Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
prosím o pomoc. Je tu někdo, kdo rozumí televizím a signálu? Rozhodla jsem se zprovoznit starší televizi na chalupě. Televize je jen starší bez T2, takže jsem koupila set top box tento :
https://www.alza.cz/…d5713289.htm
a u tchýně byla starší (cca 3roky) pokojová anténa, tak jsem ji vzala na chalupu, protože tu není anténa ( po pádu stromu). Myslela jsem si, že to bude stačit a ejhle stále,,žádný program" anténu mám zapojenou do set top boxu a set top box skrz HDMI do tv. Dosah by měla mít přitom nějakých 55. JE možné, že jsme bez signálu tady nebo něco dělám špatně?
Nechceme u tv vysedávat, jen jsem ji chtěla zprovoznit kvůli zprávám. ![]()
Můžete mi někdo případně doporučit nějakou anténu? Já jim vůbec nerozumím ![]()
Nebo je snad nějaký box už, ke kterému nemusím mít už žádnou anténu ani parabolu?
Děkuji moc za pomoc
Máš tam asi hodně slabý signál, na pokojovou anténu nechytíš nic. My jsme v místě, kde je to se signálem taky na nic. Koupila jsem tuhle anténu, a chytáme vše bez problémů.
Bylo by dobré vědět, co je to za anténu.
Obecně. Pokojové antény jsou jen na místní příjem a set top boxy mají mizernou citlivost.
Má ta anténa předzesilovač? Jestli ano, musí být napájený. Buď externím zdrojem nebo ze set top boxu, kde se musí v menu zapnout +5V.
Dobrý den, přítelkyně bydlí u rodičů a mají jednu anténu na střeše. Rozbocovac za Tv u rodičů v obýváku. Z toho vede kabel k přítelkyni a k babičce do patra. U rodičů lze naladit vše, myslím kanály přes anténu, ale u přítelkyně nenaladim některé programy jako nová fan ani ČT. Drive měla menší tv se setoboxem.Tam šlo naldot i ČT. Kouoili jsme Smart TV a přes ladění se nenaladilo ani ČT.Cim.to může být