Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čaute děvčata, musím se s vámi podělit, zajímá mě váš názor.
otec není zapsán v rodném listě, neplatí vyživovací povinnosti vůči synovi, matka potřebovala nový kočár (ten původní se rozbil) chtěla po otci alespoň část, čekala 3 měsíce nakonec si to zaplatila sama
, malý měl nehrazené očkování, chtěla po otci část, čekala a stejně si to zaplatila sama
) se synem se skoro ani nestýká, nemá zájem, sem tam za ním dojde, matka bio otce stále dělá rozbroje, chtěla by vnouče nejradši do své péče
neumím si sice představit že by ten malý byl v její péči, bože co by z toho vyrostlo z chuďátka (pro upřesnění, matka bio otce má 5 děti, jedno v domově a zbytek nevychování s prominutím haranti, 11letá dcera- utíká do Vídně, kouří doma před ní a pecka že jí na to ona ještě dává, 8 letá dcera- slovník jak dlaždič, drzé děcko) nic vnoučeti ani nekoupili pořádně
teď nedávno se ta „babička“ ptala kdy má malý narozeniny
chodí matku malého udávat na OSPOD že jim malého nechce dávat, co by ne taky mám dvě děti a nikdy bych jim dítě nedala
s takovou by zachvílí malý došel se sakra „dobrým“ slovníkem a bůh ví s čím dalším, hlavně že si sdílijou na facebooku jeho fotky velice náš malý Adámek
Teď vyredukovala s tím že její syn budu v rodném listě malého, matka ale nesouhlasí takže to na matrice neschválí a bude muset soudně o to žádat aby tak její „synáček“ byl.. chudák malej ani neví že je to jeho táta ( a matka mu ale nic netluče do hlavy), matka malého si je vědoma s kým dítě má
a lituje toho sakra moc, ale chybami se člověk učí a ona má aspoň krásného, šikovného syna jak ona říká, o malého se od jeho narození stará sama
má dlouhodobě nového přítele který malého přijal za svého, nežijí ale spolu. Pokud se chce bio otec nebo jeho matka vidět s malým matka malého nebrání, jen jim ho nechce dávat nikam bez jejího dozoru, naposledy jim ho dala když měl malej půl roku a normálně ho jen posadili do autosedačky do taxiku a ani ho nezapoutali, odvětili to větou „nemusí být připoután, co by se mělo stát“ no kdybyste viděli jak matku malého málem porazilo, kdyby se tak něco stalo! ![]()
Teď ale k věci, dali byste takového otce zapsat do rodného listu? Vím že oba rodiče mají své práva, ale toto? Toto má to právo ze zákonu, ale ne lidsky. A pokud ano, matka nechce dovolit střídavou péči a jediné co by dovolila je aby se viděli s malým jen v její přítomnosti.
Co váš názor? Díky za názory, musela jsem se s tím podělit
![]()
@Kobliha51 píše:
@miriam.mirusNedala a odstěhovala bych se někam daleko.
Taky mě to napadlo. Chudák malý až vyroste, aby chodil kanálama s takovými příbuznými.
@Lidym @Kobliha51
Přesně tak
štěstí že aspoň současný přítel je z dobré rodiny a malého přijal za svého.
@miriam.mirus píše:
@Lidym @Kobliha51
Přesně takštěstí že aspoň současný přítel je z dobré rodiny a malého přijal za svého.
Pohádky ovčí babičky, že ten šťastnej párek spolu nežije ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Pohádky ovčí babičky, že ten šťastnej párek spolu nežije
Tím myslíš asi sex, ne? Ten můžou mít, ačkoliv spolu nežijí - což znamená nebydlí. Chápeš?
@miriam.mirus A biomatka netusila, s kym si dela decko, ci to bylo neposkvrnene poceti?
Otec neni v RL, tak co po nem pozadujes? Tvoje blbost a naivita udelat si decko s takovym exemplarem.
Příspěvek upraven 10.05.16 v 21:02
Já tomu nerozumím. Není v RL, tak nač se rozčilovat nad alimenty. Pokud je opravdu otcem, tak o zapsání nebudeš rozhodovat ty. Ani o návštěvách. ![]()
@Kobliha51 píše:
Tím myslíš asi sex, ne? Ten můžou mít, ačkoliv spolu nežijí - což znamená nebydlí. Chápeš?
Že tatínek verze 02 přijal dítě za své, ale nemůže se chudák starat, když spolu nebydlí ![]()
@vonajebohyne píše:
@miriam.mirus A biomatka netusila, s kym si dela decko, ci to bylo neposkvrnene poceti?
Otec neni v RL, tak co po nem pozadujes? Tvoje blbost a naivita udelat si decko s takovym exemplarem.Příspěvek upraven 10.05.16 v 21:02
Není to můj příběh ![]()
@pohledzdruhestrany nežijí spolu.. zatím, ale jsou spolu v denním kontaktu a už se spolu chtějí stěhovat ![]()
@vonajebohyne abych uvedla na pravou míru, problémy začali po otěhotnění, a matka je si vědoma s kým dítě má a nechce aby ze syna bylo něco takového
A matka nepožaduje nic, jen nechce aby byl v RL dítěte, čti pozorně ![]()
@miriam.mirus Ok, ale on nema zadna rodicovska prava, tudiz po nem matka nemuze chtit, aby jen z dobre vule plnil rodicovske povinnosti-prispival na kocarek, ockovani, aliky..
Nelze mit jen to pozitivni, at ho stahne o penize, ale at ma i otec prava dana zakonem.
@Tereza1986 píše:
Já tomu nerozumím. Není v RL, tak nač se rozčilovat nad alimenty. Pokud je opravdu otcem, tak o zapsání nebudeš rozhodovat ty. Ani o návštěvách.
Nerozčiluje se nad alimenty, jde jen o princip, proč se cpe do RL? Vždyť toto se nedá nazvat otcem, i když ho splodil, otec je ten co se stará a vychovává a dává lásku, ne jak tento. ![]()
@miriam.mirus píše:
@vonajebohyne abych uvedla na pravou míru, problémy začali po otěhotnění, a matka je si vědoma s kým dítě má a nechce aby ze syna bylo něco takovéhoA matka nepožaduje nic, jen nechce aby byl v RL dítěte, čti pozorně
Je tam psáno, že chtěla část peněz na kočár a očkování.