Podpora v nezaměstnanosti při rodičovském příspěvku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podpora v nezaměstnanosti při rodičovském příspěvku
Prosím, kdo byl v podobné situaci, nebo dokáže poradit. Pobírám RP (a pobírat budu ještě rok) a zároveň pracuji na dohodu o pracovní činnosti. Ke konci roku dohoda končí a já bych se přihlásila na UP jako uchazeč o zaměstnání a zároveň požádala o podporu v nezaměstnanosti. Z čeho se bude podpora počítat? Klasicky jako po dobrání RP (0,15 násobek, apod.), nebo z mého „třičtvrtě“ roku dohody (mzdy)? Díky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jakoze by si pobirala RP a zaroven podporu? a to jako jde, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
jakoze by si pobirala RP a zaroven podporu? a to jako jde, jo?
jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
jakoze by si pobirala RP a zaroven podporu? a to jako jde, jo?
samozřejmě, že to jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whooro Z té dohody, ale musíš se na UP přihlásit do 3 pracovních dnů od konce té DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alkata píše:
Bud jedno nebo druhé holka
Když o tom nic nevíš, tak blbě neraď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
tak to teda cumim
A proč by to nemělo jít, proč by měl být někdo, kdo je aktivní a snaživý a pracuje i při pobírání rodičáku, bit tím, že nedostane podporu, jen protože ještě bere rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozor ale, pokud se nepřihlásíš do tří pracovních dnů, tak z rodičáku, musíš se nahlásit do tří pracovních dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souběh pobírání rodičovského příspěvku a podpory v nezaměstnanosti není vyloučen
to vím, ale zajímal mě ten výpočet.. Nejsem si jistá, jestli bych neměla mít 12 měsíců práce před, aby se podpora počítala ze mzdy.. Trochu se bojím, že i na ÚP na mě paní bude koukat divně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@whooro Ne, když tam dojdeš do těch 3 dnů, tak nemusíš mít 12 měsíců, ten zbytek se ti doplní péčí o dítě (předpokládám, že dítku je víc jak rok). Jo a divně na tebe asi koukat budou, nejsou na to zvyklé, ale na to kašli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A proč by to nemělo jít, proč by měl být někdo, kdo je aktivní a snaživý a pracuje i při pobírání rodičáku, bit tím, že nedostane podporu, jen protože ještě bere rodičák.
ale to jde asi jen v pripade, ze neni zamestnana, ne? myslim jakoze pred rodicakem nikde nepracovala a po rodicaku se nema kam vratit. tyhle veci jsem si nikdy nezjistovala proto se divim jaky vlastne jsou moznosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit