Podezření na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65665
4.4.21 09:27
@Hrozina píše:
Může si zajít na antigenní testy, ty jsou pořád zdarma.

s pozitivním antigenním testem ji stejně pošlou na PCR, přes obvodního. Navíc jsou dost nespolehlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.4.21 09:28
@Anonymní píše:
Já už si o lidech nedělám iluze. Máme starší příbuznou pracující jako učitelka v MŠ a tuhle jedno dítko povídá, že rodiče jsou doma, protože jsou pozitivní. A přitom tatínek ho vodil denně do školky. Když na něj nastoupila, tak se sice omluvil, ale řekl že si potřebovali doma s manželkou odpočinout. A takových případů tam měla více. Takže už se ničemu nedivím.

Ano, školy a školky jsou plné takových případů. A to se rodiče bouří proti testování dětí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.4.21 09:30
@vokishka píše:
s pozitivním antigenním testem ji stejně pošlou na PCR, přes obvodního. Navíc jsou dost nespolehlivé.

Nepošlou. Pokud bude mít pozitivní antigen a už příznaky, na PCR nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.4.21 09:31
@Hrozina píše:
Nepošlou. Pokud bude mít pozitivní antigen a už příznaky, na PCR nemusí.

Ano, stejně tak nemusí pokud nechce, ale musí zůstat v karanténě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.4.21 09:34
@Azeretereza píše:
Ano, stejně tak nemusí pokud nechce, ale musí zůstat v karanténě.

Jasně, to určitě. A kontaktovat praktika.Ten řekne, do kdy bude mít izolaci a asi ho bude kontaktovat hygiena. Teď by měla být izolace 14 dní od testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.4.21 09:58

Do úterý izolace a pak volat praktika. Pokud máte někdo doma domácí antigenní test, donést mu ho za dveře. Není to samospásné, ale aspoň něco. Být na telefonu, kdyby se mu přitížilo. Domluvit si nějakou dobu, kdy mi zavolá, abych věděla, že je v pořádku (pokud žije sám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.4.21 10:03
@Hrozina píše:
Může si zajít na antigenní testy, ty jsou pořád zdarma.

tak antigenty by snad měly být pro lidi bez příznaků a bez karantény, ne? tedy pro ty, co doufají, že jsou zdraví. přijde mi dost sobecké naběhnout mezi ně s podezřením na covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.4.21 10:11
@sagina píše:
tak antigenty by snad měly být pro lidi bez příznaků a bez karantény, ne? tedy pro ty, co doufají, že jsou zdraví. přijde mi dost sobecké naběhnout mezi ně s podezřením na covid.

Když jsem chodívala na veřejná testování, vždy se mě ptali na příznaky. Sama bych s příznaky kovidu nikam nešla, volala bych praktika a objednala se na PCR testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.4.21 10:18

@Russet ale jo, to oni se zeptat musej :-) koukala jsem na stránky ministerstva a je to tam prezentováno, že je to primárně pro asymptomatické a ti se symptomy nebo s kontaktem že by měli jít na PCR. ale tak není to striktně dáno, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
4.4.21 10:20
@Anonymní píše:
Hlavně to neudělat tak jako můj příbuzný, který je vysoce rizikový. Měl teploty a špatně se mu dýchalo. Tak si pozval svého nejlepšího kamaráda domů na kafe a nic mu samozřejmě neřekl. Aktuálně příbuzný leží v nemocnici a jeho kamarád má 2 pozitivní domácí testy. Příbuzného manželka si v domě, kdy její manžel už byl v nemocnici vesele běhala venku po nákupech a dítko si hrálo s dalšími dětmi venku. :roll:
Anonym z rodinných důvodů.

Tak to měla moje mamka. Byla na návštěvě u kamarádky, která jí zapomněla říct, že už má pár dní teploty. Mami, nejen že nakazila další 2 členy rodiny, ale s následky se potýka ještě téměř 2 měsíce po Covidu (dušnost, slabost, a vrazilo se jí to do oka. Na jedno téměř nevidí.) Ta kamarádka nakonec byla pozitivní a ještě se cítila dotčeně, že ji moje mamka nahlásila na hygieně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
4.4.21 10:23
@Hrozina píše:
Ano, školy a školky jsou plné takových případů. A to se rodiče bouří proti testování dětí. :(

U nás, po pozitivních několika učitelkách, testovali celou školku. Z 60 dětí jich 18 bylo pozitivních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.4.21 10:23
@sagina píše:
@Russet ale jo, to oni se zeptat musej :-) koukala jsem na stránky ministerstva a je to tam prezentováno, že je to primárně pro asymptomatické a ti se symptomy nebo s kontaktem že by měli jít na PCR. ale tak není to striktně dáno, to je fakt.

Oni ale předpokládají, že by se mohli nakazit, mají ty kosmoobleky. Kdyby mi bylo vyloženě zle, nejdu mezi lidi. Ale na těch PCR testech jsou prý taky někdy fronty. Já jsem to zatím nechytla, tak to znám jen z vyprávění. Ale vím, že jedna nakažená cestovala a příznaky busem, protože neměla nikoho, kdo ji sveze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.4.21 10:24
@Ju21na píše:
Tak to měla moje mamka. Byla na návštěvě u kamarádky, která jí zapomněla říct, že už má pár dní teploty. Mami, nejen že nakazila další 2 členy rodiny, ale s následky se potýka ještě téměř 2 měsíce po Covidu (dušnost, slabost, a vrazilo se jí to do oka. Na jedno téměř nevidí.) Ta kamarádka nakonec byla pozitivní a ještě se cítila dotčeně, že ji moje mamka nahlásila na hygieně.

To je ale nána ta kamarádka. Normálně nezvu nemocná lidi na návštěvu, natož teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
4.4.21 16:39
@Russet píše:
To je ale nána ta kamarádka. Normálně nezvu nemocná lidi na návštěvu, natož teď…

Jj, normálně jsem měla 100 chutí ji napráskat za šíření nemoci. Mamka pak z toho byla, chudák, úplně vyřízená, že na ní ta kamarádka řvala do telefonu, proč ji hlásila hygieně a nakonec jí třískla s telefonem. Do teď spolu nemluví a to se znají od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.4.21 16:43
@Ju21na píše:
Jj, normálně jsem měla 100 chutí ji napráskat za šíření nemoci. Mamka pak z toho byla, chudák, úplně vyřízená, že na ní ta kamarádka řvala do telefonu, proč ji hlásila hygieně a nakonec jí třískla s telefonem. Do teď spolu nemluví a to se znají od školy.

My se teda nenavštěvujeme ani s kamarádkou, to asi mamka nikam chodit neměla. Ale normální je oznámit, že se necítím dobře a návštěvu odložit. Je dobře, že ji nahlásila, aspoň musela být doma v karanténě. Asi by se sama doma nezavřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí