Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dneska jsem 39+3 a už někdy od víkendu necítím skoro žádný pohyby jen v sobotu a v úterý skytavka.. Je pravda, že celé těhotenství pohyby cítím úplně minimálně. V pondělí jsem byla na monitoru kde bylo všechno v pořádku. Mam se raději nechat zkontrolovat? Nebo je to na konci tehu normální? Máte někdo zkušenost? Na další monitor jdu až v pondělí ![]()
Ke konci už moc cítit nejde, nemají místo na nějaké velké hýbání. Ale pokud máš pochybnost, jdi se zkontrolovat, za to nic nedáš.
Zalezi, co znamena ‚skoro zadne‘. Na velke toceni uz to nebude, ale porad dite musis cítit, nejaky pohyb, stouchanec… V tomhle stadiu těhotenství bych radsi jela třikrát zbytečně.
Nedokážeš pohyb ani vyprovokovat? Zvukem, kdyz dite sama postouchas…?
Žádný nebo malinko? Dítě už má málo místa, ale aspoň trochu se hýbat musí.
Přikláním se k holkám, jela bych raději zbytečně k doktorovi, než čekat do pondělí.
Mimčo ke konci už má málo místa, ale raději jet na kontrolu, za to nic nedáš. Jeden rychlý utz nebo poslech srdíčka je v pohodě a za tu jistotu to stojí
Jinak držím palečky
Tak jsem se nakonec jela nechat zkontrolovat. Na UTZ všechno v pořádku, ještě mě poslali do nemocnice na kontrolní monitor. Ten zatím čekám než se dotoci ![]()
@Xxxbell raději jet x krát zbytečně než pozdě
taky sme měli falešný poplach a bylo mi jedno jestli tam budu za hysterku ![]()
@Xxxbell píše:
Tak jsem se nakonec jela nechat zkontrolovat. Na UTZ všechno v pořádku, ještě mě poslali do nemocnice na kontrolní monitor. Ten zatím čekám než se dotoci
To je dobře, že UZ je v pohodě. Monitor bude také a ty budeš mít klid. Vždy lepší jet zbytečně, než pak litovat ![]()
Tak monitor dopadl v pohodě, akorát Teda už v poradně mi naměřili vysoký tlak- podle mě že stresu. Na monitoru opět to sami 140/100. Nechápu přitom doma když si ho měřím tak v pořádku.
Kvůli tlaku už jsem byla jednou hospitalizována cca před 3 týdny- preeklampsie vyloučena. Chtěli si mě tam opět nechat nakonec Teda jsme se domluvili, že doma selfmonitoring a zítra na kontrolu. Akorát mám strach, že opět jak budu ve stresu tak bude TK vysoký
Tak uvidíme hlavně nechci v nemocnici zbytečně ležet nějaké dny navic