Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady u nas na vesnici platim 39 kdyz jedu do mesta za stejny balicek 64 a to si davsm pozor abych to mela do 5 cm
Doporučená zásilka do 5cm výšky je 39-45Kč, doporučený balík nad 5 cm výšky je 64 a víc Kč.
@Lucynka86 píše:
Tady u nas na vesnici platim 39 kdyz jedu do mesta za stejny balicek 64 a to si davsm pozor abych to mela do 5 cm
Tak ono nikde není řečeno, že by zásilka do 5 cm nemohla být poslána jako balíček (tedy za 64), člověk se prostě musí ozvat, jak to chce.
Ja nechapu proc to se zakaznikem tolik resis.. Proste si k inzeratu dej, ze za postovny chces 50 kc a uz s nikym nespekuluj, ze mu penize vratis, kdyz to bude stat min.. Nechapu vubec.
stanov si pevnou cenu a hotovo ne?
Taky si vyhledám cenu na stránkách pošty podle parametrů, cenu uvádím u jedné věci, když si toho někdo objedná víc, tak si to raděj spočítám. A někdy se mi stane, že je taky poštovné menší, pokud je to o pár korun, neřeším, pokud je to víc, přepošlu rozdíl zpět, včera jsem například posílala jeden větší, poštovné mi vyšlo 64 kč a na poště platila 45 kč, takže těch 19 posílám zpět.
@Ivaxy píše:
Doporučená zásilka do 5cm výšky je 39-45Kč, doporučený balík nad 5 cm výšky je 64 a víc Kč.
no právě, můj včerejší balík byl nad 5 cm výšky a stejně mi spočítali poštovné 45 ![]()
Mě se dokonce stalo, že jsem poslala mobil 3×, protože se mi 2× vrátil a pokaždé jsem platila jinou cenu a to dost odlišnou, ale je to už tak 2 roky zpátky.
Osobně když něco kupuji a na balíčku pak vidím menší poštovné, tak to neřeším, až na jednu vyjímku, zaplatila jsem za doporučeně, paní měla uvedenou pevnou částku 50 kč a věc mi přišla obyčejně jako psaní
@murkyf dyt říkám, že se v tom teprve učím chodit
a řeším to, protože mi to přijde fér, nejsem žádný velkoprodejce, jen soukromník, možná jsem blbá, ale mám to tak nastaveno ![]()
@Iffka nejde, aby paní za přepážkou dávala ceny podle toho jak se jí chce. Jde o váhu podávané věci. A hlavně o rozměry, tady bych řekla že bude problém. Doporučený dopis, maximální rozměry 50×35×5 cm, váha 2 kg, doporučený balíček jedna strana max 60 cm, součet tří stran max 90 cm a váha do 2 kg. Vše ostatní jako cenný balíček. Já si ověřuji cenu poštovného tady http://www.postaonline.cz/…/typ/zasilka Jinak je normální, že prodávající chce víc, už jsem i zažila, že si paní nechala zaplatit poplatek bance za připsání peněz.
@Verunka.T píše:
Osobně když něco kupuji a na balíčku pak vidím menší poštovné, tak to neřeším, až na jednu vyjímku, zaplatila jsem za doporučeně, paní měla uvedenou pevnou částku 50 kč a věc mi přišla obyčejně jako psaní
Tak v tomhle případě bych asi paní chvilku pošťuchovala, že mi zatím nic nepřišlo a ať mi pošle podací číslo… případně ať podá reklamaci ![]()
No, vaha je hezka vec, ale naposledy jsem posilala balicek na vysku tak 7 cm a vahove fakt tezky, platila jsem toho tehdy vic a nijak me to nezarazilo, az kdyz jsem doma koukla na listek, platila jsem za to docela smesnou castku. Ona jim jaksi ta vaha nefungovala, na podacim listku byla vaha 0,01 kg. Ourednik nejspis pro moje krasny voci balicek prohlasil za peticentimetrovy, zaradil jako doporuceny dopis a zaplatila jsem zlomek ceny. Coz by me teda asi melo potesit, ale ja se spis modlila, at se to neztrati, protoze bych nekomu tezko dokazala, ze v doporucenym dopise vahy 0,01 kg bylo to, co tam opravdu bylo.
@Iffka je to prostě tak, že pokud je to do tloušťky 5cm (ty ostatní rozměry nevím, ale prostě normální obálka), hodnoty 500Kč a do 2kg, tak je to DOPORUČENÝ DOPIS (PSANÍ) a stojí to 39-45Kč (podle váhy).
Pokud je to větší, nebo to chceš pojistit na víc peněz než 500Kč, tak je to DOPORUČENÝ BALÍK a ten stojí 64-80Kč (tuším).
Takže si musíš stát za svým, pošťačce to do okýnka říct a pokud se hádá (zatím jsem nezažila), tak si to zas vezmi zpátky a zkus to jinde. Někde taky třeba dávají u těch větších věcí automaticky jako Balík do ruky, ten stojí asi 105Kč, to se taky vždycky ozvu. U nás mi to dávají dobře, buď ten d. dopis nebo d. balík (když to chci pojistit za víc), nemusím se s nikým hádat.
@AnastazieB doporučený balík je pojištěn taky do těch 500, cenný balík je pojištěn na kolik chceš
@Iffka jde o to jestli vratit treba 2 kc neni zbytecny.. On i prikaz k uhrade neco stoji ![]()
Jinwk to ze platis pokazdy jinak je fakt zahada..
i kdyz ceska posta, tak co chces:-D