Pohoštění pro návštěvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1480
24.3.23 07:56

Holky, jenže jsou maminky, co to berou trochu jinak, než že od devíti měsíců jí dítě to stejné, co ony. Moje malá má rok a čtvrt a jídlo jí ještě nesolím, sladké taky nejí. Prostě to nevnímám jako něco, co musím do tak malého prcka rvát. Nechci.
Ale na druhou stranu bych jí nikdy nenechala řvát kvůli tomu, že něco chce zuzlat. Když jím a ona chce taky, dostane krupku, kousek rohlíku, chleba, okurky, papriky… a je navýsost spokojená.
S těmi návštěvami jsem si vždy vystačila s krupkami, ale pro zakladatelku se mi líbí i ten nápad pár koleček rohlíku s Lucinou mezi pohoštěním. Klidně bych nakrájela i mističku ovoce a vždy, když prcek přijde, dala mu do zobacku.
A zakladatelko - z kousku něčeho po obědě se úplně neprecpe, však až bude mít plný pupík, tak se cpát nebude. A když se bude hodně nacpavat při návštěvě, tak vynechas svačinku a je to.

Příspěvek upraven 24.03.23 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
24.3.23 08:01
@qazzy píše:
Holky, jenže jsou maminky, co to berou trochu jinak, než že od devíti měsíců jí dítě to stejné, co ony. Moje malá má rok a čtvrt a jídlo jí ještě nesolím, sladké taky nejí. Prostě to nevnímám jako něco, co musím do tak malého prcka rvát. Nechci.
Ale na druhou stranu bych jí nikdy nenechala řvát kvůli tomu, že něco chce zuzlat. Když jím a ona chce taky, dostane krupku, kousek rohlíku, chleba, okurky, papriky… a je navýsost spokojená.
S těmi návštěvami jsem si vždy vystavila s krupkami, ale pro zakladatelka se mi líbí i ten nápad pár koleček rohlíku s Lucinou mezi pohoštěním. Klidně bych nakrájená i mističku ovoce a vždy, když prcek přijde, dala mu do zobacku.
A zakladatelko - z kousku něčeho po obědě se úplně neprecpe, však až bude mít plný pupík, tak se cpát nebude. A když se bude hodně nacpavat při návštěvě, tak vynechas svačinku a je to.

Nechapu matky co se samy cpou sladkým, slanym, tučným. A decko jim pak breci, protoze chudak dostane suchý rohlik. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34473
24.3.23 08:01
@qazzy píše:
S těmi návštěvami jsem si vždy vystavila s krupkami, ale pro zakladatelka se mi líbí i ten nápad pár koleček rohlíku s Lucinou mezi pohoštěním. Klidně bych nakrájená i mističku ovoce a vždy, když prcek přijde, dala mu do zobacku.
A zakladatelko - z kousku něčeho po obědě se úplně neprecpe, však až bude mít plný pupík, tak se cpát nebude. A když se bude hodně nacpavat při návštěvě, tak vynechas svačinku a je to.

Neuraž se ale trochu ti to mateřství leze na hlavičku, nedá se to číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.3.23 08:11

Achjo, vy jste tady fakt jeblý. Nerespektující zapšklý kozy, co si sem chodí zvyšovat ego, protože jen jejich pohled na život je ten správný. Některý už jste fakt trochu k smíchu. A jestli tím @terien myslíš těch pár automatických oprav, tak jo, neprecetla jsem to po sobě, nezkontrolovala jsem, co mi zase mobil přehodil. Tak se z toho teď všichni postavíme na hlavu a začneme psát ptákoviny o mateřské hlavičce. Tak sis po ránu, hvězdo, ulevila a třeba teď budou mít lidi kolem tebe lepší den :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.3.23 08:30

@qazzy
Ale tak pořád můžete jíst to samé, jak tu všichni píší. Holt se nějakou dobu v domácnosti prakticky nesolí, ale mně teda děti běžně chtěly ochutnávat z talíře, tak se to tomu prostě přizpůsobilo. A zvládli to i návštěvy. A prasárničky se holt jedly, když děti spaly.
Nakrájet ovoce, udělat chlebíčky s lučinou, máslem, vajickovou, tunakovou, jinou pomazánkou, upéct koláč slazený ovocem. Možností jsou mraky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.3.23 08:49

@albertka13 jo, to určitě, s tím souhlasím. Nicméně, pokud to vztáhnu vyloženě na mé děti, tak ani jedno nemělo s nesolenou stravou problém. Malé pořád vařím zvlášť a dochucuji kořením a bylinkami. Chutná jí.
Osobně je mi jedno, že někdo krmí roční děti rizkem, byť já bych to prostě neudělala. Každý jede podle svého vědomí a svědomí. Samozřejmě dítě trocha cukru a soli nezabije, ale ona to v konečným důsledku trocha není.
Prostě nevidím důvod, proč, když dítě s chutí přijímá ovoce a zeleninu, ho cpát klasickou buchtou atd. Ale jak říkám, je to každého věc a já to, na rozdíl od některých místních Vševědek, respektuji.
A jen takový poznatek - když jsem měla těhotenskou cukrovku, zkoušela jsem různé alternativy. S buchtami slazenymi ovocem - které mně přišly výborné po té dobe bez cukru - jsem se v okolí u normálně se stravujicich lidi vůbec s úspěchem nesetkala, takže tam už bych si to nabídnout netroufla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.3.23 09:01

@qazzy
Já jen, že možnosti jsou. Ale druhé dítě taky ochutnalo spoustu věcí dřív než první, protože to jí starší (a to to dotáhlo z kroužku, je to občerstvení na dětském karnevalu apod.). Předpokládám, že pátému už bych dala ten řízek v porodnici🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
24.3.23 09:32
@Tajemnadama píše:
Nechapu matky co se samy cpou sladkým, slanym, tučným. A decko jim pak breci, protoze chudak dostane suchý rohlik. :nevim:

ty jooo to tu je extrém za extrémem…takže ve věku 4-6m bych měla taky s miminkem jíst rozmixovanou mrkev, kašičky, přesnidávky protože přece miminko… bože můj… sdílím názor jako @qazzy prostě jsem taky u dcery dodržovala stravu, nesolila do 18m a že přišla návštěva tak i tak nejedla chipsy… anebo jsem měla návštěvě podávat kukuřičné křupky, rohlík s lučinou domácí bez soli? A negrilovat… max. pečené maso s bylinkama? Dcera měla v tomto věku připravené svoje… když byla návštěva koupila jsem ji něco nového např. z dm takové ty jahodové srdíčka, kolečka jablečné… nakrájela jahody, maliny… bože můž tak dítě naučím že to není pro děti klobása, salámy, jednohubky s česnekem, chipsy… mi pak přišla kamarádka s dvou a půlletou a my museli jednohubky česnekové s klobásou dát na skříň takže nejedl je nikdo… dítě mělo připravené své, ale pořád do toho hrabala… neuměla pochopit že je to pro dospělé.. prý oni to tak nemají jak je návštěva něco co děti nesmějí, nebo to mají schované a návštěva si chodí… paráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
24.3.23 09:37
@KKK85 píše:
ty jooo to tu je extrém za extrémem…takže ve věku 4-6m bych měla taky s miminkem jíst rozmixovanou mrkev, kašičky, přesnidávky protože přece miminko… bože můj… sdílím názor jako @qazzy prostě jsem taky u dcery dodržovala stravu, nesolila do 18m a že přišla návštěva tak i tak nejedla chipsy… anebo jsem měla návštěvě podávat kukuřičné křupky, rohlík s lučinou domácí bez soli? A negrilovat… max. pečené maso s bylinkama? Dcera měla v tomto věku připravené svoje… když byla návštěva koupila jsem ji něco nového např. z dm takové ty jahodové srdíčka, kolečka jablečné… nakrájela jahody, maliny… bože můž tak dítě naučím že to není pro děti klobása, salámy, jednohubky s česnekem, chipsy… mi pak přišla kamarádka s dvou a půlletou a my museli jednohubky česnekové s klobásou dát na skříň takže nejedl je nikdo… dítě mělo připravené své, ale pořád do toho hrabala… neuměla pochopit že je to pro dospělé.. prý oni to tak nemají jak je návštěva něco co děti nesmějí, nebo to mají schované a návštěva si chodí… paráda…

Ocividne jsi vubec nic nepochopila. Nevadí, já už si všimla v jiných diskuzi že jsi celkem jednoduchá. Nevidím důvod krmit batole suchým rohlikem a kasemi bez chuti. Jestli neumis uvařit jidlo tak, aby chutnalo a nebyl tam pytel soli, tak je mi tě líto. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7356
24.3.23 09:41
@Tajemnadama píše:
Ocividne jsi vubec nic nepochopila. Nevadí, já už si všimla v jiných diskuzi že jsi celkem jednoduchá. Nevidím důvod krmit batole suchým rohlikem a kasemi bez chuti. Jestli neumis uvařit jidlo tak, aby chutnalo a nebyl tam pytel soli, tak je mi tě líto. :mavam:

Cože? Jaký suchý rohlík? Já umím dítěti ochutit. Ochucovala jsem bylinkama apod… ale hold dospělá návštěva by to asi nejedla, že?
Opravdu jsi nikdy na stůl nedala nic co nemohlo jíst batole v roce???
A v čem pak ti příjdu tak jednoduchá, že nedám 18ti měsíčnímu chipsy apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
24.3.23 09:42
@Tajemnadama píše:
Ocividne jsi vubec nic nepochopila. Nevadí, já už si všimla v jiných diskuzi že jsi celkem jednoduchá. Nevidím důvod krmit batole suchým rohlikem a kasemi bez chuti. Jestli neumis uvařit jidlo tak, aby chutnalo a nebyl tam pytel soli, tak je mi tě líto. :mavam:

Kde píšu o rohlíku a kašemi bez chutě??? O brečícím dítěti se suchým rohlíkem tu píšeš jen ty… Já vždy dělala stolek pro děti, kde měli krásně naservirováno když byli oslavy, grilovačky…ale bylo jejich jídlo, vhodné pro děti dle věku… meloun, jahody např… různé křupky, buchta ovocná apod… Dort v roce měla dcera taky podle toho co mohla… krém byl z bílého překapaného jogurtu s banánem. Ale hold na oslavě my dospěli grilovali maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.3.23 09:58
@Tajemnadama píše:

No vidíš, na to, na co jsi ty potřebovala u KKK85 několik diskuzí, mně stačila jedna jediná a dva tvé výblitky… pardon, příspěvky. Ale nic si z toho nedělej, prostě komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
24.3.23 10:04
@qazzy píše:
No vidíš, na to, na co jsi ty potřebovala u KKK85 několik diskuzí, mně stačila jedna jediná a dva tvé výblitky… pardon, příspěvky. Ale nic si z toho nedělej, prostě komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí :mavam:

a si jednodušší nepříjdu :D hold mám svůj názor :D :D
Ale pozná jednoduchý člověk, že je jednoduchý…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
24.3.23 10:11
@KKK85 píše:
a si jednodušší nepříjdu :D hold mám svůj názor :D :D
Ale pozná jednoduchý člověk, že je jednoduchý…???

Spíš ne, ale pro jeho okolí je to utrpení, ti od Tajemnedamy by mohli vykládat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
24.3.23 10:23
@qazzy píše:
Spíš ne, ale pro jeho okolí je to utrpení, ti od Tajemnedamy by mohli vykládat :lol: :lol:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance: :dance: :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport