Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den všem, účetní už opravdu nechci „otravovat“ už jsem na ni měla snad milion dotazů, no a jediná záchrana může být tento kouzelný web. ![]()
Potřebuji radu - začala jsem podnikat, prodávám použité židle a křesla.
Přihlásila jsem se do paušální daně.
Jen nevím pár věcí a to - doklad musím kupujícímu dát automaticky nebo na jeho vyžádání? (99% lidi vůbec žádný doklad nechce, ale když jim ho nabidnu.)
A druhý dotaz - co konkrétně mám evidovat? Platby příjmam primárně v hotovosti.
Takže mám vždy vypsat příjmovy doklad o tom že jsem přijela například 3000,–?
Musím vést i něco dalšího? Například knihu příjmu a výdajů?
Nebo stačí ty příjmové doklady archivovat a to by mělo stačit?
Děkuji předem všem, nenapadlo mě kde jinde napsat než tady, kde jsem snad vždy našla všechny možné rady.
Klidný večer.
@Kajlar píše:
Dobrý den všem, účetní už opravdu nechci „otravovat“ už jsem na ni měla snad milion dotazů, no a jediná záchrana může být tento kouzelný web.
Potřebuji radu - začala jsem podnikat, prodávám použité židle a křesla.
Přihlásila jsem se do paušální daně.
Jen nevím pár věcí a to - doklad musím kupujícímu dát automaticky nebo na jeho vyžádání? (99% lidi vůbec žádný doklad nechce, ale když jim ho nabidnu.)
A druhý dotaz - co konkrétně mám evidovat? Platby příjmam primárně v hotovosti.
Takže mám vždy vypsat příjmovy doklad o tom že jsem přijela například 3000,–?
Musím vést i něco dalšího? Například knihu příjmu a výdajů?
Nebo stačí ty příjmové doklady archivovat a to by mělo stačit?
Děkuji předem všem, nenapadlo mě kde jinde napsat než tady, kde jsem snad vždy našla všechny možné rady.
Klidný večer.
Doklad by si měla vystavit i když ho zákazník nechce.
Pokud jsi v paušální dani tak řešíš příjem a to jen aby jsi věděla že neprekrocis limit do kterého můžeš být v té paušální dani.
Výdaje vůbec.
@JancaS84 Takže stačí evidovat ty příjmové doklady? Chápu to správně?
Příjmovy doklad vypisuju ikdyz ho zákazník nechce, ale když řekne že ho nechce, tak ho nutit nemohu.. (asi)
@Kajlar píše:
Příjmovy doklad vypisuju ikdyz ho zákazník nechce, ale když řekne že ho nechce, tak ho nutit nemohu.. (asi)
ty ten doklad vypíše vždy. jeden výtisk pro svoji evidenci a druhý pro zákazníka. No a když ho zákazník nechce, tak prostě jeho kopii vyhodíš. ![]()
@Kajlar píše:
Tak to je stejný jak když si nevezmes účtenku třeba v Lidlu. Pokladní ji hodí do koše, ale v pokladně to evidovany mají.