Špatná reakce na probiotika?

1701
12.8.13 09:49

Špatná reakce na probiotika?

Dobrý den, prosím o radu…holčičce (9 týdnů) jsem před pěti dny začla dávat probiotika Bifiform kapky. Měla zelenou stolici. Od té doby nekaká, je podrážděná, upískaná, uplakaná, špatně spí. Předtím byla v pohodě, téměř neplakala. U prsu mi taky dělá hrozný švíky. Kroutí se, odtahuje se, nesaje, vzteká se a pak pláče. Může to mít souvislosdt s těmi probiotiky? Předtím jsme nějaký čas dávali Espumisan a dělala mi přesně to samé. Když jsem ho vysadila, zklidnila se a byla v pohodě, kakala cca 2× denně. Nevim co dělat, nechci do ní cpát ty probiotika, jestli jí to vadí… :nevim: máte s tim některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
12.8.13 09:54

Já mám špatnou zkušenost s probiotiky bio gaia, synovi po nich zjistily přemnožení bakterie e-coli, každému dítěti probiotika nesednou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
12.8.13 09:59

Já bych se u takhle malého miminka raději poradila s pediatrem… třeba tam nejdřív jen zavolej… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
12.8.13 10:03
@ivana-domca píše:
Já mám špatnou zkušenost s probiotiky bio gaia, synovi po nich zjistily přemnožení bakterie e-coli, každému dítěti probiotika nesednou :nevim:

stejně tak i u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.8.13 10:04

Vysadila bych a nedávala, očividně jí nevyhovují. Pokud trpí na prdíky, tak bych je řešila jinak - nahřívání, masáže, úprava tvojí stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
12.8.13 10:06

@ivana-domca Jak se to projevovalo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
12.8.13 10:28

@hanula23 no nám je právě doporučil pediatr, protože měla tu zelenou stolici. Ale co jí je dávam, tak se chová, jak se chová. Zase ale jeden Dr. říká, že je normální, že miminka nekakají klidně i týden, druhej říká, že by měli kakat několikrát denně, jeden doporučuje probiotika, druhej říká „nic nedávat..“ tak já nevim. Nejradši bych jí nedávala nic, ale… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.8.13 10:34

@Lonna u plně kojeného dítěte platí pravidlo 7×7… 7 dní bez stolice nebo stolice 7× denně je normální. nám probiotika docela pomohly, ale jak píšou holky nemusí sednout každému, zkus vysadit a uvidíš jestli se situace zlepší.

zelená stolice je většinou z předního mléka, kterého se v tomhle vedru tvoří víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
12.8.13 10:38

@Allons-y tak to řeknu dr. že nejsme jediný, protože z toho to prý být nemůže, ale když jsem volala na hygienu, tak mi řekli, že mají víc případů :zed: @Almira-Alm zelená zapachajici stolice s hlenem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
12.8.13 10:43

Vojtíkovi tak nesedli. Dávala jsem obyč kapsle a od toho dne sena kakání kroutil, plakal, budil se ráno. Po vysazení se mu kakalo dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
12.8.13 10:44

@ivana-domca jj, malá zase úplně černou stolici od krve s hlenem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
12.8.13 10:47

@paola white já jí je dávam 4 dny, tak nevim, jestli vysadit nebo nevysadit. Neo jestli to její kroucení nemá třeba jinou příčinu… napadá mě růstový spurt. To taky bylo stejné…mam obavu, že jí vysadim probiotika v domnění, že jí nesedly a ony jí třeba zrovna pomáhaly, ale problém byl jinde…navíc mi přijde, že jsou dost drahý na to, že mi vydržely pět dní :-/ Předpokládam totiž, že zítra je dokapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
12.8.13 10:50

@Lonna no říká se, že probiotika se mají podávat nejméně 10 dní aby byl vidět účinek, takže tohle je čistě na tobě. 9 týdnů může být i spurt.

nezměnila si něco ty? něco jiného v jídle nebo pití, braní HA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
12.8.13 11:27

@paola white no vcera jsem mela pulku klobasy s horcici… HA beru uz delsi dobu, v tom by problem byt nemel… ten spurt by tomu taky odpovídal no…tak ja uvidim, budu je jeste davat dal a jestli se do ty doby nezlepsi, tak je vysadim. tak snad ublizit by ji to nemelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
12.8.13 12:12
@Lonna píše:
@paola white já jí je dávam 4 dny, tak nevim, jestli vysadit nebo nevysadit. Neo jestli to její kroucení nemá třeba jinou příčinu… napadá mě růstový spurt. To taky bylo stejné…mam obavu, že jí vysadim probiotika v domnění, že jí nesedly a ony jí třeba zrovna pomáhaly, ale problém byl jinde…navíc mi přijde, že jsou dost drahý na to, že mi vydržely pět dní :-/ Předpokládam totiž, že zítra je dokapu

8o 5 dní? to děláš něco špatně a pak to je z nich. jestli má ty klasické 7ml, musí ti vydržet 14 dnů. Ne 5. Takže jestli ti ji nepředávkováváš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí