pohodlny manzel

74
29.3.07 12:13

pohodlny manzel

Chtela bych si tu trochu postezovat a precist si take nazory jinych. S manzelem jsme osm let, mame dvouleteho kluka a sestimesicniho. Doted jsme zatim zvlast nejak velke problemy nemely, ale posledni dobou, hlavne s narozenim druheho syna, uz dvakrat padlo slovo rozvod. Manzel dela jenom na nocni a to vzdy sedm az osm dni a pak ma tri dny volno. Plus jeste dela jeden vedlejsi job, nebot udelal pred rokem za mymi zady s kamaradem dluhy a ted to musime splacet. Jedna se o velkou sumu. To jsem mu samozrejme prominula,ale musim ted na tento ukor snaset, ze vubec neni doma a jenom porad pracuje a neustale slysim, ze na vetsi byt nemame, na to nemame apod. Jenze problem je spise v tom, ze mi v nicem nepomuze a vubec se nezkousi vcitit do me situace. Kluci jsou oba dost narocni, v noci se starsi budi prumerne petkrat a mladsi dvakrat az i desetkrat. TAkze litam mezi nimi jako raketa a druhy den musim cely den sama fungovat, varit, uklizet a starat se o ne. Bohuzel mladsi nespi ani pres den, jen pulhodky trikrat a je chce stale nosit. Starsi proziva obdobi vzdoru a jen slysim ne na vsechno a kazdou chvili ma zachvat vzteku nebo breci. Na brasku je celkove hodny, nastesti, ale chapu, ze chce take mou pozornost a ja bych se casto musela prepulit. Kdyz si pak odpoledne ( manzel spi osm hodin v kuse ) postezuji manzelovi, tak bud pokyvuje nebo mi vycita, ze si neustale jen stezuji. Vcera byla hadka, kdyz me poslal nemocnou ( druhy den na antibiotikach a s horeckou) s malym k doktorovi, ze se mam premoci a jit, ze on nemuze, ze chce jit na schuzi, kam se nemuselo povinne. Nakonec teda sel on k doktorovi, ale po hrozne hadce, kde jsem si vyslechla, jak jsem neschopna, ze mam velke naroky a ze ostatni zenske zvladaji take dve deti. Taky mi rekl, ze mi ctyri hodiny spanku musi stacit. Ale jemu ne. Kdybych ty ctryri hodiny v kuse aspon mela. Ted se mnou nemluvi a dela ze sebe hrozneho chudaka. JInak je hodny, ale hrozne pohodlny ( coz vcera rekl on o me). S detmi si hraje, ale jen, kdyz chce on. Vyhovi kazdemu kamaradovi, jen ja ho musim prosit. Ted nevim, jak mu ukazat, ze jsem opravdu na dne. On me proste nechce pochopit. Nebo jestli se mam opravdu od nej odstehovat. Aby pochopil, ze byt sam, to take neni ono. Taky si klidne jde na ctyri hodky k znamemu a divi se, ze jsem pak nastvana. Ja uz jsem nebyla nikde ani nepamatuju. Musim sebou minimalne vzdy jedno ditko vzit. Pripadam si tady uplne sama na vse, rodinu a dobre kamaradky mam v Cechach a nemam ani ke komu jit. Par znamych mam, ale to neni ono. Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
29.3.07 12:44

manžel

Ahoj Nole
Nevím co ti poradit ale co zkusit odjet na pár dní k rodičům a uvidíš jak se mu bude dařit doma samotnému a třeba si tě pak bude vážit víc a pochopí že tě potřebuje. A zjistí že mu scházejí kluci. Já si na manžela stěžovat moc nemůžu ale každý chlap má své mouchy. Ale jestli budeš chtít můžeme si psát aspoň přijdeš občas na jiné myšlenky. Můžeme si psát soukromé zprávy. Tak zatím ahoj Kajda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.3.07 12:50

ahoj

Ahoj Nole,

když jsem si přečetla tvůj článek, tak mě napadlo, že bys ho měla dát manželovi přečíst. Třeba by ho to trklo, když by to viděl černé na bílém.
Asi tady nemá cenu ho prosit nebo přemlouvat, musí na to nějak přijít sám. A ty si snaž odpočnout jak to jde. Vím, je to těžká rada. Ale místo vydrbané koupelny, hoď nohy nahoru a uvař si kafíčko. Jinak nevím co bych ti poradila. Klidně si tu zas postěžuj, my tě tu rádi vyslechneme.
 marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.07 13:01

ahoj, je mi to moc líto, že jsou někteří chlapi fakt hrozný.bohužel opravdu není jiný východisko, než aby si uvědomil, co má doma. a na to slova nestačí, ale je potřeba jednat. sbalit se a na pár dní vypadnout a nechat ho vydusit, dokázat, že ty se bez něj obejdeš. a když ani to nepomůže, tak pak opravdu nestojí jako manžel za nic a nemá se cenu pro něj trápit a třeba na tebe čeká štěstí někde jinde. chce to ale hodně hodně odvahy a sebezapření, takže přeju moc moc síly a štěstí Zuza

• Citovat
  • Upravit
17718
29.3.07 13:09

ahoj Nole,

tak nejprve tě obdivuji, já bych se na tvém místě zhroutila :wink: a .....manžala asi zabila :wink: …

za druhé. tvoji diskusi bych nenazvala pohodlný,ale SOBECKÝ manžel

a ted k tvým problémům. seš opravdu statečná, že tohle vše vydržíš a to bez nároku na jakékoliv volno. ale seš také moc tolerantní k manžílkovi. kromě zaměstnání nemá žádné povinnosti vůči rodině !!! určitě bych v klidu ( jak jinak ,že :wink: ) vše vysvětlila, jak se cítíš ,ale zároven dala konkretní PRAVIDELNÉ UKOLY- ¨např. denně si hrát s dětmi, o víkendu či jeho volnu si je brát i ven, umývat nádobí či wc apod. … však ono se něco pro něj najde.

vůbec nechápu, jak si MŮŽE DOVOLIT jít na 4 hod za kamarádem, ŽE MUSÍ spát 8 hod vkuse a ty jen 4 äpod.

zkus prostě nějaké práce přenechat POUZE NA NĚM. A hned neříkej , že to nejde… prostě bude muset…

domácnost, děti jsou vás OBOU. at se mrkne do rodného listu dětí !!!

držím všechny palce a nedej se, bud přísná :wink:

Irias

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
29.3.07 13:21

Milá Nole,
s dvouletým a šestiměsíčním nemáš moc manévrovacího prostoru. Stojíš o rady, tak se pokusím jednu zformulovat. Podle mého názoru by mohlo pomoci, kdyby ses zamyslela a vymyslela několik úprav vašeho soužití, které by tobě moc pomohly a pro manžela by byly stravitelné. (Např.: s jedním spí manžel a má ho v noci na starost, druhý je tvůj… v úterý a ve čtvrtek odpoledne čtyři hodiny spíš a nezajímá tě, co se děje… nakupuje manžel a bere s sebou staršího… no, vymyslíš si to asi lépe). Pak jsou důležité dvě věci: a) nehádat se, ale věcně trvat na tom, že to potřebuješ a jinak to nejde, b) sama to dokázat dodržet (vím z vlastní zkušenosti, když si vydupu odpolední spánek a slyším z pokoje zoufalý jekot, jaké mám cukání vstát a jít to řešit). Mám tu zkušenost, že chlapi tyto situace (šílenství kolem dvou malých dětí) považují za velmi nepřehledné a jsou z nich zoufalí (až tak, že se třeba snaží zdrhat z domova). Uleví se jim trochu, když se přesně zformuluje, co pomůže situaci řešit a co se od nich chce.
Asi by se k tomu dalo říci lecos dalšího, ale už je to moc dlouhé…
Hodně sil! Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
29.3.07 13:23

Ahoj Nole,
docela si dokážu představit, jak se cítíš, skákat celý den kolem malých dětí a domácnosti bez pomoci není jednoduché, a když to ten druhý ani neocení, tak opravdu zbývá jediné - být „tvrdší“ . Navrhuju buď se sbalit a odjet si odpočnout (třeba od pátku do neděle, ke kamarádce nebo k rodičům) a nechat mu minimálně jedno dítko, pokud nekojíš, tak obě. Myslím, že by měl sám poznat, jaké to je skloubit děti a domácnost. Nebo prostě vybuchnout a nastolit režim - i on se musí nějak podílet na chodu domácnosti, vstávat k dětem, chodit na nákup nebo jinak pomoct aspoň drobnou domácí prací, vzít děti ven, abys měla volno apod. Svoji lehkovážností nadělal dluhy a ten zápřah pociťuješ hlavně ty.
Pokud to nepomůže a budeš cítit, že to mezi vámi skřípe čím dál víc, mohla bys zkusit odejít i s dětmi (pokud máš kam) a bylo by na něm, jak se k tomu postaví.
Mám děti stejně staré, mladší je taky tak náročný jako tvůj malý a kdyby mi nepomáhali rodiče a manžel aspoň psychicky, podporou a sem tam i prací doma (je taky hodně v zaměstnání), tak už jsem dávno někde na uzavřeném oddělení psych. léčebny :D . Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
29.3.07 13:34

Než jsem to sesmolila, Lora a Irias napsaly naprosto přesně, co jsem chtěla říct i já :). Měj odvahu a navrhni změny, bez kterých už to prostě dál nepůjde.
Pak napiš, jak se vám vede :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.3.07 13:47

Pak si zavést to, že jednou týdně budeš mít čas jen pro sebe a o děti se bude starat on (třeba sobota dopoledne), odejít kamkoli, třeba jen do města na kukandu, ale prostě dodržovat to jedno dopoledne (nebo třeba i jen 2 hodinky), i kdyby venku trakaře padaly … Nole,

navrhuji, pokud nekojíš, nechat muže samotného jeden celý den s oběma dětmi. Překousnout svůj strach o ně a celý ten den vydržet, i kdyby ti manžel volal o pomoc, že kluci pláčí a neví jak je utišit. není nad vlastní zkušenost…

Vím, že si asi ukoušeš nehty strachem a obavami o děti, ale chce to vydržet a neutíkat domů na první telefon, ani na 20tý! Holt si musí poradit sám, prožít si to zoufalství, kdy neví, kam dříve skočit, koho dříve utěit, a hlavně JAK utěšit … tím si prošla ostatně každá mamina, a měl by i tatínek … něktěří chlapi to mají v krvi, jiní to musejí prožít na vlastní kůži, aby pochopili, „vo co gou“ …

Až si vyzkouší, jaké to je, tak mu říci, že ty u toho ještě stíháš uvařit, vyprat uklidit a v noci nemáš v kuse na spánek ani ty 4 hodiny.

K argumentu mažela, že ostatní maminy dvě děti zvládají - ano, ale s pomocí jejich otce! Můj muž kdykoli může, tak kluky vezme ven, na kolo, na písek, teď už i do bazénu! Přebaloval, krmil … a to do práce chodí od rána do večera ..... takže o víkendech jsou děti jeho … večer je ukládá a uspává, koupe …

Hodně štěstí
nepřihlášená Lila

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.3.07 13:49

pŘESKOČILY MI ODSTAVCE, tak to znovu kopíriuji:

Nole,

navrhuji, pokud nekojíš, nechat muže samotného jeden celý den s oběma dětmi. Překousnout svůj strach o ně a celý ten den vydržet, i kdyby ti manžel volal o pomoc, že kluci pláčí a neví jak je utišit. není nad vlastní zkušenost…

Vím, že si asi ukoušeš nehty strachem a obavami o děti, ale chce to vydržet a neutíkat domů na první telefon, ani na 20tý! Holt si musí poradit sám, prožít si to zoufalství, kdy neví, kam dříve skočit, koho dříve utěit, a hlavně JAK utěšit … tím si prošla ostatně každá mamina, a měl by i tatínek … něktěří chlapi to mají v krvi, jiní to musejí prožít na vlastní kůži, aby pochopili, „vo co gou“ …

Až si vyzkouší, jaké to je, tak mu říci, že ty u toho ještě stíháš uvařit, vyprat uklidit a v noci nemáš v kuse na spánek ani ty 4 hodiny.

Pak si zavést to, že jednou týdně budeš mít čas jen pro sebe a o děti se bude starat on (třeba sobota dopoledne), odejít kamkoli, třeba jen do města na kukandu, ale prostě dodržovat to jedno dopoledne (nebo třeba i jen 2 hodinky), i kdyby venku trakaře padaly …

K argumentu mažela, že ostatní maminy dvě děti zvládají - ano, ale s pomocí jejich otce! Můj muž kdykoli může, tak kluky vezme ven, na kolo, na písek, teď už i do bazénu! Přebaloval, krmil … a to do práce chodí od rána do večera ..... takže o víkendech jsou děti jeho … večer je ukládá a uspává, koupe …

Lila

• Citovat
  • Upravit
879
29.3.07 14:44

AHoj Nole,

musím se přidat k holkám.Opravdu si doma zaveď nekompromisně,pokud nekojíš,jedno,dvě odpoledne,dopoledne týdně,kdy necháš kluky tatínkovi a odejdeš.A ať se postará.Pokud kojíš,musíš vydržet,ale i to jednou zkončí.A nebrání to tomu,aby si staršího bral sebou.K sousedovi ho přece může dostat sebou.Rozhodně se vrátí dřív :wink:

Mám pocit,že prostě u některých chlapů musíš ten vztah otec -dítě, záměrně posilovat.Já posílám kluky ze vším za taťkou,záměrně.Ať si pěkně uvědomuje,že je pro ně potřebný.

S odchodem - nevím,jestli mu jen nenahraješ.Bude mít klid, vyspí se a ty budeš na všechno sama.K rodičům na víkend klidně jeďte,ale vrať se, neodcházej.To není řešení.A sama kluky budeš vychovávat těžko.

Celkově moje zkušenost je,že bude líp.Ono mít půlroční mimi je moc hezké,ale taky hrozně náročné.A k tomu 2letého - kterého mám doma taky - to je hooodně náročné.Ale za půl roku to bude zase jiné,lepší.

Prostě si myslím,že když na tatínkovi necháš tu zodpovědnost za jeho syny - to že je bude muset taky někdy vykoupat,nakrmit,zabavit, tak to všem jenom prospěje.

Já to praktikuji od 6ti měsíců mladšího - jednou týdně jsem začala chodit na jazykový kurz.První hodiny byly muka - co se tam děje,doma bylo všechno vzhůru nohama,ale když jsem mu jednou v klidu řekla,že já s nimi musím ještě zabezpečit chod domácnosti a uklidit,tak si myslím,že manželovi hodně docvaklo.Staršího s ním posílám běžně - manželovy koníčky se stali i jeho - takže si sebe užijí víc.A já si odpočinu.
V současné době to máme zavedeno tak,že já mám 2 odpoledne (3-4hodiny) v týdnu pro sebe, manžel bez mých protestů chodí 1 den za svým koníčkem,1den máme „sanitární“ tzn. doktory,vyřizování,obchody apod. a 1den má pracovní.O víkendu většinou neděli domlouváme společné aktivity - výlety,vycházky a v sobota je pracovní.Buď čistě pracovní nebo se věnuje domu.Jednou za rok jedeme na min.10ti denní dovolenou společnou.V zimě 4 dny a ž týden na hory.Samozřejmě,že jsou výkyvy,ale většinou to vedeme takhle.

Já mám jasno, on má jasno a funguje to (ťuk,ťuk,ťuk).A já vím,že třeba zítra má starost o kluky on a já vypínám.Když ten chlap prostě není sám nastavený na pomoc,tak mu to musíš nastavit po vzájemné dohodě ty. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
29.3.07 18:54

Ahoj Nole,to co prožíváš není vůbec co závidět.To jenom dokazuje,že některý ženský na sobě nechají „dříví lámat“.Chci ti říct,že jsem taky byla taková.Dělala jsem všechno proto,aby byl manžel spokojený.Ale čím jsem dělala pro něj víc,tím toho víc zneužíval.Potom mě kamarádka vysvětlila,ze každej má svoje sebevědomí.Že nejdřív ze všeho musím myslet sama na sebe! :! Taky mě hodně pomohlo,když jsem si přečetla knížku:Jak se naučit říkat NE (jak si vybudovat zdravou sebeúctu) http://www.navrat.cz/ Doporučila bych ti,aby sis ju přečetla.Postupně můj manžel zjišťoval,že to co ženská doma dělá,vůbec není samozřejmost,a že musí taky něčím přispět do krámu.Takhle to vůbec nemůže dlouho fungovat!Nebude si tě za chvilku vážit vůbec!Píšeš tam o nějakých dluzích,a žes mu to"SAMOZřEJMě" odpustila!To bych mu teda dala pěkně „SEŽRAT“.Nikdo nemá právo,tě takhle zneužívat.A už vůbec ne tvůj manžel.Tak,ti přeju pevný nervy.KLidně mě napiš na ICQ,jestli si budeš chtít popovídat! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
29.3.07 21:32

AHoj holky,

moc vam dekuji za rady a vsechna ta povzbuzeni. Moc mi to pomohlo a dala jsem si nektere rady k srdci a uz mam i plan. Zmena ceka… a nejenom me, ale i manzela. Verim v nasi lasku a ze se to povede a kdyz ne, tak ma smulu. Vam preji vsem jen to nej a zase se treba ozvu, k cemu jsme dospeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.3.07 23:05

manžel

Moc ti držím palečky a určitě vám to zase bude klapat a vše bude OK. Hodně sil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
30.3.07 12:55

ahoj

Nole, to jsem ráda, že jsi se k něčemu rozhodla. Určitě dej vědět, jak se daří dál.
Držím pěsti pro štěstí
martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí