Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že bydlí blízko neznamená, že bude mít vždycky čas
každý si najde čas na dobrého kamaráda, ale obvykle to prostě nejde na zapískání.
@Anonymní píše:
Ahoj.
Měla jsem před nedávnem den blbec. Fakt se nic nedařilo. Byla jsem smutná a naštvaná. Mám kamarádku která bydlí fakt blízko. Tak jsem ji poprosila jestli by mohla na chvilku prijit.
Odpověď zněla, že nemá čas. To si jako člověk opravdu nemůže najít 10 minut na kamarádku?
Stalo se to už po několikáté.
Jaký na to máte názor?
Já taky nemám pokaždé čas, když někdo zavolá…Nepotřebuju nutně ucho, pokud mě něco naštve. Stačí si postěžovat kamarádce přes Whatsapp.
No, ja volám. Když ma čas, tak to zvedne a když ne, tak to nezvedne.
A jestli se to stálo po několikáté, tak to buď není dobra kamarádka NEBO ji nahánís s každou kravinou. Nezlob se, ale den blbec není nic, kvůli čemu bys ji měla mít hnedle u sebe ![]()
Ahoj,
nemyslím si, že přátelé musí fungovat na každé zavolání. Každý máe své životy, svá trápení, starosti, povinnosti…
A každý jsme také jiný.
Pokud si představuješ kamarádství jinak, hledej jinou kamarádku. Ta stávající, pokud ti jinak vyhovuje se s ní potkávat nebo komunikovat a vadí ti jen ten nedostatek času, když potřebuješ sounáležitost hned, tak také nemusí být špatné. Jen prostě nemá vždy čas, chuť, nebo je prostě v tomto od tebe odlišná.
Taky nefunguju na zapískání. Mám svoji rodinu, staré rodiče, spoustu rozjetých akcí. I to kafe s kámoškou musím plánovat. Asi teda nejsem dobrá kamarádka…
@Anonymní píše:
Ahoj.
Měla jsem před nedávnem den blbec. Fakt se nic nedařilo. Byla jsem smutná a naštvaná. Mám kamarádku která bydlí fakt blízko. Tak jsem ji poprosila jestli by mohla na chvilku prijit.
Odpověď zněla, že nemá čas. To si jako člověk opravdu nemůže najít 10 minut na kamarádku?
Jaký na to máte názor?
Proč jsi se nezaptala, zda se můžeš stavit k ní? Když něco chceš, tak je dobrý nabídnout víc variant třeba se potkat na půl cedty nebo se stavit k ní. A za druhé kamarádka má právo na vlastní život a občas nemit čas.
Ahoj.
Jaký na to máte názor?