Maxi Cosi Tobi nebo Storchenmuhle?

844
10.3.10 08:33

Maxi Cosi Tobi nebo Storchenmuhle?

Prosím o radu. Vyrostli jsme už z vajíčka a budeme kupovat větší autosedačku. Rozhodujeme se mezi koupením sedačky Maxi Cosi Tobi a poté koupit další nebo koupit autosedačku Storchenmuhle, která je od 9kg do 36kg, takže už bysme to nemuseli řešit. Četla jsem že sedačky pro větší váhovou kategorii nejsou moc dobrý. Máte s těmito autosedačkami někdo zkušenosti? Děkuju za rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
10.3.10 08:39

Koupila bych určitě kategorii 9-15 kg. Zkus pohledat ve starších diskusích, steeve tam několikrát vysvětloval důvod. Je to nejbezpečnější.
Manžel taky chtěl tu 9-36 storchenmuhle a nakonec se mi ho podařilo přesvědčit na roemer king plus :-)

• Citovat
  • Upravit
194
10.3.10 08:49

Osobně budu kupovat Maxi-cosi Tobi :-) .V testech dopadla nejlépe :palec: !!!Náš prcek je docela drobotina,tak jsem sedačku do 36Kg zamítla ihned. :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.3.10 08:56

ahoj tak my jsme si koupili tu Storchenmuhle,v prodejně i v papírech píšou,že je skoro o 30 procent bezpečnější víc než jsou normy,k německým výrobkům mám docela důvěru, je to asi věc názoru,ale my jsem s ní spokojený, :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
10.3.10 09:18

Storchenmuhle má blbý crashtesty, šla bych určitě do MC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.3.10 09:33

smahulinko, určitě bežte do 9-18 místo 9-36, jsou bezpečnější, dají se více napolohovat atd.
rendulinko, to že někdo napíše že plní o 30% více než je norma je v pořádku, to musí plnit všichni, kdyby neplnili více než norma, neprošly by, jsou výrobci, kteří plní o 100, 200% než je norma- takže ten sklogan plníme o 30% více je jen raklama, důležité jsou výsledky, a sedačky 9-36, např. u STM mají 3 hvězdičky z bezpečnosti, kdežto dobré 9-18 mají 4 hvězdičky, ostatně STM je jen německý název, jinak ji vyrábí italské Reacaro. a v těch posledních testech : http://auto.idnes.cz/…-priloha.asp?… Reacaro i STM propadly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
10.3.10 09:48

Mám Tobinu a jsem maximálně spokojená :palec: Do 9-36kg bych nešla, prý není moc bezpečná a pohodlná ani pro malý dítě a ani pro to starší :think:

Příspěvek upraven 14.01.11 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.3.10 10:09

moc děkuju za vaše názory. Asi půjdeme do tý Maxi Cosi, o víkendu je na ní u nás akce, tak jí i výhodně koupíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.3.10 10:28

jednoznačně Tobi. v testech dopadla na jedničku, z těch co nemají isofix snad nejlépe. navíc vypadá i hodně pohodlně! má prý hodně dobré uchycení pásem, ale je potřeba delší pás, resp., některé pásy nestačily, takže pna to trochu pozor!

9-36ktg není příliš bezpečná, resp. v testech pravidleně horší výsledky, navíc STM teď zrovna moc neuspěly v posledním testu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3966
10.3.10 11:56

Dobrá připomínka Natašo :palec:
Nejlepší je před zakoupením vyzkoušet připnout do auta, nevím teda jak to funguje tam co se ji chystáš koupit, ale nás ji vyzkoušet nechali.

Příspěvek upraven 14.01.11 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
10.3.10 12:57

To by mě vůbec nenapadlo vyzkoušet jí v autě. No snad nám to dovolí. Děkuju za připomínku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
10.3.10 17:21

JJ to je pravda, vozila jsem malého ve vajíčku ve felicii a tam byl pás akorát, kdežto v renaultu thalia byla ještě rezerva, měl pás delší..
Taky bych dítko zkusila do sedačky usadit, zda vyhovuje velikostně a je pro něj pohodlná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix