Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Steeve,
tam pasy JSOU, mne jde spise o to,jestli nahodou nevis,jak je to s ‚jezdenim vlastne bokem ke smeru jizdy‘ a jestli na to neni nejake specialni video nebo tak neco…
Mmch,Sharana mame uz tri roky,ale nema 4×4 a tady v horach je to vazne NUTNOST… ![]()
Ze bychom jedine vymenili S.za S.:-))
Apropos-od jakeho roku maji SHARANY isofix? ![]()
vůbec netuším, jestli je bokem povolené jezdit v sedačce, určitě v návodu auta musí být uvedeno, zda je na těchto sedadlech povoleno umístit sedačky a které jsou homologované, vím že některé sedačky je možné vozit na obrácených sedadlech, třeba v minibusech, ale bokem opravdu netuším
Sharan má isofix od roku 98 a má je v druhé i třetí řadě
Jee,
my máme rok vyroby 98 ale nic tam nemame,myslim ![]()
KDE TO MAME VLASTNE HLEDAT-POD SEDADLY,TAKOVE TY ‚KOLEJNICKY‘??
A diky ![]()
Koukám jak se to tu pěkně rozjelo,já bych dítěti podsedák určitě nedala i kdyby už tam spadal váhově,výškově,věkově atd.Prostě videa jsou dost přesvědčivé a jezdíme po dálnici skoro denně tak nebudu riskovat to nejcennější co mám,jak už jsem psala.Slušná sedačka se dá opravdu pořídit i do 2tis.Máme 12let staré auto( na stáří auta přitom nezáleží ne?)Prostě „bobek“ je pro starší děti a ne pro ani ne 4leté!!! a sedačku jsme koupili i tchánům,kteří převáží malého 3km k nim domů cca 2× za měsíc!!Kupovali jsme v bazaru do 500kč.Hlavně to má opěru zad a vypolstrování hlavičky!
Nechci se do nikoho navážet,ale přijde mi to dost hrozný,že někdo dokáže takhle hazardovat s dětským životem…asi by jste někdy měli vidět dítě po bouračce,pak by jste asi neváhali
farska isofix jsou ocelová oka mezi opěradlem a sedákem, vypadá to takhle
Jestli vás děsí ta videa, nikdy se raději nechtějte setkat s realitou a to ani jako diváci. Trošku pochopit sílu nárazu by vám mohl pomoci i trenažér nárazu, ten sice simuluje pouze rychlost cca 30km/h, ale určitě by hodně lidí překvapilo co to s tělem udělá. Mám pocit, že hodně lidí pochopí, až bude bohužel pozdě - např. mamina, která na jiné diskuzi shání do autosedačky rozbitý utahovák, který autorizovaný servis z bezpečnostních důvodů neopravuje a ona ho dál shání po bazarech. NECHÁPu
vss26 to taky nechápu.
Mám taky jeden dotaz. Jednou se chystám pořídit sedačku i s isofixem, ale k dotazu. Vím, že vajíčko jde přidělat jak pásem tak isofixem, ale jde tak přidělat i sedačka od 9 do 18 kg? Koukala jsem na Maxi cosi.
Verenika … asi by jste někdy měli vidět dítě po bouračce, pak by jste asi neváhali … tohle nepřej nikomu, není to moc hezké. Nevydržel jsem, princezně s utahovákem napsal, už je mi trochu líp, tak to jdu zaspat. Mějte se, trochu přemýšlejte a doufám, že se nikdy nepotkáme na cestě - když budu v pracovním ![]()
strasny… ![]()
VYSVETLI MI ALE JEDNO-jak MUZE AUTOSEDACKA,PRIPASANA SPRAVNE,VYLETET Z AUTA???????
![]()
vss26-já dítě po bouračce viděla a ne jedno
Pracuji ve zdravotnictví.A asi jsi si mě spletl,já svoje dítě mám v autosedačce a řádně připnutý ![]()
Auto není tank a náraz může přijít ze směru, kdy úplně jednoduše „odpárá“ bok automobilu a s ním i sloupek ve kterém je bezpečnostní pás ukotven (třeba já dávám malého pouze doprostřed, protože je to nejbezpečnější). Tady v tomhle případě sehrálo obrovskou roli štěstí, ale ta autosedačka toho prcka zachránila a to je bez debat. Můžu vás ujistit, že pokud byste viděli jen zlomek záznamů z našich archívů nebo kolegů z RZ a PČR, tak buď do auta už nevlezete nebo nespíte, nejíte a zvracíte. Kdysi jsem to bral lépe, ale co máme prcka, tak se děsím až nás k něčemu, kde je dítě zavolají. Říká se, že člověk otupí, ale na tohle si nejde zvyknout.
vss,
my máme děti tři-čekáme čtvrté…Nejmenší máme uprostřed v sedačce 9-18,ta je pripoutana dvojbodovym pasem…Ostatni dcerky po stranach…Vic uz delat nelze!
Mylsim,ze KAZDY RIDIC BY SI MEL DRIV,NEZ NEKAM VYJEDE,UVEDOMIT,ZE TO TAKY MUZE BYT JEHO POSLEDNI CESTA-a podle toho se chovat a snazit se PREDVIDAT!!!!(Nerikam,ze to vzdy jde) ![]()
Aspera, většina sedaček, které jsou na isofix jdou přidělat i v druhém autě na pás, většinou mají obě zařízení na poutání
farska píše:
strasny…VYSVETLI MI ALE JEDNO-jak MUZE AUTOSEDACKA,PRIPASANA SPRAVNE,VYLETET Z AUTA???????
![]()
Vyletět může když není správně připoutaná, a mnohdy se ukázalo, že i správně připoutaná vyletěla, když např. měla ostré hrany, přes které se přeřízl pás, utrhla se ze základny, nebo nevydržely držáky pásů a znich se utrhla, už jich takovýchto bylo v testech pár