Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
Poprosila bych o radu zkušenějších žen ![]()
Vařím hovězí guláš a zdá se mi málo červený, jak tam teď skoro před koncem mám přidat papriku, aby nezhořkla? ![]()
Příspěvek upraven 23.10.15 v 11:40
Mletou paprikou
Někdo dává i protlak, někdo ne, záleží, jak vám to chutná.
Paprikou? Ale ja vnimam gulas jako spis hnedy.
Pokud budes pridavat papriku, obdelej ji kratce na oleji nebo sadle, aby se rozvinula chut
Asi taky zalezi na druhu a kvalite ty papriky. Podle me ne kazda udela tu cervenou barvu.
Přidej dost sladké mleté papriky - a záleží jakou máš, některé nejsou moc dobré a nedají ani tu barvu. A osobně teda právě kvůli barvě dávám i protlak a guláš mám vždy spíš do červena, než do hněda:)
Já dávám mletou sladkou papriku. A do základu ještě rajčata a červené papriky.
A co takhle potravinářské barvivo? ![]()
Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit
.
Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.
Ja už ho mám skoro hotovy a tak mám strach, aby když ji přidám teď, aby mi nezhořkla, to se nestane? Samozřejmě jsem ji na zacatku nasypala, ale to ještě nebyl guláš zalitý ![]()
@mesiah píše:
Ja už ho mám skoro hotovy a tak mám strach, aby když ji přidám teď, aby mi nezhořkla, to se nestane? Samozřejmě jsem ji na zacatku nasypala, ale to ještě nebyl guláš zalitý
ne, prisypanim nezhorkne, ale kdyz se neobdela na tuku, tak ma takovou plochou jalovou barvu
@Lussye píše:
Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit.Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.
Souhlas ![]()
@Lussye píše:
Barvu guláše dělá zhědlá cibulka + mletá paprika, poř. ještě protlak. Cibule musí mít hezky do tmava, ale nepřipálit.Pokud máš už guláš uvařený, a potřebuješ ho dobarvit. tak bych bokem usmažila cibulku s paprikou, a pak dodala do guláše.
udělala bych to stejně ![]()
Paprika hořkne pouze pokud ji dáš brzy na na začátku a spálíš ji. Po podlití můžeš přidávat jak je libo, už nezhořkne.
@mesiah píše:
Ahoj,Poprosila bych o radu zkušenějších žen
Vařím hovězí guláš a zdá se mi málo červený, jak tam teď skoro před koncem mám přidat papriku, aby nezhořkla?
Příspěvek upraven 23.10.15 v 11:40
Pravý hovězí guláš rozhodně nemá být červený, tak to neřeš… ![]()
Přidej papriku, já to pak někdy taky dělám. Správně se nikdy nesmí dát na tu osmazenou cibuli do oleje, to právě horkne a zabijí to chuť a barvu té papriky ![]()