Podvod s postelí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
228
10.1.16 11:38

podvod s postelí

Ahoj holky,
potřebovala bych od Vás rady. Včera jsme si s přítelem koupili přes bazos.cz komplet postel i s matracemi za 5.000,–.
Paní jsem několikrát volala, jestli postel nebo matrace nemá nějaké vady. Řekla mi že je všechno ok, matrace je latexová, má 18cm a postel 180×200. Poslala jednu fotku, která vypadala opravdu úžasně. Postel byla ovšem rozložená. Přijeli jsme si pro ni osobně, řešili jsme jen poškození rámu, ani nás nenapadlo přeměřovat matrace (bohužel). Když jsme potom postel složili, zjistili jsme, že matrace má 14cm (to by jsme i překousli), ale hlavně měla pouze 190cm (na postel 200cm). Což je prostě nepoužitelné.
Od prodávající to beru jako podvod a zatajení informací. Dá se s tím ještě něco dělat? Když jsem se s paní následně spojila, jen se mi vysmála a položila. Víme, že si za svoji blbost můžeme sami, ale rádi bychom to alespoň nějak řešili. Nemáte nějaké rady nebo zkušenosti? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
10.1.16 11:41

Přímo na bazos.cz radí podat trestní oznámení. Asi bych za paní zajela a zkusila se domluvit.
 http://www.bazos.cz/dotazy.php

Příspěvek upraven 10.01.16 v 11:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.1.16 11:41

No jako první bych naložil postel a matračky a vrátil je. jistě máš nějakou emailovou komunikaci, nebo alespon ten inzerát. No popravdě jako trestný čin to asi nikdo vyšetřovat nebude, takže jedině občanskoprávní spor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.1.16 11:48

@mirece
Co je to za lidi, že dělají takové věci!!! Spoléhají na slušnost a někdy i hloupost (omlouvám se) lidí, kteří podraz nečekají. Poradit neumím. Ta paní má asi praxi a pokud to někde sama nějak nezmínila, asi jí nic nedokážete. Snad jen tu tloušťku matrací. O to by se asi dalo opřít a oficiálně reklamovat. Jen aby nesehnala vyšší a stejného rozměru. To by bylo celkem nanic.

• Citovat
  • Upravit
13729
10.1.16 11:49

A já bych to asi neřešila, vzala si z toho ponaučení, do nohou si nechala uříznout nějaký pás molitanu (stejně to bude pod prostěradlem) nebo matrace někomu darovala/prodala a pořídila jiné. Za cenu 5000 je máte vlastně zadarmo. Pokud se vám postel líbí a vypadá dobře. Protože i když to složíte a odvezete jí to zpátky tak nikde není napsáno, že vám vrátí peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.1.16 11:51

@jakanas cesta tam i zpět 370 km a dávat další peníze do takových lidí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
10.1.16 11:54

Já bych se teda bila do hlavy a pak ji sklopila… nakupuju jedině přes aukro nebo s osobním předáním…
kupovat matrace použité přes internet je stejně mazec, bála bych se štěnic

• Citovat
  • Upravit
6611
10.1.16 11:55

No tak jedna levnější varianta - vykašlat se na to a dát jí negativní hodnocení na bazoši.
druhá varianta - podat žalobu. Ale jakou má cenu použitá matrace… to teda netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.1.16 11:55
@Kobliha51 píše:
@mirece
Co je to za lidi, že dělají takové věci!!! Spoléhají na slušnost a někdy i hloupost (omlouvám se) lidí, kteří podraz nečekají. Poradit neumím. Ta paní má asi praxi a pokud to někde sama nějak nezmínila, asi jí nic nedokážete. Snad jen tu tloušťku matrací. O to by se asi dalo opřít a oficiálně reklamovat. Jen aby nesehnala vyšší a stejného rozměru. To by bylo celkem nanic.

V dnešní době se to dalo čekat, ale my mládí a naivní..Dali jsme na první pohled, manželé příjemní..teď bych jim vyškrábala oči, za to jak se smějí cizímu neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.1.16 11:56

@Nafrněná šak ona si pro to jela osobně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
10.1.16 11:59

A co vam na to rekla, ze je matrace ve skutecnosti kratsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
10.1.16 12:00
@jakanas píše:
@Nafrněná šak ona si pro to jela osobně:-)

tak to nechápu ještě víc proč si teď stěžuje

• Citovat
  • Upravit
228
10.1.16 12:00

@Nafrněná @jakanas
Taky se mi to moc nelíbilo, ale koupili jsme byt, malé dítě..prostě z finančních důvodů jsme jednali takto. :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
10.1.16 12:06
@jakanas píše:
No jako první bych naložil postel a matračky a vrátil je. jistě máš nějakou emailovou komunikaci, nebo alespon ten inzerát. No popravdě jako trestný čin to asi nikdo vyšetřovat nebude, takže jedině občanskoprávní spor.

Podvod je trestný čin, tohle je za 5000, proč by to nemohlo být vyšetřováno jako podvod..podvod to je, ale blbý je, že @mirece si pro postel byla osobně, měla sis to pořádně prohlídnout- důvěř ale prověřuj..ale co blo v inzerátu? Že matrace mají 200 cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
10.1.16 12:10
@enny3 píše:
Podvod je trestný čin, tohle je za 5000, proč by to nemohlo být vyšetřováno jako podvod..podvod to je, ale blbý je, že @mirece si pro postel byla osobně, měla sis to pořádně prohlídnout- důvěř ale prověřuj..ale co blo v inzerátu? Že matrace mají 200 cm?

Ne, paní mi pak psala jen výšku, ale logicky si nebudu kupovat matrací 190 na postel 200. Zatajila informace. Ano vím, měli jsme to přeměřit. Ale napadla by vás délka matrace? Mě všechno jen ne toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák