Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Vubec bych to neresila, maximalne bych ji napsala at ho tedy posle zpatky a ze ji vratis penize.
Taky jsem takhle prodavala plny parfem original od Lancome za petikilo, co mi nevonel, jenze prijela si pro nej pani z vedlejsi vesnice a jeste byla rada jak usetrila (taky stal puvodne skoro dvojku)
Pokud neodklikne tlačítko kupující, tak za 2 dny se samo překlopí, že je vše OK a připíše se ti platba. Žádné video (ani email bych nedávala) bych nepouštěla, co když je to zavirované. Jinak doporučuji vše fotit, včetně balení a štítku. Pokud bude řešit spor přes Vinted, ty jsi povinná, pokud se nemýlím, ji sdělit, kam má zaslat vratku, když o vrácení požádá.
@Finkaa píše:
Pokud neodklikne tlačítko kupující, tak za 2 dny se samo překlopí, že je vše OK a připíše se ti platba. Žádné video (ani email bych nedávala) bych nepouštěla, co když je to zavirované. Jinak doporučuji vše fotit, včetně balení a štítku. Pokud bude řešit spor přes Vinted, ty jsi povinná, pokud se nemýlím, ji sdělit, kam má zaslat vratku, když o vrácení požádá.
Email jsem ji sice dala, ale nic nepřišlo. Balení vyfocené bylo, štítek taktéž. Jen už nemám původní krabičku. Nasvíceny obsah vyfotit nechtěla. Koupila ho hned přes tlačítko během minuty co jsem tam parfém dala. Kdyby se aspoň trochu slušně chovala, ale hned mě začala častovat slovy že lžu, že má vše natočené, že jsem podvodnice. ![]()
@Hanka1 píše:
Vubec bych to neresila, maximalne bych ji napsala at ho tedy posle zpatky a ze ji vratis penize.Taky jsem takhle prodavala plny parfem original od Lancome za petikilo, co mi nevonel, jenze prijela si pro nej pani z vedlejsi vesnice a jeste byla rada jak usetrila (taky stal puvodne skoro dvojku)
Tohle bylo Sicko od Armaniho. Říkala jsem si jak to ještě prodávám levně..
Místo toho aby byla ráda, že má plný flakonek za zlomek ceny si ještě bude vymýšlet jak z tebe dostat i tu pětistovku.
Jak by se vůbec řešilo, když by ti ve vratce poslala prázdný flakon?
Jako já už bych si cokoliv přes net prodávat netroufla.
Tvoje chyba.
Na Vinted smíš prodávat jen novou (ani nevyzkoušenou) kosmetiku… což jistě víš pokud tam máš 100 hodnocení jistě tam nakupuješ i prodáváš.)
Paní jen využila (zneužila) situaci…
Někteří lidé jsou prostě hrozný…já tenkrát prodávala nějakou sukni co jsem dostala, prodávala jsem ještě s cedulkou…paní koupila za směšný peníz (vše prodávám za směšný peníze protože na tom nijak nechci vydělat) a jen co jí to přišlo na mě začala, co to prodávám za věci, že je sukně zažloutlá a že má stejnou doma, a ta je bílá ( byla tenkrát nějaká pruhovaná béžovo černá) no nevysvětlila jsem jí že když je to i s cedulkou, že opravdu stará není…
@Burj Chalifa píše:
Proč nekupuješ vůně v osvědčených obchodech?
Ona ho prodavala, ne kupovala…
@azaleila píše:
Tvoje chyba.
Na Vinted smíš prodávat jen novou (ani nevyzkoušenou) kosmetiku… což jistě víš pokud tam máš 100 hodnocení jistě tam nakupuješ i prodáváš.)
Paní jen využila (zneužila) situaci…
Prosimtě vždyť tam lidi prodávají i půlku krémů.
Nehledě na to, že to v inzerátu bylo napsané.
Ahoj prosím o nějakou radu či zkušenost. Minulý týden jsem prodala do polska na vinted parfem od Armaniho. Krabičku už dávno nemám, byl to dárek k Vánocům. Parfém byl odzkoušeny, nevonel mi. Ležel mi jen půl roku na poličce. Flakon je červený a nejde do něj vidět. Když se s lahvičkou zatřepe, jde poznat že je plný, nevydává to moc zvuk (jako například kdyby ho tam byla půlka). Paní po obdržení balíčku mi psala že nemá krabičku - která na fotce nebyla. Krabičky vyhazuju.
Poslala mi i nějak křivé nasvícenou fotku parfémů - flakonu kde je jen půlka. Což je absolutní nesmysl. Začala na mě že jsem podvodnice, že lžu. Ten parfém byl odzkoušeny, a není možné aby ho tam byla polovina.
Nový se pohybuje okolo 2000 Kč. Já ho prodala za 500 Kč. Od včera mi tvrdí že mi na email posílá video jak rozbaluje balíček a nasvěcuje flakon. No stále nic nepřišlo. Neměla bych problém situaci nějak vyřešit, ale žádný video mi za celý den nepřišlo, a vyfocenýmu flakonu nevěřím, to taky nemusí být moje voňavka, ale její starší.
Prodej byl uskutečněn přes tlačítko „koupit“. Na vinted mám přes 100 kladných hodnocení, nikdy se mi tohle nestalo. Trochu se obávám jak se to řeší, pokud neodklikne tlačítko že je vše ok?