Podezření na PAS - 18m kluk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
781
16.1.19 12:22

@Froseth

Na to nereaguje. V socialni oblasti bude urcita nejaka rezerva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.1.19 13:16

Tohle neřešte na internetu - tam si jen vsugerujete nejčernější scénáře. To je potřeba probrat s pediatrem, který ho zná a umí srovnat jeho dosavadní vývoj.

Takhle popsáno to může být spíš něco vágního, ale přes interent a ani doma podle časopisu se nic diagnostikova nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
16.1.19 13:37

Já jsem mela malýho autistu až skoro do 2 let. Nemluvil (jakože vůbec, ani to mama), neukazoval, na jméno neslyšel taky vůbec, pokyny neplnil, nechápal, všude zdrhal a na jakékoliv volání nereagoval. Deti mlátil, cizích lidí se bál.
Teď má dva roky a dva měsíce a téměř vše zázračně a hlavně hrozně rychle dohnal. Rozmluvil se velmi pěkně, ukazuje pořád a na všechno, na jméno už občas reaguje, sice na podesáté, ale hlavně, že přece. Zdrha pořád, ale občas už poslechne nějaký ten pěkný k zastavení. Nesmím ho nechat moc rozjet nebo ujet daleko. Deti už nebije, v tom jsem byla nekompromisní, cizí lidi pořád moc nemusí, ale to není problém, to tak má spousta děti.
Je to strašnej mazel a mamanek, neustále všechno strká do pusy a největší zábavou je ukusovat pneumatiky všech auticek. Je To pořád takový miminko, starší byl v tom věku už rozumnej kluk.
Zatím to neřeš, má spoustu času na to, aby dozrál. Do 3 let to stejně nikdo řešit nebude a to je ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 14:20

@chaela

V tvem synovi vidim kus naseho - take okousava pneumatiky od auticek,par poslednich hezkych jsem dali mimo dosah. :roll: Strasne slini a vse kouse…pristi tyden to proberu s pediatrem, napsala jsem si,co chci poresit,tak uvidim,co on na to…pripada mi,ze se syn zasekl tak u roku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
16.1.19 14:32

@Astyna88 Tak pokud by ti řekl něco k tomu neustálému kousání, tak prosím o info. Ten nás má v puse pořád něco, on to nejí, ale strčit si tam musí všechno. Kameny, písek, hlínu, kytky, žížaly, doma stavebnice, knoflíky, panacky…prostě úplně všechno. Slinta dost, zuby mu nerostou, má už všechny.
Uvidíš, co ti dr řekne. Já jsem taky měla seznam věcí, které jsem chtěla probrat, ale bylo mi řečeno, že se to do 3 let neřeší. Mluvení chtěla dr řešit už ve dvou letech, ale to naštěstí není třeba, syn se rozmluvil právě v těch 2 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
22.1.19 15:09

Dnešní návštěva u pediatra - kousání je prý způsobeno tím, že mu rostou všechny zuby najednou, tak si tím prý ulevuje. Možná to tím bude. Ukazovat nemusí, prý se to řeší a je to věc „až 20.století, dříve na to nikdo nekoukal a neřešil“, hlavní je prý řeč a aby chápal, co po něm chci. No to jak kdy, spíš ne. Vyfasovala jsem dotazník, jdeme tam znovu v pondělí (na očkování), tak si o tom povíme dle dotazníku. Mám tam až moc Ne zakroužkované, tak jsem zvědavá :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
4.2.19 16:03

Zdravím, tak se bohužel mé podezření začíná potvrzovat. V dotazníku CHART se ukázala zvýšena pravděpodobnost na PAS u našeho syna. Hledám tedy dobrého psychologa, věděl byste někdo? Praha kdekoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 08:16

Máme plašit?

Ahoj holky! Hned uvedu, ze starsi syn ma dysfazii s rysy PAS, ale podle jinych psychologu to vypada na PAS. Kazdopadne ted jr mu 10let, chodi do normalni skoly s asistentem, je sikovny, ale v chovani je poznat, ze je trochu jiny-neadekvatni reakce, vzteky, neustale zvani, slovni tiky apod. Dlouho nemluvil ani nerozumel, cca do 3,5-4 let, kolem roka zacinal “mama”, “tata”, ale pak to zmizelo a jen asi od 18 mesicu jen kricel, vztekal se a behal jak sileny. Bal se vysavace, zvuku, nenechal si nic vysvetlit apod.
Druhemu synovi je ted 20 mesicu. Doposud jsme si s manzelem rikali jak je to super, ze si hraje jinak nez prvni, sikovny, posilame si auticka, hazeme si s mickem, tancime, on se smeje, napodobuje, kdyz se necemu smejeme my, lituje atd., starsi se smal, ale sam od sebe, temer nezduvodne. Problem je, ze porad nemluvi. A pred tydnem zacal hur reagovat na zavolani, az naponekolilate, na jmeno, obcas, kdyz mu neco rikame, kouka jako kdyby do sebe. Prstem ukazuje, ale kdyz se ho zeptam kde je tata, tak bud nechape nebo ukazuje na neco jineho. Zacal se vztekat. Hrat se s nim porad da (nakrmit plysaka, fotbal atd). Jo, a slovo “mama” snad nikdy nerekl. Vola na vsechny “eeee”. Par slov umi, ale je to malinko: “ach!” na horke veci, “dej!”, “peeee” jako pes na vsechna zvirata (i kdyz v knizce vetsinou ukazuje spravne na kocku, prase, kravu apod). Ale napodobovat nase slova jaksi “nechce”. Myslite, ze bych mela s nim nekam zajit? Ja zacinam silet, uz mam hysterii, ze zacina stejny scenar jako s prvnim synem :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 08:30

Jeste zacal vyvlikat ruce z rukavu trika znecehonic, kasi ji opacnou stranou lzicky (i kdyz predtim jedl moc hezky)… A zacal hodne spatne spat (spi, ale krouti se a sije rukama-nohama). Predtim spaval dobre… Prosim hlavne o nazory maminek deti se stejnymi projevy nebo s jinym ditetem se zvlastnosti ve vyvoji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 10:39
@Astyna88 píše:
Zdravím, tak se bohužel mé podezření začíná potvrzovat. V dotazníku CHART se ukázala zvýšena pravděpodobnost na PAS u našeho syna. Hledám tedy dobrého psychologa, věděl byste někdo? Praha kdekoliv…

Predpokladam, ze uz nekoho mate. Pokud ne, dej vedet, poradim na koho se obratit v Praze v pripade podezreni na PAS :hug:

• Citovat
  • Upravit
380
29.5.20 13:38

Tak pokud starší syn chodí k psycholozce, tak se zkus zeptat jí. Ja nejsem odborník, ale podle popisu se mi autisticky nejeví (ukazuje, napodobuje, hraje si s vámi). Rozumí jednoduchym pokynům? (Třeba dones boty, běž do pokojíčku..). Když někam ukazuješ, kouká se tam? Ukazuje venku třeba na zvířata, že ho zajímají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23556
29.5.20 16:30
@Anonymní píše:
Ahoj holky! Hned uvedu, ze starsi syn ma dysfazii s rysy PAS, ale podle jinych psychologu to vypada na PAS. Kazdopadne ted jr mu 10let, chodi do normalni skoly s asistentem, je sikovny, ale v chovani je poznat, ze je trochu jiny-neadekvatni reakce, vzteky, neustale zvani, slovni tiky apod. Dlouho nemluvil ani nerozumel, cca do 3,5-4 let, kolem roka zacinal “mama”, “tata”, ale pak to zmizelo a jen asi od 18 mesicu jen kricel, vztekal se a behal jak sileny. Bal se vysavace, zvuku, nenechal si nic vysvetlit apod.
Druhemu synovi je ted 20 mesicu. Doposud jsme si s manzelem rikali jak je to super, ze si hraje jinak nez prvni, sikovny, posilame si auticka, hazeme si s mickem, tancime, on se smeje, napodobuje, kdyz se necemu smejeme my, lituje atd., starsi se smal, ale sam od sebe, temer nezduvodne. Problem je, ze porad nemluvi. A pred tydnem zacal hur reagovat na zavolani, az naponekolilate, na jmeno, obcas, kdyz mu neco rikame, kouka jako kdyby do sebe. Prstem ukazuje, ale kdyz se ho zeptam kde je tata, tak bud nechape nebo ukazuje na neco jineho. Zacal se vztekat. Hrat se s nim porad da (nakrmit plysaka, fotbal atd). Jo, a slovo “mama” snad nikdy nerekl. Vola na vsechny “eeee”. Par slov umi, ale je to malinko: “ach!” na horke veci, “dej!”, “peeee” jako pes na vsechna zvirata (i kdyz v knizce vetsinou ukazuje spravne na kocku, prase, kravu apod). Ale napodobovat nase slova jaksi “nechce”. Myslite, ze bych mela s nim nekam zajit? Ja zacinam silet, uz mam hysterii, ze zacina stejny scenar jako s prvnim synem :,( :,(

Ahoj, taky mam dva kluky. Starsiho s diagnozami a samo mladsiho o to pozorneji pozoruji. To zavolani muze byt tim, ze uz zacina mit vlastni hlavu. Vztekani pocinajici obdobi vzdoru a ukazovani na tatinka treba jen prilis jednoduchy ukol, ktery mu nestoji za to plnit. Mluvit moc nemusi, hlavne kdyz rozumi, ukazuje a komunikuje. Druhy syn se mi zda ok a zacal opakovat cca v 22 mesicich. Taky toho zrovna moc nemluvi, ale komunikuje bezvadne a to mi prijde dulezitejsi nez pocet slov. Lzici proste zkousi, co jde delat a tricko si treba zkousi svleknout :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.20 18:59
@Haleyy píše:
Tak pokud starší syn chodí k psycholozce, tak se zkus zeptat jí. Ja nejsem odborník, ale podle popisu se mi autisticky nejeví (ukazuje, napodobuje, hraje si s vámi). Rozumí jednoduchym pokynům? (Třeba dones boty, běž do pokojíčku..). Když někam ukazuješ, kouká se tam? Ukazuje venku třeba na zvířata, že ho zajímají?

Vzdy ty pokyny plnil (podle toho, cemu rozumel), ale posledni tyden je to horsi. Kdyz mu reknu kde jsou boty, uz tak nadsene pro ne nebezi, jako driv. Jen najde ocima, mozna donese. Rozumi tak z poloviny, rekla bych. Kdyz ukazuji, kouka… Treba v poslednim tydnu kelmky, se kterymi kdysi hraval, jen poskladal vedle sebe na sedacku (ne do rady, ale vedle sebe) a vsechny je otocil dnem vzhuru. Nebo ponozky si zacal davat na pesticku, kalhoty si nandaval vzdy na nohy, a vcera a dnes si je narval na ruku a vztekal se, kdyz jsem mu sundavala…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 19:06

@Oriseka Chapu, ale statsi byl sice jiny, ale treba ocni kontakt v tomto veku mel. A v podstate nemel ho jen “chvili”, par let, ve 3,5-4 uz komunikoval, ale uz zustal jiny. Ja se bojim te regrese, vis? U starsiho nebyla tak patrna, on spis malo co umel, a pak kolem 18ti mesicu az 2 let na to “zapomnel”. Toho se bojim u mladsiho… Mladsi treba dnes spustil hysterak kvuli tomu, ze jsem si dala na ruce nitrilove rukavice, i kdyz ja si je davam pokazde, kdyz umyvam nadobi. A u vzteku se zacal vytahovat se a kricet… No rada bych si myslela, ze je to jen obdobi vzdoru, ale… Snad me chapete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.20 19:09

Dnes poprve se rozcilil a dvakrat si bouchnul packou do hlavy. Ted pretocil talir, ze ktereho ji a vyskladal vse na otocene dno :,( Sice dal tatovi na prosbu ochutnat…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML