Podsedák vs. autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vss26
13.3.10 18:04

OK, asi jsem to trošku přehnal, ale včera v noci jsem vystřihával z auta prcka, kde rodiče měli na auto za minimálně 1,5 mega, ale na blbou autosedačku za 3 tis. už jim asi nezbylo. Byl to můj první zásah kde bylo dítě a dost mě to vzalo. Mějte se a opatrně!

• Citovat
  • Upravit
30316
13.3.10 18:11

vss26 tak to se není čemu divit za tvoji reakci. To by sebralo každého a myslím že dost lidí i přimělo k větší opatrnosti a ke koupi pořádné sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.3.10 18:29

tak mi připadá,že jedině my vozíme holky na bobcích,přitom váhově a výškově-i Valinka-ta je vysoká oproti vrstevníkům-tam být můžou.
Opravdu nám to přijde jako vysoká a zbytečná investice,když prostě jezdí veeeelmi málo,preferuji autobus,přes pěkné počasí kolo,no a auto máme staré 13 let ,koupené v bazaru,ještě jakžtakž jezdí :-D a vím,že u nás v rodině mají bobky všechny děti,tak jsem v klidu. :wink:
tak to jsem tady v emimču samaaaa :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
13.3.10 18:30

Ahoj, nechci se do někoho navážet, myslím to dobře - ale kdo má na auto, tak snad pár stovek na použitou (nebouranou) sedačku třeba od známých někde ušetří, ne? :roll: A v kůži někoho, komu se zranilo dítě, kvůli tomu, že mělo jen „bobek“, protože to přece stačí :cert: bych teda být nechtěla… Nejsem velký příznivce drasťáků typu nemyslíš-zaplatíš, ale asi na tom něco je :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
13.3.10 18:37

theo jediná určitě nejsi, ale jako jedna z mála jsi měla odvahu se přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.3.10 18:40

ale já opravdu na tom nevidím nic špatného, tohle je zcela normální věc,jeeejda a kdybys viděla,jaká já jsem zbabělá ve spoooustě věcí :lol:
radši nebudu rozepisovat… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
13.3.10 18:52

já na tom taky do minulého týdne neviděla nic divného, ale ta holčina co vypadla z pásu, mě přesvědčila o opaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 18:56

Uprimne,

mne taky.. :-(
Hned po vyplate menime bobek zpatky za sedacku…Normos-asi tu cybex x nebo jak se jmenuje,stoji necele tri tacy…Nevim sice,jak to prostredni dcerka prijme a jestli nebude mit pocit,ze ji mame zas za male mimco,ale-JSOU VECI,O KTERYCH DISKUTOVAT NEBUDEME :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.10 19:02

pořádná sedačka 15-36 s hlavovou opěrkou oproti podsedáku chrání dítěti hlavu, boky, a drží pás přesně na ramenu, což podsedák neudělá, pak se také může stát že dítě na podsedáku se uškrtí na pásu, či podjede pod pásem a vypadne
a hlavně už slušná sedačka 15-36, třeba Cybex Solution se dá pořídit okolo 1600,–, lépe polstrovaný podsedák stojí 500-600,– takže rozdíl 1000,– kč při tom že ta sedačka vydrží 6 let je 13,– kč měsíčně, to za tu bezpečnost stojí, a kdo dnes není schopen ušetřit těch 13kč měsíčně při spočtení nákaldů na dítě či auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.3.10 19:10
steeve píše:
pořádná sedačka 15-36 s hlavovou opěrkou oproti podsedáku chrání dítěti hlavu, boky, a drží pás přesně na ramenu, což podsedák neudělá, pak se také může stát že dítě na podsedáku se uškrtí na pásu, či podjede pod pásem a vypadne
a hlavně už slušná sedačka 15-36, třeba Cybex Solution se dá pořídit okolo 1600,–, lépe polstrovaný podsedák stojí 500-600,– takže rozdíl 1000,– kč při tom že ta sedačka vydrží 6 let je 13,– kč měsíčně, to za tu bezpečnost stojí, a kdo dnes není schopen ušetřit těch 13kč měsíčně při spočtení nákaldů na dítě či auto

ani tato nesmí být?s tím nástavcem.
http://www.babygoods.cz/…cervena.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.10 19:13

on ten pásek k tomu podsedáku jen přidržuje pás, ale stejně nezaručí žádnou ochranu proti bočnímu nárazu, a i ten pásek může skouznout z ramene
ono dá se říci že žádný náraz není přímo čelní, ale vždy je trochu i boční, takže při tom bočním( šikmém nárazun se dítě nakloní, pásekm může sklouznout a dál už dítě pás nedrží, v sedačce se to nestane, tam díte drží stále.
pro ilustraci,zde je video z testů sedaček, je tam i otestovaný podsedák a rozdíl mezi sedačkou a podsedákem pozná i laik: http://www.youtube.com/watch?…

Příspěvek upraven 13.03.10 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
13.3.10 19:16

STEEVE,

když tu jsi,muzu se Te zeptat??Asi muzu :oops:

Potrebujeme kupovat auto VICE NEZ PETIMISTNE(viz metriky).
Jelikoz jsme se prestehovali do hor,do CHKO,kde se nesoli ani nesterkuje,potrebujeme zaroven auto TERENNI.

A tady je kamen urazu-v onech terennich autech,ktere u nas pripadaji v uvahu,jsou ty dve posledni sedacky (TRETI RADA SEDADEL JAKOBY) vetsinou BOKEM KE SMERU JIZDY,JSOU TZV.VYKLOPNE-a ja vubec nevim,jak se tam da upoutat vajicko anebo koho tam mam posadit,kdyz dospelaka ani nejstarsi dceru nechci,ty operaky jsou velice nizke a je to spise mysleno pro deti nez pro dospelaka…DIKY! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
13.3.10 19:18

Díky za zajímavý a poučný odkaz. :-)
uuuuuuuf,v reálu strašné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.10 19:23

farska, vůbec netuším jestli na takovýchto bočních sedadlech jsou nějaké pásy, jestli se tam dá upoutat sedačka, ale dle zákona může jet dítě pouze v autě v sedačce,a sedačka musí být upoutána pásem- většina tříbodovým, takže pokud tam nebude pás nemůžete tam dítě vézt.
Ale jsou určitě auta, kde ta třetí řada sedadel je klasická, třeba MPV s pohonem 4×4- třeba Sharan 4×4, nebo terénní Hyundai Santa fe, či iX55, nebo MB GL, Audi Q7- všechny mají klasická sedadla s tříbodovými pásy, dokonce některá i s isofixem, takže výběr vhodného auta určitě bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.3.10 19:26
thea píše:
Díky za zajímavý a poučný odkaz. :-)
uuuuuuuf,v reálu strašné :-?

thea, ale to je pouze video, já byl v úterý v německu těmto testům přítomen na dráze, a to si pak člověk uvědomí jaký kousek dělí život a smrt, i když je to 50kh/hod, je to takový fičák, že to člověk skoro nepostřehne a figurína létá sem tam, nechtěl bych to zažít při skutečné havárii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí