Pojištění pracovní neschopnosti - IVF
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Myslím, že NN a YouPlus mají i rizikové těhotenství, ale každá má taky různé výjimky a omezení délky. To bude lepší když pořešíš s nějakým finančním poradcem, a taky bys tu pojistku měla mít aspoň 3 měsíce před otěhotněním.
IVF bohužel žádná pojistka nepokryje… a i když základ je hrazený pojišťovnou tak to stojí ranec (a ne vždy vyjde napoprvé, já už mám za sebou 3.ivf
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obecně je u těhotenství „dlouhá čekačka“ a na spoustu věcí vysloveně výluka.
Pro pojišťovnu to není byznis, aby si někdo platil třeba 300 měsíčně za riziko a oni mu pak 7 měsíců platili třeba 1000 denně.
Navíc rizikové pro GYNDR a pro pojišťovnu není to samé. GYNDR to napíše klidně jen „pro jistotu“, zatímco pojišťovna chce nějaký reálný důvod- nikoli jen silné nevolnosti.
IFV se plnit dá (často je to třeba v závažných onemocněních), ale je to jen část pojistné částky, třeba jen 10%. Pak musí být krytí na závažka hodně vysoké a to je zase drahé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ardilera díky kouknu na ně. O té čekací době vím. Právě musíme poslat embrya na genetiku a stimulaci nezačnu dřív jak v druhé půlce listopadu. Takže KET nejdřív v lednu, takže to by vyjít. Nicméně co jsem dohledala tak ty podmínky jsou dost přísný, tak asi v pondělí opráším kontakt na fin. poradce. Sice tomu moc naději nedávám, ale třeba bude vědět. S hypotékou nám tehdy udělal zázraky… Ale je to teda na palici. Člověk jim platí takových let, ještě jsem u nich nikdy nečerpala a pak zjistí, že na nic stejně nárok nemá.
Každopádně od nich odcházím tak či tak…
- Citovat
- Upravit
@Ivan PPZ děkuji za shrnutí. Já se o to nikdy moc nezajímala. Jen se mě na to dneska ptal manžel, jestli to náhodou v pojistce nemám… Tak jsem si to začala zjišťovat a čumím no.
Zkusím se ještě po víkendu spojit s naším poradcem, ale spíš tomu moc nedávám podle toho co tu píšete, i podle smluvních podmínek co jsem zatím dohledala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mne bys v te cekaci dobe nemela do CAR ani na konzultaci. Jinak to bude podezrele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: díky kouknu na ně. O té čekací době vím. Právě musíme poslat embrya na genetiku a stimulaci nezačnu dřív jak v druhé půlce listopadu. Takže KET nejdřív v lednu, takže to by vyjít.
Jestli jste to už začali řešit, tak to neklapne. Pojištění je založeno na náhodnosti a tady má pojišťovna jistotu, že bude plnit. Tzn. klient zaplatí klidně 5.000 měsíčně (což je samo o sobě hodně), aby dostával třeba 7 měsíců litránek denně. To matematicky moc nedává smysl, ne?
Jinak stačí i nějaký náznak třeba u obvodní, nebo normální gyn.
To samé- uzavřít smlouvu třeba k 30.10. a 15.11. jít na kliniku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena pravda, to nevím no. Asi to nebudu řešit. Hodil mi do hlavy dneska brouka manžel, tak jsem to začala dohledávat, ale vzhledem k tomu, že ty podmínky jsou dost přísný a ve finále z toho člověk až tolik nemá, tak mi to za to nestojí. Ještě se v pondělí optám poradce, ale IVF už určitě oddalovat nebudeme… Původně mělo být na jaře a teď budeme rádi když ke KETU dojde po novým roce.
- Citovat
- Upravit
@Ivan PPZ chápu smysl, to mi úplně nedošlo. Nicméně to že někdo dochází do Centra hned automaticky neznamená rizikové těhotenství- ergo pojišťovna nemá jistotu že bude platit. Nicméně je mi jasný, že ve chvíli, kdy jsme klienty CARu prostě už postrádá smysl řešit pojistku, protože jsem tím pádem rizikový klient. Já to asi pořád brala jako 2 oddělené věci. Protože případné rizikové těhotenství u mě nesouvisí s podstoupením IVF= budu na rizikovém i pokud otěhotním přirozeně. IVF budeme podstupovat kvůli zdravotnímu stavu manžela, ne mého. Rizikové těhotenství pak už souvisí s mým zdravotním stavem. Ale jak říkám, já se o to nikdy nezajímala, takže mě celkem překvapilo, jak jsou ty podmínky v tomto ohledu přísné, když jsem si dneska zjišťovala jak to je v mé pojistce. Ale když se nad tím zamyslím, tak ano, je blbost to v současné situaci už řešit. Takže to holt prostě řešit nebudu.
![]()
- Citovat
- Upravit
Ale za to nemůže pojistka. Pracovní neschopnost na těhotenství ti nebude plnit prakticky žádná pojišťovna. Mně ji před lety plnila Allianz, ale pojistka byla sjednaná dva roky před, ne v průběhu IVF. To je jako bys uzavírala pojistku proti záplavám ve chvíli, kdy máš vodu přede dveřma. A jen tak mimochodem, měla bys děkovat bohu, že ti doteď pojišťovna nic neplnila, ne na to nadávat…..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli tady se někdo hodně rozčílil co?
Nečerpala no. Ale ne proto, že mi nic nebylo. Spíš proto, že jsem pojistku sjednávala mladá a blbá a už 2× mě na podmínkách vypekli. Samozřejmě je mi naprosto jasný, že teď zase budeš argumentovat tím, že jsem si při uzavření smlouvy měla podmínky prostudovat. Měla no, udělala, ale v té době mě nenapadlo koukat na věci, které mě postihli o pět let později. Moje chyba? Jo. Nicméně ta pojistka je prostě s ohledem na dnešní nabídku nevýhodná jak prase. Tak si dovolím si stěžovat na co chci. Jinak si myslím, že jsem už napsala, že mi došlo, že to na co se ptám je blbost. Tak snad netřeba hned útočit. ![]()
- Citovat
- Upravit
Proč by mě to mělo rozčilovat? Mně to je víceméně jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli psala: … pracovní neschopnost na těhotenství ti nebude plnit prakticky žádná pojišťovna. Mně ji před lety plnila Allianz, ale pojistka byla sjednaná dva roky před…..
Však to byl tehdy pěkný průser pro Allianz, protože to produktové úplně nedomyslelo. Byl sice ohromný nárůst počtu smluv a i kmenoví pracovníci to ženám nabízeli jako super zajištění na těhotenství…, ale finančně to byla tragédie.
Tuším Životní pojištění PRO ŽENY
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
řešíme momentálně IVF a vzhledem k mojí diagnóze a předchozím potratům mi bylo dr. řečeno, že po případném úspěšném transferu bych měla zůstat na rizikovém doma. Vzhledem k tomu, že to znamená poměrně dlouhou dobu doma jsem si ověřovala na pojišťovně, zda mi to pojistka kryje a samozřejmě nekryje (v době sjednání jsem nad těhotenstvím nepřemýšlela). Tak jsem se pokusila kouknout ke konkurenci a zatím nenacházím žádnou, kde by umělé oplodnění, potažmo rizikové těhotenství neměli ve výjimkách. Máte někdo zkušenost s nějakou pojistkou, která kryje rizikové těhotenství (případně i IVF ale tomu moc naděje nedávám) a opravdu vám ji vyplatili?
Díky