Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Každý rok si říkám to stejné
Už taky nevím co komu kupovat. Tchyně s tchánem všechno mají, nečtou, nemají žádné koníčky… takže fakt prekérka. Tak jsem jim koupila sodastreeam, kupují si vody, tak už nebudou muset. K tomu ještě nějaký kosmetický balíček, pro tchyni dobré víno, pro tchána pivo. Nevím co mají tví rodiče rádi
Sourozencům… No, koupila bych kosmetický balíček + třeba vonnou svíčku, pro kluka taky balíček + třeba lahev nějakého dobrého rumu. Nepíšeš kolik jim je let, take to se pak těžko vymýšlí ![]()
Malým dětem se dobře kupuje, starší děti a dospělí už je to horší co koupit, vymyslet, aby to potěšilo.
My jsme se v rodině domluvili, že si nic nekupujeme. Jen dětem. Koupíme si nanejvýš láhev vína, kterou společně vypijeme.
U nás q rodině mají úspěch fotokalendáře, fotoknihy, lístky do divadla, na koncerty, kosmetika. Bráchovi kupuju různý hlavolamy ![]()
Jo v lednu vždycky říkám a za chvíli jsou tu další Vánoce a je to tak. Já teda sonduju v rodině většinou celý rok, co kdo a jak. Jinak když už máme rodiny tak si dáváme dárky už jen s rodiči, sourozencům nekupuji to bych se nedoplatila, dávám jen k narozeninám.
Každopádně nic nezkazíš dárkovou kartou na oblečení, elektroniku, kuchyňské potřeby apod. Většinou to platí aspoň půl roku, mohou si koupit pak co chtějí a jen si třeba rozdíl doplatí… Moje 85ti léta babička je největší oříšek, každý rok si dělá legraci, že jí stačí baterka, křížovky a tužka s orezavatkem, aby v té rakvi viděla na luštění ![]()
Ja jsem darky resila vzdycky kosmetikou, knihama a necim na zub. A hlavne jsme je v ramci sirsi rodiny uplne zrusili. Takze mamce letos kupuju knizku, tasticku Vichy, neco z Biodermy na suchou kuzi, a darkovou sadu caju Oxalis. Pro tatku mam knizku a necham mu zabalit velkou plechovku belgickych pralinek jako vloni, protoze to melo velky uspech.
@Aduš8 píše:
My jsme se v rodině domluvili, že si nic nekupujeme. Jen dětem. Koupíme si nanejvýš láhev vína, kterou společně vypijeme.
Taky tak…
U nas je to silene v prosinci maji narozeniny obe dcery a jeste partnerovi rodice oba
do toho vanoce… Fakt mazec to je
vymyslet neco originalniho co potesi to je individialni podle veku a podle povahy cloveka.
Ať žije tradice dopisů Jěžíškovi, i když už jsme velcí!!! Fakt.
Jinak u nás: kniha, kosmetika, předplatné časopisu, dobré víno, kvalitní mlsání (oříšky, drahá čokoláda klidně), sem tam něco na sebe… ale je fakt, že u nás si jednak píšeme, jednak jsme „naučení“ mít upřímnou radost skoro ze všeho. U tchánovců je to horší, tam taky vždycky tápu, ale nějak to plácám, letos dáváme i se švagrovou společný víkend na horách někdy v lednu (jinak se málokdy sejdeme všichni).
Já letos nakoupila poukazy, na nevlastní sestře s manželem párovou masáž. Bratranec má 4letyho kluka, tak dostanou voucher do mašinkové restaurace. Mamka a teta spolu půjdou na trdelnik a kávu. Mamka s manželem na večeři. K tomu klasicky kosmetika, nepřekvapí, ale vždy se hodí. Jo a mámy manžel ještě dostane Pilsner Urquell v retro edici. A mamka knizku. Máma je navic Eva a hned po vánocích má narozky, takže taky chuťovka
Mě to vymýšlení zatím baví… Dokupuju například nádobí do sady, nebo předplatné oblíbeného časopisu, lístek na koncert…
Mamce, babickam kazdorocni wellness pobyt, dedum a maminymu chlapovi pivni lazne, mame jeste parfem, babicce sudoku, foto knize, manzelovi babicce zvonecky, maminymu chlapovi militari encyklopedii, dedum jeste nejakou lahev, svagrici pyzamo a svicku, tchyni sadu caju a salu, tchan nic, svagr pc hra, bracha nejaky doplnky k prolezacce, manzel si neco opet vybere tak 22
pak kupuji ruzne drobnosti pro radost, ale nam pro nej boty a dziny zatim. Jinak sestrenky, tety to neresime..ja uz zacinam nakupovat v lednu kdy jsou slevy
Ja spis resim, ze mam ctvrt roku novou praci a nevim jestli neco nest
jednu kolegyni nesnasim, a dat ostatnim nejakou drobnost a ji ne, mi prijde buranske, ale nic ji fakt davat nechci. Tak leda jim to nejak tajne podstrcit ![]()
Tak u nás jedou fotokalendáře nebo fotoknihy s fotkama dětí - tedy pro naše, tchyni a mé prarodiče. A pak jedlé dárky, třeba moje segra dostane vždy domácí paštiku, nebo velkou sklenici nakládaných sýrů… Ale u ní je to sázka na jistotu, je přes jídlo. Jinak třeba ještě ráda dávám lístky do divadla nebo na koncert…
Prijde mi, ze tu jsou Vanoce nejak moc casto. A posledni roky uz opravdu nevim, co komu dat. Absolutne me nic nenapada pro mamku, tatu a dokonce ani pro starsi sourozence. Dat jim nejaky spolecny “vylet” a nebo tak neco, nikdo nechce, nebot jsem mlada a teprve par mesicu vydelavam. Nema nekdo nejaky napady, co pro ne k Vanocum?.. Za jakykoliv typ budu rada… dekuji