Jak " dočervenit " guláš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
601
23.10.15 11:33

Jak ,,dočervenit" guláš?

Ahoj,

Poprosila bych o radu zkušenějších žen :D

Vařím hovězí guláš a zdá se mi málo červený, jak tam teď skoro před koncem mám přidat papriku, aby nezhořkla? :roll:

Příspěvek upraven 23.10.15 v 11:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
23.10.15 11:36

Mletou paprikou :) Někdo dává i protlak, někdo ne, záleží, jak vám to chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.10.15 11:36

Paprikou? Ale ja vnimam gulas jako spis hnedy.
Pokud budes pridavat papriku, obdelej ji kratce na oleji nebo sadle, aby se rozvinula chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
23.10.15 11:38

Asi taky zalezi na druhu a kvalite ty papriky. Podle me ne kazda udela tu cervenou barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
23.10.15 11:38

Přidej dost sladké mleté papriky - a záleží jakou máš, některé nejsou moc dobré a nedají ani tu barvu. A osobně teda právě kvůli barvě dávám i protlak a guláš mám vždy spíš do červena, než do hněda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.15 11:41

Já dávám mletou sladkou papriku. A do základu ještě rajčata a červené papriky.

A co takhle potravinářské barvivo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
23.10.15 11:42

Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit 8).

Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 11:42

Ja už ho mám skoro hotovy a tak mám strach, aby když ji přidám teď, aby mi nezhořkla, to se nestane? Samozřejmě jsem ji na zacatku nasypala, ale to ještě nebyl guláš zalitý :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
23.10.15 11:44

Rajčatový protlak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.10.15 11:45
@mesiah píše:
Ja už ho mám skoro hotovy a tak mám strach, aby když ji přidám teď, aby mi nezhořkla, to se nestane? Samozřejmě jsem ji na zacatku nasypala, ale to ještě nebyl guláš zalitý :cert:

ne, prisypanim nezhorkne, ale kdyz se neobdela na tuku, tak ma takovou plochou jalovou barvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
@Lussye píše:
Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit 8).Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
@Lussye píše:
Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit 8).Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.

udělala bych to stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avu
4284

Paprika hořkne pouze pokud ji dáš brzy na na začátku a spálíš ji. Po podlití můžeš přidávat jak je libo, už nezhořkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.10.15 11:46
@mesiah píše:
Ahoj,

Poprosila bych o radu zkušenějších žen :D

Vařím hovězí guláš a zdá se mi málo červený, jak tam teď skoro před koncem mám přidat papriku, aby nezhořkla? :roll:

Příspěvek upraven 23.10.15 v 11:40

Pravý hovězí guláš rozhodně nemá být červený, tak to neřeš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6749
23.10.15 11:47

Přidej papriku, já to pak někdy taky dělám. Správně se nikdy nesmí dát na tu osmazenou cibuli do oleje, to právě horkne a zabijí to chuť a barvu té papriky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí