Jak " dočervenit " guláš?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5727
25.10.15 07:08
@kattkka píše:
Jste barbari radit zahusteni gulase moukou. Gulas zahustuje chlebem kdyz uz…Mouka tu chut vytahne a neni dobrej.
Jinak aby se nedelali hrudky pouzivam polohrubou mouku.

Kdo zahušťuje moukou, je barbar, a ty zahusťuješ polohrubou a nejsi barbar? :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.10.15 07:09
@WaIl píše:
Kdo zahušťuje moukou, je barbar, a ty zahusťuješ polohrubou a nejsi barbar? :lol: :palec:

Ja gulas ale moukou nezahustuju. ;) To je ten problem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.10.15 07:10
@anairda píše:
Ale machruješ…
Teprve chybami se člověk učí.

Kdyz radit tak dobre. Navic kdyz neco neumim a nejsu si jista tak si nejdriv najdu info a az pak zacnu varit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
25.10.15 07:11
@kattkka píše:
Kdyz radit tak dobre. Navic kdyz neco neumim a nejsu si jista tak si nejdriv najdu info a az pak zacnu varit. ;)

Zase machruješ!!! :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.10.15 07:14

@anairda jasne tak machruju pani chytra. :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
25.10.15 07:26

Na hustou omacku v gulasi je treba dostatek cibule, minimalne dvojnasobne mnozstvi nez je masa, pak pri duseni nastrouhat syrovou bramboru, pripadne lze pridat bramborovy skrob rozmichany ve vode, mouku v zadnem pripade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
25.10.15 15:07
@kattkka píše:
Jste barbari radit zahusteni gulase moukou. Gulas zahustuje chlebem kdyz uz…Mouka tu chut vytahne a neni dobrej.
Jinak aby se nedelali hrudky pouzivam polohrubou mouku.

Bez tohoto oslovení by tvůj příspěvek nepůsobil vůbec tak namachrovaně, jak vyznívá ;) jinak i ostatní tu radí zahušťovat chlebem, ale zakladatelka to měla jako polívku, chleba by už to nespravil, tak co radit v nouzi nejvyšší? :nevim: Navíc tu několikrát zaznělo, že ta mouka to moc nevylepší. My to víme neboj :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
25.10.15 15:16

Holky, tak jsem se zas díky této diskzi něco přiučila, já guláš zahuštuju moukou celá léta. Ale uznávam, že nejsem žádná extra kuchařka. Tím chlebem zahuštujete, tak že tam prostě nadrolíte chleba bez kůrky a provaříte nebo jak? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
25.10.15 19:05

@zuzukobylka : jo presne tak…A kdyztak pridam.Bez kurky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.10.16 12:58

zahuštění chlebem

Ahojky,

snad sem ještě někdo napíše, nechci zakládat další zbytečný topic :)

Chtěla jsem se zeptat, zahušťujete někdo guláš (například buřt guláš) chlebem?

Jinak když jsem tu tak četla o té červenosti guláše, měla jsme stejný problém, kupovala jsem klasickou červenou mletou papriku a snad jsem tam musela pomalu vysypat „celý pytlík“ aby měl guláš barvu a chuť :) Teď jsem začala kupovat mletou papriku z eshopu Profikoreni.cz podle čísla síly papriky, zkoušela jsem třeba sílu 120 i 80 a stačí fakt lžička a je to krásná červená a super chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
17.10.16 13:32

8o 8o 8o zahušťění odparem, maximálně opravdu nasypat trochu víc té papriky, max trochu chleba. Jinak to není guláš, ale „taky guláš od Babicy“. A ano celý pytlík je třeba vysypat. Prostě kupujte suroviny a potraviny s hlavou a ne mini pytlíček k ničemu, kupte si půl nebo i klidně celé kilo, je to tak na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
22.10.16 12:19

Základ je cibule do tmava a protlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.10.16 12:21
@alenka901 píše:
Základ je cibule do tmava a protlak

nikdy bych do guláše protlak nedala.. nikdy.. nedával ho nikdo z rodiny..přišlo by mi to jako rajská

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí