Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Alishia29 píše: Více
tak vám je hlavně o to, aby pořádně jedl a začal zase přibýrat…může tam za ním někdo každý den dojet a dohlédnout na to, aby jedl, nebo mu něco uvařit/nakoupit? budete ho muset přesvědčit, že je potřeba aby jedl a pil, a to i třeba ty Nutridrinky…chce se uzdravit a chce domů, ne? ![]()
On ale nemůže odmítat Nutridrinky, protože mu nechutnají (pil i ty džusové?)
. Prostě bude muset začít jíst proteiny. Pokud se chce vyléčit.
@Bytsamsebou píše: Více
Nemůže???
Vím jak to myslíš, ale zkus se vcítit do něj…dáváš mu něco co mu nechutná…nemá chuť…tělo neposlouchá, nepracuje jak by mělo…
Jediné o čem si můžu rozhodnout…zda to chci snist, jestli na to mám chuť… ![]()
Je to běh na dlouhou trať, je to o člověku a jeho síle, o podpoře…
@bela8 píše: Více
No a právě proto nemá na výběr. Buď se chce uzdravit a bude jíst to, co mu nechutná, nebo ne a prostě umře
.
Mám osobu blízkou s rakovinou, zahajuje léčbu. Musí přibrat 10 kg, aby ji nějak zvládl (možná). Tudíž musí 3 x denně do sebe ty hnusné Nutridrinky kopnout a za odměnu dostane to, na co má chuť…
@Venetia píše: Více
jak drsná???
pokud nejí, tak bude jen chátrat, pokud se chce dostat domů, musí zesílit…co je na tom drsného?
@bela8 píše: Více
ne, opravdu nemůže…vždyt hrozí že umře!!! tady se na nechutná, fakt nehraje…je to snad dospělý člověk, co dokáže, když musí, vypít i to, co me „jen“ nechutná, pokud je to důležité pro přežití…má to několik příchutí, existuje vícero druhů…žádný „nechutná“?? jakože raději zůstane na LDN? ![]()
Tak hlavně ty Nutridrinky nechutnají ani normálnímu zdravému člověku. To není jídlo na chuť
!
@Bytsamsebou 58441109 [/citace
Přidavejte Protifar…místo nutridrinku
A opravdu…pokud on se nerozhodne…nebude motivovaný, nemusí nic
Je to teď to jediné, o čem on může rozhodovat…
Myšlenky běží…tělo nemůže…
Těžko se to vysvětluje…
Nutridrink jsem dostala po operaci a je mi z nej blbe jeste dneska, kdyz si na nej vzpomenu. Co nahrazky jidel typu Mana? Mealshake od Vilgainu? To by mu nechutnalo? Existuji i dalsi znacky, ktere vyrabeji podobna jidla.
@Keyllah píše: Více
Přibírat nemusí. Spíš zastavit hubnutí. S vyšší váhou by mu šlo všechno hůř.
@Havlova píše: Více
ano, tak…prostě nehubnout, získat živiny a sílu, aby mohl cvičit a zlepšovat to…
Uż mám na zítra předběžné domluvené rande s nutriční terapeutkou. Paní mluvila velice rozumně budeme se snažit sestavit vhodnou stravu již pro tento vikend