Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@bartsch píše:
@loves Jojo, na guláš se nesmí spěchatTaky zaliji 2 - 3 cm nad maso a dusím a dusím, dolévám postupně vařící vodu dle potřeby. Na konci vaření je gulášek jedna báseň, nádherně hustý i bez mouky s plnou silnou chutí. Česnek dávám 1/2 z celkového množství do základu a zbylou 1/2 na konci pro pikantnější chuť.
A nejlepší je guláš upéct v troubě, v litinovém hrnci…
Už mám plán na sobotu. ![]()
@mesiah zkus hezky pomaloučku to tam nalij a zároveň míchej a pak zase pomaloučku zvyš teplotu a určitě to klapne - a my se budeme všechny modlit ![]()
@mesiah Musíš důkladně rozmíchat mouku s vodou, aby tam nebyly hrudky, pak si ten guláš trošičku zesil, aby si jí postupně zakvedlala do vroucího guláše..Pomalu leješ a stále kvedláš, kvedláš i nějakou dobu potom a potom necháš provařit..Hlavně jí prvně důkladně rozmíchat a při přidávání se guláš musí vařit ![]()
@anairda jojo přesně, myslím, že je ještě lepší než z ploty
Tak jíšku už tam mám a zatím to vypadá, ze dokonce i bez novych hrudek
Ale guláš se mi zda pořad docela řídkej, na to aby byl ke knedlíků ![]()
@roksy25 mě se teda ve vroucím jídle vždycky udělají hrudky, jíšku nebo mouku s vodou liju do horkého ale nevroucího jídla, to jste holky šikovný jestli to umíte i ve vroucím
@mesiah no sláva
, musí se to chvíli povařit - jak někdo psal, aby ta mouka z jíšky nebyla cítit cca 10minut a ono to potom ještě zhoustne
ale pokud jsi to na začátku přehnala s vodou, tak možná to bylo málo té jíšky - to my už nevidíme ![]()
@Conulka Mě se to dřív právě stávalo u méně vroucího, jakmile to nebublalo i při vlévání jíšky, tak jsem měla hrudky
Ale to je jen polovina, pokud není dobře rozmícháno před vlitím, udělá to hrudky i v prskajícím guláši ![]()
@mesiah píše:česnek, sůl, pepř - možná trošku majoránky
Jinak teda chuť taky nic moc výraznáTipy čím to zlepšit?
@mesiah píše:
Důležitý je základ, ten už nedohoníš. Tak snad jen ještě zkus velmi opatrně orestovat papriku na sádle (můžeš i udělat cibulku, když bude nejhůř) a nalít do guláše. Dobře taky musíš osolit.
@mesiah Jestli to není moc slané, zkus trošku soli a pepře, pak zkus ochutnat, pokud jsi ale dala méně papriky do základu a cibulka nebyla dohněda, tak to asi moc nevyženeš tu chuť..Ale ještě počkej, nech to provařit..
A taky záleží na mase, jestli jsi tam jako gulášový začátečník v dobré víře dala hovezí zadní, tak to prostě nebude jak z kližky a ten pravej hospodskej se ti nepovede
@mesiah píše:
Sůl, pepř, česnek, možná kapku octa. Ale to bys musela být fakt hodně opatrná s tím octem. Nebo ještě trochu protlaku.