Podvodníci, kteří se vydávají za Policii
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podvodníci, kteří se vydávají za Policii
No tak tohle je dost silná káva i na mě, telefonní podvodníci se vydávají nejen za bankéře ale už i policii a mají to dost dobře promakané ![]()
A ve videu zaznělo, že průměrná škoda je 250 000 Kč (ne, nepřepsala jsem se, opravdu čtvrt miliónu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Naučit šedesátileté kupovat a převádět krypto… kdo by řekl, že je to možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, já to tu píšu pořád.. kriminalita se přesouvá na internet v masovém měřítku
podvržená čísla a AnyDesk na vzdálené přístupy už jsou klasika, lidi přichází o stovky tisíc korun, děsné.. Nikomu a Ničemu nevěřit, nekvákat s „bankou“ po telefonu, když už, tak okamžitě na pobočku a nenechat si vymluvit díru do hlavy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
Jojo, já to tu píšu pořád.. kriminalita se přesouvá na internet v masovém měřítkupodvržená čísla a AnyDesk na vzdálené přístupy už jsou klasika, lidi přichází o stovky tisíc korun, děsné.. Nikomu a Ničemu nevěřit, nekvákat s „bankou“ po telefonu, když už, tak okamžitě na pobočku a nenechat si vymluvit díru do hlavy!
O přístupu na vlastní počítač přes TeamViewer bylo minulé video Jiřího Burýška a tam jsem si říkala, že to že podvodník chce přístup na můj počítač bych se snad já nechytla, ale tahle konkrétní psychologická manipulace mi přišla ještě horší. Je to šílené, jaká je drzost podvodníků. Jedinou protizbraní je asi osvěta, osvěta a zase osvěta. Protože peníze z kryptopeněženky jsou asi už nenávratně v háji a tím asi i jakákoliv šance dohledat je nebo pachatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé druhé Na stopě v TV o tom je.
Spousta starších lidí je ale komunikativních a duvěřivých.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Každé druhé Na stopě v TV o tom je.Spousta starších lidí je ale komunikativních a duvěřivých.
Tak jako starnou oci, kuze a slinivka, tak starne i dalsi organ - mozek a uz nema takove rozhodovaci schopnosti jako v mladi. Ceka nas to vsechny. Seniori jsou pak bud prehnane duverivi nebo prehnane podezrivavi.
Podle me by se o tech podvodech melo vic psat a mluvit. Hned jak se objevi novy podvod, mela by to byt 1. zprava na seznamu.cz, v televiznich zpravach, v radiu i v novinach. Nechapu, proc tomu tak neni. Ani podvodnici nemaji takove kapacity, aby kazdy tyden vymysleli novy originalni podvod, ktery nebude pripominat zadny z predeslych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše:
Každé druhé Na stopě v TV o tom je.Spousta starších lidí je ale komunikativních a duvěřivých.
Nejen starsich. Chytil se na to i muj 30 lety kamarad inteligentni vysokoskolak. Podvodnici se predstavili jako Interpol a uz to jelo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit