Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem našla na netu, že vyvýšený opatek je kvůli dobré stabilitě nohy a tlumí nárazy na patu… ![]()
@kaseny88
Ta vyvýšená stélka ovlivňuje dětské ploché chodidlo, které je samo o sobě „naprogramováno“, aby se vyvíjelo správně a naruší rovnováhu vývoje nožky. Svaly pak nepracují tak, jak mají a navíc zleniví. To samé je to u kotníčkové obuvi ( můj názor ). Měla by být pevná pouze pata, aby se nesešmajdala stéla na patě při delším chození.
Příspěvek upraven 19.01.14 v 20:14
@mejdylko píše:
Tak jsem našla na netu, že vyvýšený opatek je kvůli dobré stabilitě nohy a tlumí nárazy na patu…
a taky z toho neboli nohy ![]()
@Dajdula : Kotníčková obuv je doporučována do 4-5 let. Ale jako na vše je i na tohle víc názorů samozřejmě.
@Dajdula píše:
@kaseny88
Ta vyvýšená stélka ovlivňuje dětské ploché chodidlo, které je samo o sobě „naprogramováno“, aby se vyvíjelo správně a naruší rovnováhu vývoje nožky. Svaly pak nepracují tak, jak mají a navíc zleniví. To samé je to u kotníčkové obuvi. Měla by být pevná pouze pata, aby se nesešmajdala stéla na patě při delším chození.
ano uz mi to bylo vysvetleno…ptala jsem se, protože jsem nevedela…
@mejdylko
To asi jo, ty nárazy tu stélku na patě budou víc promačkávat, takže pak by pata byla níž než špička
. Dík ![]()
@teta 278 píše:
@Dajdula : Kotníčková obuv je doporučována do 4-5 let. Ale jako na vše je i na tohle víc názorů samozřejmě.
Vím. Mám ten názor opačný.
@Dajdula píše:
tak se zepte MUDR…v tom pripade ti tady asi nikdo radu neda..
@Dajdula tak mě ortoped a fakt dobrej ortoped řekl, že když děcko nemá žádnou vadu nohy, tak je úplně jedno, jestli má tvarovanou nebo rovnou stélku, že je nejdůležitější ta pevná pata.
A zrovna tuhle jsem malej tak nějak víc zkoumala nožičky, a ve dvou letech už je má krásně tvarovaný, ten tukovej polštář už tam skoro není, je to znát i takhle z laickýho pohledu.
Příspěvek upraven 19.01.14 v 20:18
@kaseny88 píše:
tak se zepte MUDR…v tom pripade ti tady asi nikdo radu neda..
Ale v tomhle já mám jasno. Mě zajímal ten podpatek…
@Dajdula píše:
Ale v tomhle já mám jasno. Mě zajímal ten podpatek…
No tak se na neho zeptej odborníka…
@Dajdula píše:
Takže o co ti vlastně jde? ![]()