17 měsíců a jen leze

1537
12.8.13 13:03

17 měsíců a jen leze

Ahoj, chtěla bych najít někoho, komu děcko ještě v 17 měsících jen lezlo. Moje dcerka Verunka (bude jí 17 měsíců za 3 dny) jen leze, ale ještě vůbec nemá tendenci si stoupat. U gauče si klekne, zvedne se, ale jen klečí. Leze jak drak krásně po čtyřech, sedí převážně ne s nohama dopředu (maxmálně s jednou), je to takový ten křížový sed nebo si sedí na patách nebo mezi patama. Všichni mi v okolí říkaj, že nemám plašit, ale začínám být už dost nervózní. Na RHB říkají, že má do roku a půl čas, tak se zatím nic neděje. je fakt, že je slabá, teď váží asi 8 kg (měli jsme hrozné problémy s jídlem). Je pravda, že dítě které leze, bude i chodit? Díky moc za povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2517
12.8.13 13:08

@alena36
Ahoj neboj se časem bude chodit asi to chce hodně trpělivost.
Jezdíte aspoň ven mezi děti aby viděla jak chodí malý prckové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.8.13 13:08

Kamaradky holcicka se rozchodila az tedka v roce a 3/4, chodi po vnejsich hranach, budto to vylepsi, nebo ji daji nejake ortopedicke vlozky, jinak je OK, neurolozka je s nim spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22073
12.8.13 13:09
@alena36 píše:
Je pravda, že dítě které leze, bude i chodit?

U zdravého dítěte to pravda je.

Pokud pravidelně chodíte na rehabilitaci a malá je tím pádem pod kontrolou, nedělala bych z toho vědu. Prostě je drobnější a potřebuje svůj čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
12.8.13 13:10

@alena36 bud v klidu, jak se říká žádný dítě do školy neleze po čtyřech. Asi nemá důvod běhat. Můj syn zase vůbec nelez, jen se tak nějak odrážel a pak začal hned chodit. Každý dítě je jiný ;) jemu třeba první zub vylezl až asi ve 14 měsících a ted je mu 14 a teprve mu vypadávají mlíčnáky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
12.8.13 13:12

Já bych spíše požádala o vyšetření na neurologii, my tam chodíme kvůli nedonošenosti a dr. sleduje i např. jak leze, zda má správnou techniku a teď i podle stylu lezení říkala, že bude chodit nejdřív za 2 měsíce, je mu 15 měsíců. Staví se tak 3 měsíce, a nyní už obchází nábytek sám. Já osobně bych pro klid chtěla vyšetření neuroložky než rehabilitační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
12.8.13 13:17

Kamarádky kluk začal chodit asi až ve 21.m, tak buď v klidu, určitě se rozchodí. Dej tomu čas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.8.13 13:19

Pokud je tam znatelný vývoj kupředu, že se v tom lezení, klečení zlepšuje, dejme tomu leze stále rychleji, v kleku se nekymácí, zkrátka je vidět, že svaly sílí, tak bych byla v klidu, pokud byl nějaký velký problém s prospíváním, tak mohl vývoj dočasně zbrzdit a budete třeba o tu dobu, kdy problém byl, pozadu.

Nervozní bych byla, pokud bych viděla, že se dítě zhoršuje, věci, které už dělalo jistě, by přestávalo dělat, snažilo by se ulevovat zátěži, bylo by že se třeba zhoršuje jemná motorika, pak bych šla na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
12.8.13 13:21

No v kleku se nekymácí, a jinak ručičky má taky šikovný, tak snad se postaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
12.8.13 13:30

Moje malá si také dávala na čas, chodila tedy ve 14.m, ALE ona si sedla až v roce :oops: zajděte za stejně starými dětmi co chodí, protože to malou nabudilo nejvíc. Myslím, že do 1,5 roka na chůzu je čas, vypadá celkem maličká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
12.8.13 13:30

Můj syn bude mít v pátek rok, už měsích si stoupá, ale vůbec mi neleze. Kámoška o tom mluvila před svoji mudr z rehabilitace, prý bychom se tam měli u ní stavit. Ve čtvrtek jdeme na roční kontrolu, tak se zeptám svoji mudr co na to. Jen bych nerada chodila s malým na nějaký cvičeni. Ona chodí s malou na Vojtovku, a vím že to snaží jak malá tak i maminka dost špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
12.8.13 13:45

Me holcicce bude ted ve stredu 14M a zatim se mi u nabytku jen postavi. Okoli me stresovalo, ale doktori nad tim mavaji rukou s tim, ze do jejiho roku a pul resit nic nebudou. Jo, a kdyby te napadala jina maminka, tak rekni treba, „je pravda, ze jeste nechodi, ale vcera mi tu Erbenovu Kytici odrecitovala zpameti uplne celou.“ :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.8.13 13:49

@alena36 známé holčička taky hrozně dlouho nechodila, nestoupala si, tak zkoumali, čím to je a zjistili, že malá hodně špatně vidí. Dali jí brejličky a hned se to začalo lepšit. Podle doktorky se v prostoru bála, proto byla opatrnější.

• Citovat
  • Upravit
2449
12.8.13 15:20

Maly byl lenivec a nelezl, tak jsem s nim tri mesice chodila na rehabku, kde se krasne rozlozil, cvicili jsme tri mesice Vojtu. Chodit zacal v 14 mesicich. Doktorka rikala, ze pokud by nechodil do 18 mesicu, tak je třeba to zacit resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
12.8.13 16:25

Podle mého doktora je normalni, když dite zacne chodit mezi 10 a 20 mesicem. Jestli te to uklidni, tak kolegyne od manžela z práce ma chlapecka, kteremu je 18 mesicu a také ještě nechodi. Jenom si stoupa a podle vseho je uplne v poradku. Jinak tvoje Verunka je asi podobna musi vaha jako moje mrne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí