Jak " dočervenit " guláš?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4148
23.10.15 12:54
@mesiah píše:
Jinak teda chuť taky nic moc výrazná :roll: Tipy čím to zlepšit? :nevim:

No, jakože běžně to nedělám. Ale esli máš moc vody a celkově málo základu, tak to nedohoníš a musíš to něčím dochutit. Takže spravit chuť můžeš třeba hovězím bujonem, směsí gulášové koření(obojí je řešení, když už se to fakt moc nepovedlo, běžně by byla škoda to přidávat), přidat opravdu ještě dost papriky a další věci, co do guláše patří - ten česnek, trochu chilli, můžeš i majoránku (tu běžně taky nedávám, ale je chuťově výrazná a může tam být), přidat tu osmaženou cibulku - dost… A provařit ještě chvíli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.10.15 12:57

Tady máš tak trochu návod jak na něj. Výhoda je, že na mističkách vidíš kolik čeho. Vařil jsem taky poprvý a hned podle tohoto receptu a skvělé.
 http://www.prozeny.cz/…podsky-gulas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
23.10.15 13:07
@loves píše:
No, jakože běžně to nedělám. Ale esli máš moc vody a celkově málo základu, tak to nedohoníš a musíš to něčím dochutit. Takže spravit chuť můžeš třeba hovězím bujonem, směsí gulášové koření(obojí je řešení, když už se to fakt moc nepovedlo, běžně by byla škoda to přidávat), přidat opravdu ještě dost papriky a další věci, co do guláše patří - ten česnek, trochu chilli, můžeš i majoránku (tu běžně taky nedávám, ale je chuťově výrazná a může tam být), přidat tu osmaženou cibulku - dost… A provařit ještě chvíli…

Ten bujon mě taky napadl, ale neměla jsem odvahu to sem napsat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
23.10.15 13:10

Já myslím, že pro začátečníka možná bujon není až tak hrozná volba, furt lepší než to vylejt, když už se s tím tak drbala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
23.10.15 13:11

@Ignácie Tak já si taky říkala, že mne za to budou kamenovat, ale když se nedaří, tak i taková pomůcka může leccos napravit:) Však příště už to @mesiah udělá správně a nebude to nutné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
23.10.15 13:18

@loves Taky jsem ho tam v začátcích a bezradnosti švihla :mrgreen:, horší by bylo, kdyby to tak běžně dělala nějaká zkušená domácí hospodyně protože je líná si dát záležet, tak ho tam prostě hodí pro jistotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 13:29

Jojo bujon tam už mám :D Nicméně už jsem ho jedla ja i manžel a vypadal, že mu snad i chutnal, zatím oba žijeme :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
23.10.15 13:30

Moc vám děkuji za vaše rady, bez vás bych se ani nenajedla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
23.10.15 13:32

Protlak, kečup, papriku koření nebo na kostičky červenou parpiku zeleninu. Pak ale znovu povařit, ať změkne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.10.15 13:34
@mesiah píše:
Ahoj,

Poprosila bych o radu zkušenějších žen :D

Vařím hovězí guláš a zdá se mi málo červený, jak tam teď skoro před koncem mám přidat papriku, aby nezhořkla? :roll:

Příspěvek upraven 23.10.15 v 11:40

za mě je dobrý hovězí guláš hnědý a papriku dávám hned ze začátku aby se provařila a propojily se chutě, ona se smí vařit ale nesmíš to spálit jinak to zhořkne..jo a guláš pak zahustím strouhankou z chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
23.10.15 13:37

@mesiah No vidíš, konec dobrý, všechno dobré :) A pro příště už víš, jak ho udělat bez potíží a na jedničku ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
23.10.15 13:41
@mesiah píše:
Jojo bujon tam už mám :D Nicméně už jsem ho jedla ja i manžel a vypadal, že mu snad i chutnal, zatím oba žijeme :D :D

tak super.. ted jsem dočetla že už jste po jídle :mrgreen:
příště to bude lepší uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
23.10.15 13:42

Nejlépe papriku z Maďarska ev. Špaňelska, nejlépe ASTA 100 a víc.
Např tady Édes csemege paprika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.10.15 13:51

Barvou hotového guláše bych se už nezabývala a na příště si koupila maďarskou papriku, papriky z běžné obchodní sítě jsou na úplné prd.
Dochucování a dohušťování vodového guláše bych určitě neřešila tím, že tam budu kdeco přisypávat, ale postavila bych to znova na plotnu a nechala vekou část zredukovat (=odpařit), čímž se jídlo přirozeně zahustí a samozřejmě i chuť zintenzivní, teprve pak se to dá event. dokořenit. Mouka v guláši je úplně zbytečná a ani tam nepatří. A příště myslet na to, že když chci udělat hromadu jídla, tak tam musím taky dát hromadu surovin, nedoženu to vodou (pak to právě z principu nemůže mít chuť), natož moukou. Ale jinak rozumím, že se to stane - než jsem se naučila vařit, tak přesně tohle byl můj hlavní problém, čekala jsem, že do hrnce hodím tři mrkve, čtyři brambory, trochu zeleniny a budu mít plný hrnec bramboračky :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9017
23.10.15 14:35

Aby se nedělali při zahuštění hrudky, tak je dobré použít polohrubou mouku a né hladkou, rozmíchat ve vodě, pak si ubrat guláš do misky a tam no pomalu nalít a rozmíchat do hladka a pak to teprve nalít do vrucího guláše, tak se hrudky neudělají :palec: to mě naučila babička kuchařka. Jinak je nejlepší se obejít bez huštění, já ráda vařím v papíňáku, k orestovanému masu přihodím jednu, dvě čerstvé nakrájené papriky, klidně zelené slovenské nejlépe, ty tomu totiž dodají takovou paprikovou chuť. Pak je samozřejmostí kvalitní červená sladká paprika, aby dobře ochutila a barvila. A nakonec když je třeba zahustit, tak nastrouhaným tvrdým chlebem. Jo a super je do guláše přidat krapet piva, to mě zas naučil děda a to byl šéfkuchař v jednom sport hotelu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí