Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@enny3 nevěř tomu že by to někdo vyšetřoval jako podvod, a rozhodně škoda není ve výši 5000kč.
Nehledě na to že u podvodu se musí prokázat úmysl, což v tomto případě asi neklapne.
Ahá takže ona vlastně ani nelhala a jen ty ses nezeptala a předpokládala:-)
@mirece píše:
Ne, paní mi pak psala jen výšku, ale logicky si nebudu kupovat matrací 190 na postel 200. Zatajila informace. Ano vím, měli jsme to přeměřit. Ale napadla by vás délka matrace? Mě všechno jen ne toto.
Tak ono je otázkou, jak to s tím rozměrem postele vlastně je, pokud je těch 180×200 vnější rozměr, tak tam fakt menší matrace patří
na matraci 180×200 je vnější rozměr postele někde kolem 190×210…
@mirece píše:
Ne, paní mi pak psala jen výšku, ale logicky si nebudu kupovat matrací 190 na postel 200. Zatajila informace. Ano vím, měli jsme to přeměřit. Ale napadla by vás délka matrace? Mě všechno jen ne toto.
Jj to máš pravdu, kdyby se mnu nekomunikovala, tak bych to trestní oznámení alespoň zkusila
@jakanas píše:
@enny3 nevěř tomu že by to někdo vyšetřoval jako podvod, a rozhodně škoda není ve výši 5000kč.
Nehledě na to že u podvodu se musí prokázat úmysl, což v tomto případě asi neklapne.
Vyeštřovat to budou a já tam úmysl vidím, ale taky jsem skeptická, ale nasr. by mě to taky, chápeš to, lidi jsou hrozný svi..škoda je 5000 když je to nepouživatelné, ne? ![]()
Bud rada, spat na pouzitych matracich je ekl + to neni ani zdrave na vase zada.
@enny3 píše:
Vyeštřovat to budou a já tam úmysl vidím, ale taky jsem skeptická, ale nasr. by mě to taky, chápeš to, lidi jsou hrozný svi..škoda je 5000 když je to nepouživatelné, ne?
neznáme znění té nabídky, posteli nic není a i matrace jsou v pořádku, jen ty dvě věci nepasují do sebe, což nevíme jsetli bylo součástí popisu zboží. Takže úmysl podvodu v tom nevidím, policie se tím zabývat nebude, pouze doporučí občanskoprávní spor. A škoda může být maximálně ve výši ceny dvou použitých matrací.
A pokud byla nabídka psána postel za 5000+ dvě matrace zdarma, tak už není vůbec co řešit.
Pokud to paní prodávala jako komplet a ne každou věc zvlášť, tak bych to taky viděla jako pokus o podvod… navíc od 5000 korun je to už trestný čin a policie by se tím měla zabývat, zejména když paní nemá zájem to dál řešit… takže bych to trestní oznámení zkusila, škodu bych vyčíslila na těch 5000 + náklady na cestu a ztracený čas, takže to bude ve skutečnosti víc jak pět tisíc…
Ne všichni nosí v kapse pětitisícovku místo kapesníku a i kdyby na to měli a mohli si dovolit koupit postel za desetinásobek toho, tak přijít jen tak o pět tisíc by asi nechtěl nikdo z nás… jako poučení pro příště bych to brala, nafotit na místě, přeměřit, desetkrát se raději zeptat, jestli to k sobě patří a pasuje a na každou blbost, ale paní by to takhle vyčůraně projít nemělo…
Tak nepouzitelne to neni, o 5000 by prisla, kdyby zaplatila 5000 Kc a nedostala nic. Takhle zaplatila postel a matraci a dostala postel a matraci. Byt teda nejdou k sobe, coz nastve pekelne, jake bylo presne zneni inzeratu? Postel a matrace, postel vcetne matrace? Osobne bych pani napsala velmi nepekne hodnoceni a tloukla se do hlavy, na policajty bych se asi vykaslala, neb si nedovedu predstavt, jak se to bude resit, jak se bude vycislovat skoda… a jestli nakonec nekdo nerekne, ze kupovala postel a matraci, dostala postel a matraci a konec. A bylo by to dohadovani na mesice, kdy by v te posteli stejne nemohla spat, coz od ni asi ted potrebuje. Koupila bych matraci do te postele novou, beztak je to z hygienickeho hlediska vic nez vhodne, a stavajici kratkou schovala na prilezitostne prespani pro hosty.
Podvod ji projde, dneska sou na straně zločinců, ja podala trestní oznámení krádež věc sem koupila za 15000 byla 3 mes. Stará, policajti uznali škodu za 8000 a stejne to smetli ze stolu, prý slovo proti slovu
paní rekne, ze té informovala třeba v tel a mas smůlu, ten kdo krade…tak se ma v ČR nejlíp
@Regina Hero píše:
Pokud to paní prodávala jako komplet a ne každou věc zvlášť, tak bych to taky viděla jako pokus o podvod… navíc od 5000 korun je to už trestný čin a policie by se tím měla zabývat, zejména když paní nemá zájem to dál řešit… takže bych to trestní oznámení zkusila, škodu bych vyčíslila na těch 5000 + náklady na cestu a ztracený čas, takže to bude ve skutečnosti víc jak pět tisíc…
Ne všichni nosí v kapse pětitisícovku místo kapesníku a i kdyby na to měli a mohli si dovolit koupit postel za desetinásobek toho, tak přijít jen tak o pět tisíc by asi nechtěl nikdo z nás… jako poučení pro příště bych to brala, nafotit na místě, přeměřit, desetkrát se raději zeptat, jestli to k sobě patří a pasuje a na každou blbost, ale paní by to takhle vyčůraně projít nemělo…
Tak jsem to přesně myslela
Tak teď už to nechápu teda vůbec, postel i matrace použité, použít se dají, jen jsou kratší a ty ses na to vlastně ani nikdy neptala…
Matrace bych normálně používala a našetřila na nové (v Ikee mají matrace třeba za 2500, koneckonců i za 300, když na to přijde).
@Regina Hero
Nebude to více jak 5000, já udala škoda 15000 a uznali to na 8 a stejne moje trestní oznámení bylo k ničemu, oni budou zjišťovat aktualni hodnotu a kor he to použité, takže cca 1000 Kč max 2 a paní si stejne neskrtne
@Veronika2015 Tak on v tomto případě hlavně bude problém v dokázání podvodu, jo, kdyby sbalila peníze a nic nedodala, tak je to jasný, ale postel dodána byla, zakladatelka si ji vyzvedávala osobně, tedy měla šanci si ji před zaplacením prohlédnout, už jen to, že prodávájící souhlasí s osobním převzetím dost vylučuje úmysl podvodu
resp. i pokud by ten podvod v úmyslu byl, tak zrovna tímhle se krásně může hájit, že jaký podvod, když si to odběratel před zapacením mohl prohlédnout.