Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My nemame zacatecni, ale koncove Tomáš, Lukáš. A zatim dobry.
Hele, já si pletu i dceru s kočkou (když potřebuju okamžitě zařvat, ať dotyčná něco neničí), a to se vážně jmenují jinak ![]()
@ugluk píše:
Hele, já si pletu i dceru s kočkou (když potřebuju okamžitě zařvat, ať dotyčná něco neničí), a to se vážně jmenují jinak
To mi připomíná jednu paní, se kterou jsem občas venčila. Měla fenu Nairu a dceru Lauru a jakmile jí dcera utíkala, tak to bylo „Nai… Lauro!“ Stalo se jí to pokaždé ![]()
Znám tři rodiny, kde mají kluky Lukáš a Tomáš, a plete se to děsně! Navíc mi to připadá takové bez fantazie.
@Fjodorka já vždycky uklidňuju tchýni, když má výčitky, že popletla jména svých tří vnuček, že naše babička nám všem čtyřem vnoučatům různého pohlaví pravidelně říkávala jménem našeho psa, a to to byla dáma opravdu více než příčetná ![]()
Mám Sebastiana, Abigail, Gabrielu, Victoriu a teď bude Maxmilian. Občas si pletu Seby a Abby a Gaby - takže na ně občas volám špatně, když třeba něco prováděj, Vicky naštěstí zní jinak. A pak si občas pletu dvojčata Gabču/Vikču, to si taky občas pletu
. A to mám hodně odlišná jména, ale člověk si to občas splete. To se stává. Takže bych ty podobné klidně dala
.
Příspěvek upraven 12.08.13 v 17:58
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se za anonimitu, ale nekteří mí přátelé tady o těhotenství neví.
Mám dotaz, čekáme druhé dítě a vybírání jména je pro nás pěkná kalamita.
Když jsou jména dost podobná, konkrétně jen jedno mísmeno jiné, bude se nám to plést? Pokusím se dát příklad Michal x Milan…zkráceně Míša a Míla. První písmeno mají stejné. Nechci uvádět konkrétní jména a žádná tak podobná mne nenapadají.
Mám z toho velkou obavu, ale třeba to tak nebude. V lepším případě.
Děkuji za názory
Máme Lindu a Jindřicha, tedy Lindu a Jindru. Občas se mi to splete, ale ne často. Na zavolání jednoho z jmen buď přijdou oba (méně často) nebo ani jeden (většinou) nebo se dcera zeptá koho jsem volala. Ale problém s tím určitě nemáme ![]()
Mame Matyase, rikame mu Matysku a jeden z nasich psu je Tibald, ale rikame mu Tibisku…takze pritelovi bezne rikam „prebal Tibiska“ a psovi „Matysku, fuj je to!“
. Doufam, ze to prestanu plest do te doby, nez kluk zacne reagovat na jmeno
. A jestli se casem zadari jeste jeden klucina, bude to Tobias (dlouhe a a s s hackem, pisu z mobilu), takze uz v tom bude bordel totalni, uz vidim, jak mu budeme rikat Tobisku ![]()
My babičce odkyvali první jméno, které na nás vyslo. Bylo to nejrychlejsi. A to jsme byli Radek Lucie Vendula Miroslava, Dusan, Jitka, Petra, Ales a Iva
Mame Mayu a Zoe a pribuzni jim jmena pletou porad
.
A ted je tu na prazdninach a neter- Karolina. Na holky volame Majo a Kajo, prijde mi to vtipne, ale doma bych to takto nechtela, prijde mi to proste na jedno brdo. Radeji bych volila jmena odlisna.
Hmm, jsme se segrou ZUzana a Lucie…tvari se to nenapadne, do okamziku, nez nekdo rekne Zuzko/Lucko…ono to zni hooooodne podobne, doted jsme zvykle se ptat „ktera?“
(nebydlime spolu uz asi 10let
![]()
Můj brácha je Michael (každý mu ale říká Michal), táta je Milan a neslyšela jsem, že by se někdo spletl. Já jsem Zuzana a dcera Kateřina - každou chvíli mi někdo řekne Kačenko a jí Zuzanko:D Přítel má kluky Kevin a Jonáš, jména jiná, kluci úplně jiní a pár lidí kolem nás je nepojmenuje správně nikdy a to jim je 14,12:)A babička (tchýně) ta když na děti volá, je schopná do toho zamotat i psy ![]()
Myslím, že to není tak úplně podobně znějícími jmény, ale lidma, kteří si špatně pamatují jména! Mě to tak přijde, protože mám na jména pamatováka ![]()
Teta Hana, sestřenice Jana
já Lenka, sestra Eliška…
stejně se to plete ![]()
První syn je Christian a druhý (pokud bude syn-nevíme) to bude Sebastian…opravdu nějaké pletení si jmen neřeším ![]()
Bratranek ma Hanicku a Janicku, pripadne treti bude treba Vanicka nebo nevim. Jako jo, je to hezky, ale asi ne moc prakticky. Ja jsem premyslela, ze bych druhe dite, pripadnou dceru, pojmenovala jako Michaelu, jako ze bych mela Misu a Misu, ale radeji nee ![]()
Kamarádka má Michala a Richarda, takže Míša a Ríša, taky v tom mají občas bordel ![]()