Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám asi trošku jiný dotaz
Mám 15mesicniho a ji 5× denně a když si já dám jídlo v jiný čas než on, tak sedí pod stolem jako pejsek a pláče..O víkendu má přijít návštěva a ráda bych jim něco nabídla, jenže nevím co aby pod nima zas neseděl a nebrečel. Moc nepreferují jíst s ním zároveň, protože ho musím krmit a jeste mu kolikrát ukazovat knížku, aby otevřel pusu…Ale když jim já, tak všechno chce…a je pod tím stolem..pod židli a takový..někdy si ho vezmu na klín a jsem smutná. Co mám dělat, čím mám pohostit návštěvu, jak se tomu vyvarovat, aby neplakal
A proc teda nejis s nim, kdyz o to projevuje zajem?? Radeji ho krmis s knizkou? Nechapu…
Přesně. Proč ho necháváš brečet??normálně mu taky něco dej, proboha?
@Atisia jako já mu dám, ale nevím zda je to dobrý, že je třeba po obědě je dost najedeny..a po 30min chce moje jídlo ochutnat..já nevím zda je to dobré mezi jídlo, aby pořád něco jedl
to pak bude jíst 10×
@Eemii no když jíme spolu, tak zajem moc nemá. Největší zájem má když jim jen já sama. Zacne plakát, tak si ho vezmu na klín a dám mu to..ale nevím zda to je dobře…a je mi ho líto a já nemůžu jíst protože o v jedné ruce držím a jednou rukou nemůžu držet pribory..
Já bych dala ochutnat normálně to co jíte vy i návštěva pokud to není ostré. Popřípadě upravit na dětskou verzi. ![]()
@Anonymní píše:
@Atisia jako já mu dám, ale nevím zda je to dobrý, že je třeba po obědě je dost najedeny..a po 30min chce moje jídlo ochutnat..já nevím zda je to dobré mezi jídlo, aby pořád něco jedlto pak bude jíst 10×
Chceš mi řict, že když přes den za tebou přijde a chce něco ochutnat, tak mu prostě nedáš? Vždyť z toho kousku do ruky se absolutně nenají. Ty ho raději necháš brečet?
Tomu moc nerozumím, já jedla v tomto věku s dětmi, jídlo jsem tak nějak fikaně upravila tak, aby vypadalo na pohled stejně…i když nebylo ![]()
Manžel, když měl večer chutě na něco pro ně nevhodného, prostě to snědl tak, aby nebyl spatřen. Jinak společně…a děti jedí v pohodě dodnes s námi a snědí prakticky vše. Takže za mě žádná knížka, tablet a pod., prostě se teď jí.
Normálně mu dej jako návštěvě
co davas na občerstvení? 15 měsíční nezabije, když dostane s návštěvou kus buchty, nějaké jednohubky s pomazankou apod
by mi nenapadlo se sama cpát a nechat dítě řvát pod stolem, proste mu dam do ruky taky kousek něčeho, i kdyby to mělo byt jen třeba čisté pečivo.
@Kriss Tina @Tosidelassrandu když to není vhodné pro něj, tak mu to nedám. Vezmu si ho na klín a většinou mu to dám..snažím se jíst to, co může, ale ne vždy to vyjde. Jen prostě vaham zda je dobré, že po obědě ji další jídlo po chvíli a tak..když jíme zároveň jíst nechce..i málo pije od mala tekutiny..ani stava ho nenadchla.. ![]()
Já nevím jakou pomazánku mohu udělat, aby ji mohl i on a chutnala i dospělým. Objednám si knížku s recepty. Já fakt nevím bojím se mu dat česnek, majonézu…
@fiveta on se mi bez knížky vody ani nenapije. To už jsem řešila i u doktory..a na níc nepřišla proč nemá pocit žízně…
@Anonymní píše:
@Kriss Tina @Tosidelassrandu když to není vhodné pro něj, tak mu to nedám. Vezmu si ho na klín a většinou mu to dám..snažím se jíst to, co může, ale ne vždy to vyjde. Jen prostě vaham zda je dobré, že po obědě ji další jídlo po chvíli a tak..když jíme zároveň jíst nechce..i málo pije od mala tekutiny..ani stava ho nenadchla..
Já nevím jakou pomazánku mohu udělat, aby ji mohl i on a chutnala i dospělým. Objednám si knížku s recepty. Já fakt nevím bojím se mu dat česnek, majonézu…@fiveta on se mi bez knížky vody ani nenapije. To už jsem řešila i u doktory..a na níc nepřišla proč nemá pocit žízně…
Tak udělej návštěvě česnekovou pomazanku a dítěti tam udělej někde na okraj par kousku s lucinou, ono uvidí, ze to beres ze stejného talíře, bude to vypadat stejně, tak si to vezme. Z kolečka rohlíku, které nejspíš stejně spis olize nebo rozpatla se fakt neprecpe. Ty přece budeš taky po obědě a něco si zobnes ne?
@Kriss Tina jo zobu třeba sušenku a snažím se, aby mě neviděl
děkuju za tip
@Anonymní píše:
@Eemii no když jíme spolu, tak zajem moc nemá. Největší zájem má když jim jen já sama. Zacne plakát, tak si ho vezmu na klín a dám mu to..ale nevím zda to je dobře…a je mi ho líto a já nemůžu jíst protože o v jedné ruce držím a jednou rukou nemůžu držet pribory..
Tak nejez priborem, ale lzici nebo jen vidlickou. Nejak moc to komplikujes.
@Anonymní píše:
Největší zájem má když jim jen já sama. Zacne plakát, tak si ho vezmu na klín a dám mu to.. je mi ho líto a já nemůžu jíst protože o v jedné ruce držím a jednou rukou nemůžu držet pribory..
Strč dítě do postýlky v jiné místnosti, aby Tě neviděl jíst. Pak si nasaď na uši kvalitní chrániče sluchu a v klidu se najez. Vyřešeno.
Coze??? Proč bys mu nemohla udělat pomazanku?
Patnactimesicni už muže jist normální jidla, no samozřejmě asi ne nějaké extrémy (extrémně palive, extrémně tucne), ale trochu korenene proč ne. Dělám například garam masala kuře s římským kminem a jak to dvouletakovi smakuje, a to jsem myslela, ze tohle fakt nebude
klidně i cesnek muže, proč ne cesnek? Maximálně když mu něco nebude chutnat, tak ochutna a pak si už neda ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám asi trošku jiný dotaz
Mám 15mesicniho a ji 5× denně a když si já dám jídlo v jiný čas než on, tak sedí pod stolem jako pejsek a pláče..O víkendu má přijít návštěva a ráda bych jim něco nabídla, jenže nevím co aby pod nima zas neseděl a nebrečel. Moc nepreferují jíst s ním zároveň, protože ho musím krmit a jeste mu kolikrát ukazovat knížku, aby otevřel pusu…Ale když jim já, tak všechno chce…a je pod tím stolem..pod židli a takový..někdy si ho vezmu na klín a jsem smutná. Co mám dělat, čím mám pohostit návštěvu, jak se tomu vyvarovat, aby neplakal
Já většinou obědvala v klidečku jak dcera spala po obědě. A jinak jsem asi jedli spolu… spolu u stolu posnídali. To nemůžete jíst zároveň? A to pohoštění… nevím já dceru od malinka učila že to prostě není pro děti, že ne ne… a měla na tom stole připravené nějaké svoje mňamky… třeba jednohubku ale jen s lučinou, nějakou svoji křupku apod… a byla spokojená. Nemusela jsem nikdy dávat jednohubky s klobasou bokem… tak nějak byla naučená, jak byla větší sama se ptala jestli to můžou děti… Ale že bych ji nechala plakat pod stolem a já si jedla.. asi by mi to nechutnalo to jídlo…