Podezření na PAS - 18m kluk

80253
16.1.19 10:12

@Astyna88 hračky ho nezajímají - upnul se na autíčka :mrgreen: tak buď jedno nebo druhé, ne ? nebo autíčka nejsou hračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
16.1.19 10:17

@stinga

Já to myslela tak, že to nejsou jeho hračky. Auta jsou staršího syna :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80253
16.1.19 10:19
@Astyna88 píše:
@stingaJá to myslela tak, že to nejsou jeho hračky. Auta jsou staršího syna :lol: 8)

tak to je úplně jedno, ale tento bod vynech, o hračky zájem má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.1.19 10:20

@Astyna88 ale jsou to hračky. Popravdě az na to agresivních chování a oční kontakt bych to moc neřešila. Agresi bych řešila rázně jako matka, ten kontakt probrala s pediatrou. Prijde mi jako normální kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781

@stinga

jen o auta, vkládačky, plyšáci, kostky, knížky - bez zájmu. Jediné, co ho zajímá, je jedno hasičské auto na setrvačník. At jsem teda přesná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850

Ahoj, všechno co popisuješ sedí na mého syna, do puntíku…Dnes je to zdravý, čtyř a půl letý chlapec..To co jako batole kategoricky odmítal - plavání, herničky, společnost-nyní miluje.Agresi jsme zvládli důslednou výchovou ( důrazné vysvětlení na místě, někdy i odchod z hřiště během hry, to ale až kolem druhého roku, dřiv to nechápal) Ostatní se srovnalo s nástupem do školky, který byl sice složitější ale za pomoci schopných a ochotných učitelek jsme to zvládli..Aby se mi díval do očí ho musím vysloveně požádat, na rozloučení ho také upozorňuji a vztekání je jeho povahový rys, i dospělí jsou cholerici..Asi bych to v batolecím věku vůbec neřešila a počkala bych do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 10:21

@Tichošlápek

díky :kytka: Já ho vždy za ruku, když se někoho pokusí škrábnout apod. chytnu a vedu ho jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 10:22

@Oplatečka

bezva, další uklidnění :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
16.1.19 10:54

Taky tě můžu uklidnit. Tohle měl taky můj malý zhruba kolem těch let. Kdybys viděla naše plavání. Byl jak kočka. Kdyby mohl chodí po hladině. Celou lekci vždycky totálně prorval. Nebyl tedy ošklivý na ostatní děti a to že jsem ho kolikrát musela oslovovat snad 10× nebyla výjimka. Dneska jsou mu 3 roky. Je teda pravda že ještě moc nemluví ale už zná všechny písmena i čísla. Sám si čte v knížkách, počítá, hraje si… vydrž kluci jsou lenivý a pokud se to nebude zlepšovat řešila bych s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 11:03

Ahoj, muj syn sice v roce a pul ukazoval, ale umel pouze 5 slov a ocni kontakt byl hodne slaby. Ted ma dva a postupne pridava nove slova a ocni kontakt je lepsi, ikdyz uz se na to tak nezameruju. Asi nikdy nebude takovy ze se na me bude civet pul hodiny ale treba je jen takova povaha:) s hrackama si take nehral a ted je to lepsi :palec: a rozumi ti ???

• Citovat
  • Upravit
951
16.1.19 11:07

Já bych to na PAS neviděla, přijde mi jako normální kluk. Takto brzo se to snad ani diagnostikovat nedá. Že nemluví je v jeho věku normální, některé děti se rozmluví klidně až ve 3 letech. Že hned nereaguje na jméno mně přijde taky normální, prostě je do něčeho momentálně zabraný a nemá na mamku čas :D Problém by byl, pokud by nereagoval na jméno vůbec. Že se bojí v cizím prostředí je taky normální, některé děti jsou prostě bázlivější. Co by mě znervózňovalo je to, že neukazuje, o tom bych si promluvila s pediatrem. Je to důležitá součást dětské komunikace. Náš malý je o fous starší než váš, ale co neumí pojmenovat, tak ukáže prstem, popř. nás k tomu dovede a ukáže, co chce. Máš pocit, že když s ním mluvíš, že ti rozumí? Např. podej si botičky, jdeme ven, ukaž knížku, na kterou se chceš dívat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
16.1.19 11:24

Předpokládám že projdeš se synem screeningem - dotazník při preventivní prohlídce.
Jenom za sebe - každé dítě se během svého vývoje dá napasovat do PAS - úplně každé.
Velmi důležité je, aby se dítě vyvíjelo dál a mizely všechny projevy, které Tě nyní děsí, aby odezněly. Stejně jako u Tvého staršího syna.
Důležité je, zda syn dokáže porozumět Tvým pokynům - jednoduchým , zda na ně reaguje adekvátně.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 12:19

Holky,dekuji moc. Starsi je uplne jiny,takova samostatna jednotka od mala,nikoho se nebal,vse ho zajimalo, je hodne akcni a zivy 3lety kluk. Ted bude chodit ve skolce do nejakeho spesl krouzku pro zvidave deti,ucitelka mi to doporucila. A mladsi je takovy uplne jiny, ale jakasi pisete,asi kazde dite se v nejake etape da na to napasovat.

Na to neukazovani se zeptam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 12:21
@Anonymní píše:
Ahoj, muj syn sice v roce a pul ukazoval, ale umel pouze 5 slov a ocni kontakt byl hodne slaby. Ted ma dva a postupne pridava nove slova a ocni kontakt je lepsi, ikdyz uz se na to tak nezameruju. Asi nikdy nebude takovy ze se na me bude civet pul hodiny ale treba je jen takova povaha:) s hrackama si take nehral a ted je to lepsi :palec: a rozumi ti ???

Hrozne rad leze na parapety a na zaluzie,kdyz na nej zavolam,aby slezl,tak sleze, takze ano,na me pokyny reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.19 12:22

@Froseth

Na to nereaguje. V socialni oblasti bude urcita nejaka rezerva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí