Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrovolně bych ho nikam nepsala. Pokud bude mít on zájem, musí si požádat soudně a pokud se nepletu, náklady bude ve výsledku hradit kamarádka (pokud teda měl pravdu a je bio otec). Ale zas pochybuju, že otec má o dítě takový zájem, aby se chtěl soudit.
Na druhou stranu kdyby byl v RL, mohla by po něm vyžadovat alimenty a příspěvky na kočárek a očkování, když jako otec uveden není, je celkem logické, že jí nic neplatí.
@Granda píše:
Tak ať se nový přítel zapíše do rl jako Bio otec a má od toho exota klid. Co víc chce? Aby platil ale dal jí pokoj?
Dobrý nápad, ale chtěl bych vidět toho zoufalce, co by to udělal.
@jenika1 píše:
Myslím, že víc řvou, než že budou konat. Není úředně otec, nedala bych. Pochybuju, že on to požene k soudu, aby potvrdil otcovství, to by musel platit. Zakladatelka chtěla asi napsat, že vlastně nemá ani zájem něco platit i když mohl přispět. Jinak geny dělají hodně. Známá měla dítě s podobným, taky hned odešla. Otce viděl naposled v roce života. Ten nikdy neměl zájem, neplatil, zavřenej atd. Kluk dneska 20letý stejný jak on, neví si s ním rady, jak podoba, tak chování. Vdala se podruhé, vychovával ho bezva chlap, takže mužský vzor tam byl.
Asi tak bych to viděla taky. Je to pro ilustraci toho, že se jako zodpovědný rodič chovat nikdy nechtěl. On v tom byl určitě nějaký vývoj. Taky znám jednu, která otěhotněla se solidně vypadajícím chlapem dokonce dle obecného názoru ze solidní rodiny a až pak přišla na to, že navrch huj, vespod fuj. Pro ženskou to pochopitelně nebude jednoduché, doufá, že se ten chlap třeba změní, bude nějak pro dítě fungovat, pak by třeba o zapsání do RL uvažovala.
On si zapsání do RL vysoudit může, ale určitě bych ho informovala o výši alimentů, které bude do zletilosti dítěte platit. To by ho mohlo odradit. A dneska už to není o tom, že se jim lehce vyhne, když ona po tom půjde, tak mu nejdřív seberou řidičák, pak exekuce, basa.
@jipo píše:
Dobrý nápad, ale chtěl bych vidět toho zoufalce, co by to udělal.
To teda, do takové rodiny.
Jak to bylo zmíněno, matka dítěte bude podobný exemplář, když si počala dítě s takovým týpkem. Tak si to holt vyžere, soud ho do RL zapíše a pravděpodobně dá střídavou péči.
Holt v příštím životě to chce lepší volbu ![]()
@miriam.mirus Ano, když ho nechce mít zapsaného v RL, ale chce aby jakkoliv přispíval, tak ho zcela regulérně ždímá o peníze…
@miriam.mirus píše: Čaute děvčata, musím se s vámi podělit, zajímá mě váš názor.
otec není zapsán v rodném listě, neplatí vyživovací povinnosti vůči synovi, matka potřebovala nový kočár (ten původní se rozbil) chtěla po otci alespoň část, čekala 3 měsíce nakonec si to zaplatila sama, malý měl nehrazené očkování, chtěla po otci část, čekala a stejně si to zaplatila sama
) se synem se skoro ani nestýká, nemá zájem, sem tam za ním dojde, matka bio otce stále dělá rozbroje, chtěla by vnouče nejradši do své péče
neumím si sice představit že by ten malý byl v její péči, bože co by z toho vyrostlo z chuďátka (pro upřesnění, matka bio otce má 5 děti, jedno v domově a zbytek nevychování s prominutím haranti, 11letá dcera- utíká do Vídně, kouří doma před ní a pecka že jí na to ona ještě dává, 8 letá dcera- slovník jak dlaždič, drzé děcko) nic vnoučeti ani nekoupili pořádně
teď nedávno se ta „babička“ ptala kdy má malý narozeniny
chodí matku malého udávat na OSPOD že jim malého nechce dávat, co by ne taky mám dvě děti a nikdy bych jim dítě nedala
s takovou by zachvílí malý došel se sakra „dobrým“ slovníkem a bůh ví s čím dalším, hlavně že si sdílijou na facebooku jeho fotky velice náš malý Adámek
Teď vyredukovala s tím že její syn budu v rodném listě malého, matka ale nesouhlasí takže to na matrice neschválí a bude muset soudně o to žádat aby tak její „synáček“ byl.. chudák malej ani neví že je to jeho táta ( a matka mu ale nic netluče do hlavy), matka malého si je vědoma s kým dítě má
a lituje toho sakra moc, ale chybami se člověk učí a ona má aspoň krásného, šikovného syna jak ona říká, o malého se od jeho narození stará sama
má dlouhodobě nového přítele který malého přijal za svého, nežijí ale spolu. Pokud se chce bio otec nebo jeho matka vidět s malým matka malého nebrání, jen jim ho nechce dávat nikam bez jejího dozoru, naposledy jim ho dala když měl malej půl roku a normálně ho jen posadili do autosedačky do taxiku a ani ho nezapoutali, odvětili to větou „nemusí být připoután, co by se mělo stát“ no kdybyste viděli jak matku malého málem porazilo, kdyby se tak něco stalo!
Teď ale k věci, dali byste takového otce zapsat do rodného listu? Vím že oba rodiče mají své práva, ale toto? Toto má to právo ze zákonu, ale ne lidsky. A pokud ano, matka nechce dovolit střídavou péči a jediné co by dovolila je aby se viděli s malým jen v její přítomnosti.
Co váš názor? Díky za názory, musela jsem se s tím podělit![]()
matka si nemůže diktovat, jak se dítě bude setkávat s otcem atd.. stejně tak si nemůže diktovat, zda chce střídavku či ne.. mmchdm, proč by on přispíval, když není v RL? nemusí ![]()
@jenika1 - ano chtěla jsem poukázat na to, že se matka párkrát snažila aby bio otec přispěl, kdYž se o malého velice tak „zajímá“, ale z jeho jednání lze vidět že přispívat nechce a o malého zájem nemá.
@kadlina - i když bio otec byl z takové podařené rodinky, on vypadal velice solidně, ani já sama bych si neřekla že se takto změní, ale přesně jak jste řekla navrch huj, zespod fuj.
@jenny.fields z kama usuzujete že matka je ten stejný exemplář? Že nevěděla, že se bio otec takhle otočí o 360 stupňů, tak už hned musí být taky takový exemplář? Chybami se hold člověk učí ![]()
@j.a.n.i1 zkusila to ze začátku, kdy spolu až takové problémy neměli, a to že se jednou pokusila zda by jí přispěl na kočár a na očkování už z něho hned ždímá peníze? Ne jen se ukázalo, že o dítě nebude mít až takový zájem, když na něj nemůže ani přispět, i když by mohl, toť vše.
@martina.se ano když není v RL nemusí přispívat, ale také se nemůže vyhrožovat a nemůže chtít tedy malého, jde tu jen o princip ![]()
@miriam.mirus jako zapsat se může nechat, ale bude doplácet alíky zpětně za 3r oky ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Dle schopností výběru partnera odhaduji otce verze 03 do dvou let, mezitím s verzí 02 zplodí nové bejbatko, dej pak vědět, jestli jsem se trefil.
S tím souhlasím. ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Dle schopností výběru partnera odhaduji otce verze 03 do dvou let, mezitím s verzí 02 zplodí nové bejbatko, dej pak vědět, jestli jsem se trefil.
Tak třeba ta moje známá, co jsem uváděla, s druhým partnerem zplodila druhé bejbátko a jsou spolu víc, než 15let. Myslím, že on si to první dítě i přivlastnil a jelikož se povedlo, že v rodině to byla jediná holčička široko daleko, tak k ní přilnuli i „adoptivní“ prarodiče.
Hele, já tomu nějak nerozumím. Matka nenechá zapsat biologického otce do RL při narození dítěte. K tomu jistě musela mít nějaký (už tehdy) závažný důvod. Když tomu tak bylo, proč ho „otravovala“ s příspěvky na kočár, očkování atd? Pokud (jak píšeš) mu chtěla dát šanci se zapojit a chovat jako otec, proč zrovna přes peníze?? Buďto to nějak komolíš, nebo je matka dítěte skutečně s podobného těsta jako jeho otec ![]()
@miriam.mirus Mě vždy pobaví to otáčení o 360 stupňů. Si vždycky představím, jak se otáčí dokolečka ![]()
@Ignácie píše:
@miriam.mirus Mě vždy pobaví to otáčení o 360 stupňů. Si vždycky představím, jak se otáčí dokolečka
Přesně
![]()
Nahlodejte ho že malej není jeho. Prostě někde v hospodě řekněte, že ona měla v době početí ještě někoho. Pak hned že teda dobře že to půjde všechno přes soud a zapsání a určení alimentů a alimenty zpětně a styk vzhledem k tomu, že do teď se moc nevídali tak na pár hodin přesně určených prvně v přítomnosti matky později bez ní pár hodin pak jeden den a za hodně dlouho se dostanete na jeden víkend ob víkend. Samozřejmě za předpokladu, že bude mít pro malého zázemí které prvně zkontroluje sociálka.
Hlavně vychytat ten okamžik kdy začne žít báchorka o její nevěře svým životem a tím momentem kdy ona otočí. U něj v hlavě to bude vypadat tak že ona chce prachy na cizí dítě.