Amniocentéza-nízký hormon PAPP-A

Anonymní
23.9.21 08:45

Amniocentéza-nízký hormon PAPP-A

Ahojky holky, už sem par diskuzi našla ale chtěla jsem něco novějšího. Byla jste teď některá v Prenatalu v Brně na amnio? 1.screening mě vyšel negativní, utz by měl být v pořádku, akorát mi vyšel nízký hormon Papp-a 0,35 Mom, včera jsme byli na pohovoru na genetice a rozhodla jsem se podstoupit amnio, jsem objednána na 4.10 nervy neskutečný. Podle dr. to nemusí vůbec nic znamenat říkal ze to bude určitě dobrý, ale pro naši jistotu být mnou tak by to podstoupil, nejdřív sem se s tím nechtěla vůbec zabývat a nechat to tak jak je. Jelikož riziko je docela vysoký 1:341 :( skrz ten blby hormon.. uklidnivali mě, ze to vůbec nebolí jen takový tlak jak při odběru krve..tak by mě zajímalo proč vás posílali na amnio a jak to dopadlo? Děkuji za veškeré informace.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.21 08:51

Ahoj, taky pujdu na amnio. Nizky papp, vyssi hcg, utz ok, ale je mi 37, riziko asi 1:457, nabidli mi prenascan, ale to mi za ty penize prijde stejne nejistota, navic kdyz by to vyslo blbe, stejne amnio…obavy mam, ale nic lepsiho neni, no, ale jsou to nervy, dost me to otravilo, takhle aby se clovek bal az do konce. Drzim palce, at to dobre dopadne. K tomu mi udelaji triple test a zkombinuji s vysledkem toho prvniho screeningu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.21 09:56

Kvůli nizsimu pappa a vyššímu bHCG jsem mela riziko 1:650. I kvůli doporučení doktorky jsem šla na prenascan, hlavně pro svůj klid. Na invazivní bych nesla, kdyby riziko nebylo vetsi než 1:100, riziko potratu je pak vyssi nez riziko vady…

• Citovat
  • Upravit
161
23.9.21 10:16

Byla jsem v Brne, vse ok az na Papp- riziko 1:514… Taky jsem sla na Prenascan… U odberu plodovky je riziko potratu 1:100-1:200… Takze daleko vyssi… Prenascan da vzdy vysledkek, jen musi byt podil frakce DNA mimina v krvi vic jak tusim ze 5%. Pokud neni test nevyjde, ale automaticky ho delaji znovu… ( Neplatis nic dal) je to proste odchylka metody. Pokud UTZ ok, nikdy bych na plodovku nesla… Jen pokud by roziko vady prevazilo nad rizikem odberu plodovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.21 22:35

Mne tedy vysly daleko horsi hodnoty, z krve 1:30 kvuli nizkemu papp-a a veku, v kombinaci s uzv 1:119 a na plodovou vodu se zatim nechystam - cekam na vysledky prenascanu/maternit21. Plodovka mi pripada strasne riskantni, tvoje vysledky tak spatne nejsou - nechces jeste pockat na uzv ve 20tt a jit kdyztak pak?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 19:58

Tak jsem dnes byla na odběru plodové vody, před chvíli mě paní volala výsledky zaplatili jsme si 2000,– aby nám výsledky zavolali ještě ten den do večera, jinak do 14dnu budou komplet výsledky na nějaký další syndromy, ale já měla vyšší riziko pouze na Downa a ten se naštěstí nepotvrdil. Samotný odber nebolel, jen nepříjemný tlak. Trvalo to cca 2 minutky, je to hlavně na psychiku takový nervy. Před 14 dny jsme byli na pohovoru na genetice a za 14dni nás objednali na plodovku, což je dnes, to čekání a žití ve strachu fuj, už to nechci zažít znova. Ale potvrdili nám opět holcicku :D :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky