Podpora a "hecování se" v šetření
- Fotoalbum (60)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@martites píše:
@Sůvička80 My většinou nakupujeme v Ternu, občas v Lidlu ale tam mám problem s tím, že krom jídla utratím i za věci které nepotřebuji. Třeba oblečení nebo věci do domácnosti. Pro mě je teda nejlepší poslat na nákup manžela nebo nakoupit v naší malé vesnické samoobsluze 😀
jenže tam zas není žádný výběr a ceny přestřelené
. Já už se naučila věci z lidlu neřešit, kolikrát ani do té uličky nejdu. Jen vyloženě když vím, že mají dětské oblečení, které potřebujeme. A i toho už tam kupuju minimum, co děti odrostly lupilu velikostem, tak v lidlu ušetříme
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Globus je moje smrt. Tam vždy necháme spoustu peněz. Nejlevnější je u nás asi Penny ale tam to nemám ráda. Terno mi vyhovuje, protože vím kde mají a taky tam mají nejlepší rohlíky
a v Lidlu nejlepší chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise u nás dělám jen menší nákupy (pečivo, šunku, ovoce, jogurt a treba smetanu na vaření…) V Ternu dělám větší nákupy ale je tam draho. Snažím se vybírat z akcí. Maso kupuju u řezníka a dávám do mrazáku. Drogerii jsem teď zkusila objednat do zásoby přes net. Jinak musím drogerii prolézt celou a nikdy neodolám a koupím i to co vyloženě nepotřebuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites píše:
@Moise u nás dělám jen menší nákupy (pečivo, šunku, ovoce, jogurt a treba smetanu na vaření…) V Ternu dělám větší nákupy ale je tam draho. Snažím se vybírat z akcí. Maso kupuju u řezníka a dávám do mrazáku. Drogerii jsem teď zkusila objednat do zásoby přes net. Jinak musím drogerii prolézt celou a nikdy neodolám a koupím i to co vyloženě nepotřebuju
na to právě má výboný psychologický efekt ta evidence. Kolikrát si řeknu, jestli to fakt potřebuju, že to v kolonce bude vypadat blbě
A pak když ke konci měsíce vidím, že kolik tyhlety věci stojí, tak se divím. Ale chápu tě. Taky málokdy odejdu z drogerky bez dalšího laku na nehty, i když další fakt nepotřebuju
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise já to mám úplně stejně. To je lak na nehty, maska na vlasy (i když ji doma mám ale tuhle jsem chtěla zkusit a je v akci…no nekup to
), pleťová maska, krém atd. Já si to do „účetnictví“ taky zapíšu. Jenže jen jako Drogerie a pod tím se toho schová ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites píše:
@Moise já to mám úplně stejně. To je lak na nehty, maska na vlasy (i když ji doma mám ale tuhle jsem chtěla zkusit a je v akci…no nekup to), pleťová maska, krém atd. Já si to do „účetnictví“ taky zapíšu. Jenže jen jako Drogerie a pod tím se toho schová
proto mi nevyhovují appky, já musím mít kolonky svoje ![]()
Takže u mně je drogerie pouze to, co kupuju do domácnosti a využíváme všichni. Šampony a další věci pro děti (už toho moc nepoužíváme) jde do kolonky děti.
A moje drogerie jde do kolonky Moje výdaje.
Takže se to nikde neschová
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise asi budu muset přeorganizovat kategorie
Hlavně přidat kategorii Děti…co vše do dětské kategorie řadíš? Já bych se asi divila kolik nás dítko stojí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites školné, kroužky, oblečení, sportovní potřeby, dárky, hračky, potřeby do školy, boty, knížky. To je asi vše. Jídlo jde do souhrnné kategorie. Lékárna a drogerie také do souhrnné za celou domácnost, ale toho je minimum. Ale mám už větší děti, takže těch výdajů je dost a jsou dost nárazové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise Děkuji za inspiraci, přidám si kategorii Děti. Sice je zatím ve školce ale oblečení, hračky, knížky a vše ostatní co „nutně potřebuje“ se pěkně nasčítá. Jsem na to zvědavá kolik to bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites já mám jedno dítě školní a druhé předškolní, takže občas je to výživné. Celkem dost se děsím letošního září
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise To se vůbec nedivím. Ono i ta školková výbava něco stojí. Natož dva školáčci
Blbé je že se seznam s nákupem školních pomůcek dostává až v září. Kdyby ho dali před prázdninama, tak se ta částka může rozložit do delší doby a hlavně by na nákup bylo víc času. Ty návaly lidí v papírnictvích na začátku září jsou strašné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites u nás hodně věcí prvňáčkové dostávají, takže se toho dokupuje minimum. A staršímu už tak nějak vím, co bude potřebovat. Navíc většinou kolem toho konce srpna a začátkem září bývá hodně akcí. Třeba v tescu bývá gumovací pero pilot za necelou padesátikorunu, takže dělám zásoby na celý rok. Je v podstatě levnější než samotná náplň za běžnou cenu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Moise tak to je super, že něco dostávají. Ta cena za pilota je hezká. Manžel si ho občas koupí do práce asi za 70,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites : a min chodit do restaurací a dobré jídlo si udělat doma
, zrovna včera jsme měli večer bez dětí a chlap že půjdem do restaurace ( tam bysme nechali tak 6-7 stovek ), tak jsem steak udělala doma a ušetřili jsme tak 4-5 stovek
. Ale občas si zajde e, ne že jen sedíme a jiné doma, ale spíš jsem do restaurace na výletě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martites jj, a dítěti vydrží jedna náplň tak na měsíc. Tři stojí v papírnictví 150-200 Kč. Když máš dvě děti, tak jen lítají ![]()
@Sůvička80 já třeba nechodím do restaurací na obědy, i když vylezu z práce a mám pod nosem několik restaurací. Vařím si doma (mám i speciální „dietu“) a stravenky schovávám a jíme za ně právě na výletech a dovolených. Hodně se tím ušetří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit