Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To už může mít exekutor…ale raději se běž zeptat, než se ti exekutor ozve sám…a případně zablokuje účet nebo dá podnět do práce…
Dosla bych si tam co nejdriv - DPP maji tendence nechat veci „vyhnit“ a nasledne vymahat exekucne, coz teda nikomu nepreju.
Urychlene to res, zacala bych u dopravnich podniku, treba to jeste exekutorovi nedali.
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenost. Na konci roku 2011 jsem dostala pokutu od dopravních podniků Praha. Nějak se mi ji podařilo zašantročit a našla jsem ji teď při stěhování. Myslíte že když tam teď půjdu a zaplatímm bude vše v pořádku? Děkuju
a počítej, že ti napaří penále. Ale až to předaj exekutorovi, budeš mít pokutu + penále + poplatky exekutorovi a ty taky nejsou malé ![]()
Však já myslela, jít napřed na dpp…oni jí rovnou řeknou, jestli to už má exekutor…nebo náhodou měla to štěstí, že ne…každopádně je to už dlouhá doba…takže spíš si myslím, že to má ten exekutor…já teda s tímto osobní zkušenost nemám…ale bývá to tak… ![]()
Taky doporučuji co nejdřív to začít řešit. Zajdi na dopravní podnik a tam ti poví co a jak. Já neřešila, zapomela a přišel mi po 6 Letech dopis od exekutora na 18000Kč!
Mam s tim velmi spatne zkusenosti, taky jsem tam takhle sla. Rekli ze tam zadnou pokutu nemam. Volala jsem do te jejich vymahaci kancelare, tam ze uz tam zadnou pokutu nemam, ze jsem tam mela jednu a tu jsem uhradila. Po pulroce mi prisla 30000 exekuce. Takze honem resit a nenechat se odbyt
Tak jsem jim napsala email na tu jejich vymáhající kancelář, tak jsem zvědavá co mi odpovědí ![]()
Mně přítel tvrdí, že když do roka nepřijde dopis, tak se to promlčí. Aspoň vím, že dluhy ošetřím předmanželskou smlouvou. ![]()
Exekutor nemůže přijít bez rozhodnutí soudu, jde o tzv. zkrácené řízení - platební rozkaz. Takže pokud ti nepřijde obsílka od soudu, nikdo přijít nemůže, nemá na základě čeho. Pokud by tomu tak mělo být, mohl by si DP poslat exekutora kam chce, např. že tě někdo podepsal, či si vymyslel tebe namísto sebe v případě absence nějakého osobního dokladu. Tudíž tak jednoduchý to není, aby přišel exekutor, neboj ![]()
@Litta jo já si myslela, že se to promlčí po 10 letech a pak mi přišla exekuce na 45 000,– pani mi vysvětlila, že tam maj takovej šikovnej systém, kterej je vždycky po určitý době upozorní, že uběhl určitý čas a oni udělají nějaký úkon čímž se ta promlčecí doba zase obnoví.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenost. Na konci roku 2011 jsem dostala pokutu od dopravních podniků Praha. Nějak se mi ji podařilo zašantročit a našla jsem ji teď při stěhování. Myslíte že když tam teď půjdu a zaplatímm bude vše v pořádku? Děkuju