Podepsala jsem výpověď a zjistila jsem, že jsem těhotná

72
3.6.14 12:55

Podepsala jsem výpověď a zjistila jsem, že jsem těhotná

Dobrý den, maminky :-) Chtěla bych se Vás zeptat, zda máte některá zkušenost nebo víte jak postupovat, pokud zjistíte, že jste těhotná dva týdny poté, co jste podepsala v práci výpověď pro nadbytečnost. Navíc mám jako vedlejší činnost 3. týdnem zaregistrované podnikání - OSVC. Pracovní poměr mi končí 31.7. 2014. To podnikání mám registrované kvůli chovu čistokrevných koček, které mě v tuto chvíli určitě neuživí… Dohoda se zaměstnavatelem o stáhnutí výpovědi je nemožná. Jak dál? Zaměstnaná jsem byla od r. 2004.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.6.14 12:57

@Jarinka81 jak dál? Až skončí prac. poměr, dej si osvč na hlavní poměř - plať si nemocenské pojištění. Tu chvíli to vydržíš a budeš mít nárok na MD.. nebo urychleně najít jinou práci, kde vydržíš až do nástupu na MD. Jinou šanci nemáš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
3.6.14 13:02

@martina.se No i když, pokud končí az koncem července možná to ani nebude potreba a vejde se do ochrane lhůty :think:

Ta je 180 dni tak si to spocitej jestli ti to vychází ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.6.14 13:05

@Idril 180 dní do nástupu na MD? V kolika týdnech se vlastně na MD odchází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
3.6.14 13:08
@Jarinka81 píše:

Normálně se odchází na MD těch 6 týdnů před termínem porodu :nevim:

Je to ale šílená situace. 10 let u jedné firmy a pak tohle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
3.6.14 13:08

@Jarinka81 cca. 8-6tydnu před porodem. Takže ode dne kdy si skončila v práci ti to musí vyjít do těch zhruba osmi týdnů před porodem. Taky záleží jak ti ji gyndar napíše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 13:09
@Idril píše:
@martina.se No i když, pokud končí az koncem července možná to ani nebude potreba a vejde se do ochrane lhůty :think:Ta je 180 dni tak si to spocitej jestli ti to vychází ;)

konec července je za měsíc a půl - jestli na to te´d přišla, tak to nevyjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 13:10
@Jarinka81 píše:

6-8 týdnů - těch 8 týdnů je maximum. Kolik jsi teď tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
3.6.14 13:11
@Jarinka81 píše:
Dobrý den, maminky :-) Chtěla bych se Vás zeptat, zda máte některá zkušenost nebo víte jak postupovat, pokud zjistíte, že jste těhotná dva týdny poté, co jste podepsala v práci výpověď pro nadbytečnost. Navíc mám jako vedlejší činnost 3. týdnem zaregistrované podnikání - OSVC. Pracovní poměr mi končí 31.7. 2014. To podnikání mám registrované kvůli chovu čistokrevných koček, které mě v tuto chvíli určitě neuživí… Dohoda se zaměstnavatelem o stáhnutí výpovědi je nemožná. Jak dál? Zaměstnaná jsem byla od r. 2004.

A předpokládám, že tu výpověď pro nadbytečnost dal zaměstnavatel tobě a ty jsi jen podepsala její doručení?

Ono to máš jedno. Výpověď je jednostranný právní akt a pokud ti byla doručena, tak je účinná dnem doručení, i kdyby jsi doručení nepotvrdila. Doručení mohlo být potvrzeno i svědecky, anebo ti ji zaměstnavatel mohl poslat poštou.

Takže ten podpis stvrzující, že ti jeho výpověď byla doručena, si vyčítat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.6.14 13:13
@martina.se píše:
6-8 týdnů - těch 8 týdnů je maximum. Kolik jsi teď tt?

Jsem teprve krátce 3tt+4. pozitivní test se mi ukázal teprve včera. Dnes opět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
3.6.14 13:13
@Jarinka81 píše:
Dobrý den, maminky :-) Chtěla bych se Vás zeptat, zda máte některá zkušenost nebo víte jak postupovat, pokud zjistíte, že jste těhotná dva týdny poté, co jste podepsala v práci výpověď pro nadbytečnost. Navíc mám jako vedlejší činnost 3. týdnem zaregistrované podnikání - OSVC. Pracovní poměr mi končí 31.7. 2014. To podnikání mám registrované kvůli chovu čistokrevných koček, které mě v tuto chvíli určitě neuživí… Dohoda se zaměstnavatelem o stáhnutí výpovědi je nemožná. Jak dál? Zaměstnaná jsem byla od r. 2004.

Podle mě, pokud jsi v době, kdys výpověď dostala, už byla těhotná, jenom jsi o tom nevěděla, je výpověď neplatná.

Viz http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…

"Pro zákaz výpovědi je rozhodný stav v době, kdy byla výpověď dána (zaměstnanci doručena). Pokud by zaměstnanci, na kterého se vztahuje ochranná doba, zaměstnavatel dal výpověď v ochranné době, je výpověď neplatná, i kdyby výpovědní doba měla skončit až po uplynutí ochranné doby, a stejně tak v případě, že zaměstnavatel nevěděl o tom, že v době dání výpovědi se na zaměstnance vztahuje ochranná doba (nevěděl by např. o tom, že zaměstnankyně je těhotná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.6.14 13:14
@Jarinka81 píše:
Jsem teprve krátce 3tt+4. pozitivní test se mi ukázal teprve včera. Dnes opět…

tak to nevychází - tak, jak jsem si myslela. Kdyby to bylo pokročilejší, možná by to i vyšlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.6.14 13:16
@marmelada78 píše:
Normálně se odchází na MD těch 6 týdnů před termínem porodu :nevim:Je to ale šílená situace. 10 let u jedné firmy a pak tohle :zed:

Od roku 2004 jsem byla zaměstnaná u jiné firmy. U této až od roku 2009. Jen jsem tím chtěla říct, že od roku 2004 jsem platila a i moji zaměstnavatelé všechny odvody… proto ten údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
3.6.14 13:17
@Kassy píše:
Podle mě, pokud jsi v době, kdys výpověď dostala, už byla těhotná, jenom jsi o tom nevěděla, je výpověď neplatná.Viz http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…"Pro zákaz výpovědi je rozhodný stav v době, kdy byla výpověď dána (zaměstnanci doručena). Pokud by zaměstnanci, na kterého se vztahuje ochranná doba, zaměstnavatel dal výpověď v ochranné době, je výpověď neplatná, i kdyby výpovědní doba měla skončit až po uplynutí ochranné doby, a stejně tak v případě, že zaměstnavatel nevěděl o tom, že v době dání výpovědi se na zaměstnance vztahuje ochranná doba (nevěděl by např. o tom, že zaměstnankyně je těhotná).

Tak to by snad mělo klapnout, ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.6.14 13:18
@Kassy píše:
Podle mě, pokud jsi v době, kdys výpověď dostala, už byla těhotná, jenom jsi o tom nevěděla, je výpověď neplatná.

Viz http://www.mpsv.cz/ppropo.php?…

"Pro zákaz výpovědi je rozhodný stav v době, kdy byla výpověď dána (zaměstnanci doručena). Pokud by zaměstnanci, na kterého se vztahuje ochranná doba, zaměstnavatel dal výpověď v ochranné době, je výpověď neplatná, i kdyby výpovědní doba měla skončit až po uplynutí ochranné doby, a stejně tak v případě, že zaměstnavatel nevěděl o tom, že v době dání výpovědi se na zaměstnance vztahuje ochranná doba (nevěděl by např. o tom, že zaměstnankyně je těhotná).

nebyla. Otěhotnila jsem týden poté… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky