Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To, ze nemas MS predevsim znaci, ze neco neni v poradku i kdyz se citis dobre.
Hodila jsem si tvé míry do BMI kalkulačky a vyhodilo mi to tuto zprávu: Vaše tělesná hmotnost je extrémně nízká a splňuje jedno z kritérií pro mentální anorexii.
Tak kdo by si neuzival bez MS.. Ale tvoje váha je opravdu nízká a absence menstruace značí, že tělu se to nelíbí. Můžeš trochu přibrat a přitom jíst pořád zdravé, pořád se hýbat. Záleží, co jis. Plochy zní, že jsi takto zhubl pouhým zavedením zdravé stravy a přiměřeným pohybem. Takže buď uber pohyb nebo přidej jídlo.
Já jsem po jednom porodu měla 49 kg na 169 cm a bylo to sakra málo. Už jsem se ani sama sobě nelíbila. Na tabulky nekoukej, taky jsem pod limitem, ale zcela zdravá (v tomto ohledu). Ty ale evidentně zdravá nejsi.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
začala jsem hodně cvičit, chodit na procházky, jezdit na kole, prostě jsem začala makat na postavě. Změnila jsem jídelníček, vyřadila jsem sušenky, sladké nápoje (no obecně sladkosti) a váha šla krásně dolů. Zastavila jsem se na 42 kg/155 cm. Nikdy jsem se necítila tak fajn, konečně mám ploché bříško, nebývám nafouklá… Je mi 20 let. Bohužel už nemám menses (zní to divně, ale nemám bolesti a neobtěžuje mě to, takže si bez MS užívám). Měla bych to ohlásit gynekoložce? Přibírat nechci, ted budu dbát jen na udržení aktuální hmotnosti.
Absence menses značí problém v těle..
Prý se to stává taky, když se u diety hodně striktně sníží tuky.
Můžeš taky zkusit bylinné kapky Femigard na srovnání ženských orgánů..
Já bych to gynekoložce řekla. Riskuješ, že nebudeš moci mít v budoucnu děti.
Ano, pokud se tuk dostane pod urcitou hranici, zmizí m.Problem to je ,neotehotnis, problém s ridnutim kosti.....Rozhodně rici mudr.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,
začala jsem hodně cvičit, chodit na procházky, jezdit na kole, prostě jsem začala makat na postavě. Změnila jsem jídelníček, vyřadila jsem sušenky, sladké nápoje (no obecně sladkosti) a váha šla krásně dolů. Zastavila jsem se na 42 kg/155 cm. Nikdy jsem se necítila tak fajn, konečně mám ploché bříško, nebývám nafouklá… Je mi 20 let. Bohužel už nemám menses (zní to divně, ale nemám bolesti a neobtěžuje mě to, takže si bez MS užívám). Měla bych to ohlásit gynekoložce? Přibírat nechci, ted budu dbát jen na udržení aktuální hmotnosti.
Krome toho, ze bych absenci menstruace oznamila gynekolozce, tak bych si zasla jeste na sportovni prohlidku ke sportovnimu doktorovi, kde ti reknou napriklad, jake mas pomery svalu/tuku/vody v tele a jaky mas bazalni metabolismus. Od toho se muzes odpichnout a treba si spocitat, jestli dostatecne jis.
Jinak ke zhubnuti a dobremu pocitu gratuluju ![]()
A je ti 20, nebo 25??? A tu diskuzi o odchodu od rodičů, kde je ti kolem 18ti sem mám dát taky???
…anebo jsem uplnej „píp“ a různé anonymní mají stejné kytky v obrázku, protože zas emimino vylepšovalo něco, co vylepšení nepotřebuje???
kdyžtak pardon ![]()
@Kacise píše: …anebo jsem uplnej „píp“ arůzné anonymní mají stejné kytky v obrázku, protože zas emimino vylepšovalo něco, co vylepšení nepotřebuje???![]()
![]()
kdyžtak pardon
myslím, že to tak bude, že je to ten slibovanej zlepšovák
Když jakýkoli anonym založí diskusi, vyfasuje fialkovej tulipán. Anonymní reakce jiných uživatelů mají zase jiné kytky, takže botanická osvěta
. Aspon jsme to tak pochopila ![]()
@pe-terka děkuji v
výborně, tak tak takhle jsem se tady ještě netrapnila
A takovej skvělej pocit jsem měla, že jsem nachytala trolla na švestkách!!! ![]()
Omlouvám se zakladatelce…
@Karlaska já jsem to ještě asi dvakrát kontrovala, jestli maj tu kytku FAKT stejnou
![]()
Ahoj ženy,