete. Jo a taky bych si srovnala s manželem myšlenky co pro vás znamená zdravě žít, každý to může mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
11.6.13 13:09

Já se musím pochválit, že už měsíc nekouřím.. :dance:
Jinak dietu bych potřebovala jsko sůl, ale to by bylo moc změn najednou..musím postupně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
11.6.13 22:28

Děkuji za příspěvky ;) mám čtyřměsíčního chlapečka, proto jsem v noci vzhůru a pak nemůžu spát… :roll: já se ani neorientuju v tom to se v dietě nesmí apod. Jen bych chtěla zlehka dietnit :) třeba někdy si dám také omáčku, nebo knedlik ;)
Jen to nepřehánět, což s manželem jíme teda hrozně a já ještě nepravidelně a třeba první jídlo až v 16,h 8o no hrůza. Já jsem v těhu nekouřila ani při kojení, ale nějak mě to pak přemohlo, když jsme si dali třeba pivo, nebo víno :? :? ale snad to zvládnu znova, když už jsem to jednou dokázala :nevim:
Jak bych si mohla připravit doma maso, aby neleželo na tuku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová