Pokaždé jiné poštovné?

9548
11.3.14 12:35

Pokaždé jiné poštovné?

Holky, už jsem z toho jelen. At posílám balíčky téměř shodné váhy a velikosti, pokaždé platím úplně jiné poštovné. Vždycky si to dopředu vyhledám na ceníku ČP, napíšu kupujícímu cenu poštovného a vždycky je to úplně jinak. Když pár korun doplatím, ok, naštve to, ale co nadělám, horší když mu naúčtuju vyšší poštovné, než jsem nakonec zaplatila.
Stává se vám to taky? Ceník mám proštudovaný horem spodem, ale asi zbytečně.
Když vám nakupující platí předem, jak to teda děláte? Nebo platíte na poště vždycky tolik, kolik si zjistíte? Mi přijde, že co jiná úřednice, to jiná cena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101611
11.3.14 12:40

@Iffka Já uvádím pevnou cenu poštovného o pár korun nadsazenou a neřeším to, kupující je s cenou srozuměn, když si to objedná a to, že mě to stojí třeba o pětikorunu méně není jeho věc.
A jinak tedy s jinou cenou problém nemívám, většinou se vejdu do doporučeného „dopisu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
11.3.14 12:44
@j.a.n.i1 píše:
@Iffka Já uvádím pevnou cenu poštovného o pár korun nadsazenou a neřeším to, kupující je s cenou srozuměn, když si to objedná a to, že mě to stojí třeba o pětikorunu méně není jeho věc.
A jinak tedy s jinou cenou problém nemívám, většinou se vejdu do doporučeného „dopisu“.

přesně tak, cena u každého inzerátu, pokud má někdo zájem, je s cenou srozuměn, pak toto řešit nemusím…ale mám to celkem vychytané, že se s cenou strefuji přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.14 12:45

@j.a.n.i1 no já se třeba ted v posledním týdnu poprvé vešla (myslím 39,– nebo tak nějak to bylo, lístek už nemám), podruhé a potřetí ne - 45,– a pak dokonce 64,– a přitom balíky byly všechny skoro stejně velké..
Tak já nevím, jak to vymyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
11.3.14 12:46

…jo přesně, jednu platím 39, podruhé 49,– a balíček je stejný :nevim:. Tak mám taky pevné poštovné, vždy uvedené u inzerátu…přibližně spočtené podle ČP.
Ted jsem to taky řešila s jednou paní, a domluvily jsme se že mi zaplatí poštovné které mám uvedeno, a když to bude méně, tak jí pošlu zpět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.14 12:47
@Iffka píše:
Holky, už jsem z toho jelen. At posílám balíčky téměř shodné váhy a velikosti, pokaždé platím úplně jiné poštovné. Vždycky si to dopředu vyhledám na ceníku ČP, napíšu kupujícímu cenu poštovného a vždycky je to úplně jinak. Když pár korun doplatím, ok, naštve to, ale co nadělám, horší když mu naúčtuju vyšší poštovné, než jsem nakonec zaplatila.
Stává se vám to taky? Ceník mám proštudovaný horem spodem, ale asi zbytečně.
Když vám nakupující platí předem, jak to teda děláte? Nebo platíte na poště vždycky tolik, kolik si zjistíte? Mi přijde, že co jiná úřednice, to jiná cena :nevim:

ne… posílám taky téměř stejné balíky, posílám je pořád doporučeně nebo jako balík do ruky a platím podle toho pořád stejně… i když váha balíčku se občas změní, podle počtu kousků… jen jednou se mi paní u přepážky snažila vnutit balík do ruky místo doporučeného balíčku, ale když jsem nechtěla zaplatit stovku místo čtyřiceti korun, tak to musela stornovat a dát tak, jak jsem chtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.14 12:47

@kubykula tož safra, já to chci taky vychytat! :-D Ale jak, když jdu na poštu s určitou vizí a pak mě čeká překvápko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.3.14 12:48

Uvádím pevnou cenu, pokud se to někomu nelíbí, nemusí si zboží kupovat. Přeplatky nevracím, taky už se mi stalo, že jsem doplácela a po kupujícím jsem to doplatit nechtěla. Nebo zjistím až na poště, že by mi balík vzali ještě jako doporučenou zásilku (stejně to nechám poslat jako balík).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.3.14 12:49
@Iffka píše:
@kubykula tož safra, já to chci taky vychytat! :-D Ale jak, když jdu na poštu s určitou vizí a pak mě čeká překvápko?

a můžu se zeptat, jaké rozdíly mezi balíčky máš? Dáváš stejně velké krabice a stejně těžké věci a platíš vždy jinak? Za tutéž službu? Dejme tomu vždy doporučená zásilka a různá cena? Nebo ti to někdy vezme jako doporučenou zásilku, jindy jako cennou zásilku a nebo balík do ruky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.14 12:49

@Regina Hero já vžycky zdůrazním, že to chci obyčejně a předpokládám tu a tu cenu. A ono ne..
Asi budu muset nabrat víc zkušeností..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.14 12:51

@Regina Hero víš co, já neposílám nic velkého ani cenného, většinou malý lehký balíček, ani ne v krabici, pojištění do 500 se vešlo zatím vždycky.. ale ted třeba dva dny po sobě fakt jednou 39,– a jednou 64,– to mě dost překvapilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
11.3.14 12:53

Dobrá, já řeším hlavně to, že někomu uvedu takové poštovné a ono je pak nižší, tak mi to je takové blbé, no.. když doplatím, řeknu si, že mám smůlu, ale takhle jsem se necítila zrovna dobře, jako jde o pár kaček, ale i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
11.3.14 12:54

Ano, cena se znacne odviji od ourednice za prepazkou, opakovana zkusenost na nekolika pobockach :nevim: U doporucene zasilky to vychytat jakz takz jde (i kdyz tuhle jsem dva dny po sobe posilala dve identicke obalky a cena identicka nebyla), u baliku jim to lita priserne. Taky pobocka od pobocky, na te nasi jsem vzdy posilala jistou zasilku za 12 Kc a kdyz jsem pak s toutez prisla jinam a automaticky odpocitala 12, dostala jsem vynadano, co si zase vymyslim, ze dle zadneho sazebniku posty se za 12 nic poslat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
11.3.14 12:55
@Iffka píše:

někdy se s paní na přepážce i chytnu, že to chce vzít jako balík, tak se hádáme, že je to do 5cm, nakonec uzná a dá za 39 Kč, někdy je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
11.3.14 12:55

@Iffka tak to mi přijde stejně. Jiná úřednice jiná cena. Jednou jsem se předem byla ptát na poště na cenu a tak jsem to napsala paní a když zaplatila, šla jsem to poslat a bylo to víc než před pár dny a nešlo to prostě jinak :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová