Podstoupit takový zákrok?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.5.26 21:04
@ZdeTru píše: Více

Olej je bariéra, která udrží v kůži vlhkost. Takže pokud ho použijete na vhkou pokožku, tak se dost zásadně mění jeho účinek, tu vlhkost v kůži uzamče. Pokud ho dáte na suchou kůži, tak může být účinek i opačný. To mám vyzkoušeno i sama na sobě, opravdu je to důležité. Takže sprcha, neutírat, nedrhnout, vmasírovat olej. Nic vám mokré nezůstane, to se vstřebá, jen mastnější kůže, což je dobře. Jinak podkožní vazivo je samozřejmě všude a zmnožit se může kdekoliv. K té operaci se pořád stavíte stejně negativně? Evidentně by vám to dost ulevilo.

• Citovat
  • Upravit
163
19.5.26 21:16
@Anonymní píše: Více

Upřímně řečeno, nedovedu si to moc představit z vícero pohledů ( je to dost nepříjemná záležitost, těžko se tady o tom baví ).
Dle toho, jakým stylem píšete, tak mám dojem, že jste věkově již vyspělá a máte na danou věc nějaký náhled. Otázkou je, jak byste se na danou záležitost dívala např. u svého přítele, syna…
Za tu radu s olejem Vám děkuji, určitě ho vyzkouším.

Příspěvek upraven 19.05.26 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.26 21:16
@M_Vladim píše: Více

To se nedivím že vás to štve, chlapi v naší rodině s tímhle mají dost zkušeností. Ale pokud už je tam zjizvená tkáň, tak už nepomůže nic, ať je nakonec dg jaká chce. Max člověk může lamentovat nad tím, jak se na něj doktor vys…, když byl ještě čas a že z toho má člověk teď problémy. Ale zas čeho tím člověk docílí, akorát tak vlastního špatného psychického stavu a tomu doktorovi to stejně bude fuk.

• Citovat
  • Upravit
37662
19.5.26 21:30

Tak si představte, že je tam plíseň. Teď je to povrchová věc. A pak se to dostane do rány. :pocitac:
Nebo je to keloidní jizva. Pak je potřeba ihned adekvátní léčba, jinak se jizva opět smrští a může to být ve finále ještě horší. :pocitac:
A navrch: tyhle informace se v Česku jen tak nedovíte. Ňáký sorry je pak jaksi… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.26 21:35

Můj syn je obřezaný. Měl v necelých 16 parafimozu a nechtěl to říct otci, u kterého zrovna byl, takže mně to po dvou dnech zavolal, já ho stáhla domů, odsmýkali jsme ho na urologii, kam sotva došel, tam mě pochválili, že jsem mu zatrhla jídlo a pití a pelášil pod kudlu starýmu dědku primářovi, který si na něm dal velmi záležet, trvalo to hodinu a půl, udělal mu plastiku uzdičky, odřezal nekrotické tkáně, hodně si s tím vyhrál. Syn (teď už dost dlouho dospělý) si nestěžuje a často říká, že to byl jeden z nejlepších dnů jeho života, protože s tím měl i předtím nějaký problém, který nechtěl nikomu říct, styděl se atd… Doteď si pamatuju, jaký jsem měla strašný strach, že mu toho bimbase ufiknou, on od toho daleko neměl. Někdy v 11 v noci jsem volala, jak to dopadlo, po tom, co mi řekli, že je to ok jsem se strašně rozbrečela a regulérně pos… do gatí, taková to byla úleva. To je asi ta nejhorší zkušenost s tímto, partner má cukrovku a mívá taky občas problémy, tam to čekám a je mi to úplně jedno, měl nějaké kvasinkové nekonečné nákazy, už se k obřízce i schylovalo, ale nakonec se to podařilo zaléčit. Nicméně fakt je mi to fuk, jestli to tam má nebo ne. Jsou důležitější věci v partnerství, než jestli chlap má nebo nemá předkožku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.26 21:40
@M_Vladim píše: Více

S plísní kdekoliv si tady musí poradit každý sám a vhodné léčivo si taky musí každý najít sám :mrgreen: někdy pomůže lékarnice, častěji veterinář :lol: a to myslím naprosto vážně s tím veterinářem…

• Citovat
  • Upravit
163
19.5.26 21:45

Hm, tak to Ti teda děkuji za Tvoji otevřenost a upřímnost, že jsi to takhle napsala. Třeba se to Tvému příteli ještě nějak spraví, když se to povedlo zaléčit.
Ten Lichen podle mě nemám. Na té tenké kůžičce mám v tom prstýnku drobounké jizvičky, to je asi ten problém. Já jsem si před časem nechal od doktora předepsat Triamcinolon. Pomohl, ale na chvíli. Pak se mi tam udělal asi drobný zánět a kůže mírně popraskala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.26 21:53

Ta mast ztenčuje a zjemňuje kůži, ale ne jizvy. S jizvou neudělá nic. Ano, kůže je po tom víc pružná, ale ta, která je mezi jizvami. Snad mě chápete…

• Citovat
  • Upravit
163
19.5.26 21:56

Ano, rozumím Vám, ale přece ta jizva je součástí té kůže, tak to na ni musí také nějak působit. V každém případě jsem tu mast využíval a další mně doktor odmítl předepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37662
19.5.26 22:20

No… nepotřebuju v první řadě nic jiného, než odběr a hodnocení laboratoře. To je pro naše zdravotnictví problém. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.26 07:40

No dotyčný u toho lichen také nemohl stáhnout předkožku a co šlo, tak tam byl také bílý kroužek. Co to je zjistili až na patologii z odebraného vzorku.

• Citovat
  • Upravit
163
20.5.26 12:23

Bílý prstýnek tam sice mám, ale nemyslím si, že by šlo o ten Lichen. Díval jsem se na internetu, jak to vypadá ( sice na jiné části těla ) a mám dojem, že jde o něco jiného. Já v tom bělavém prstýnku mám po obvodu miniaturní zahojené jizvičky. Manipulovat s kůžičkou trochu jde, byť ano, nějaké zúžení tam je. V tom místě mě to občas trochu svědí.
Potřeboval bych něco, co by tu jemnou kůži trošku změkčilo a vyhojilo ty jizvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37662
31.5.26 15:20

https://www.emimino.cz/…ankovani/67/?…

https://www.uromedico.cz/cirkumcize
Pojišťovny nehradí, 15 000 Kč, varianty neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
8.6.26 14:33

Neví někdo něco o účincích laseru na kůži? Vzpomněl jsem si, že jsem někde četl, že laser údajně umí zmírnit viditelnost jizvy. Napadlo mě, že by laser mohl na drobné jizvičky po obvodu nějak zapůsobit. Jen teda nevím, zdali je možné ošetřovat jemnou kůži typu sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37662
8.6.26 14:35

Excimerový laser. :think:
Podrobnosti pro tenhle případ neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek