Polenta pro 7,5měsíční dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Polenta pro 7,5 m dítě
Hezký den všem,
mamka mi koupila polentu s tím, že se dočetla v časopise, že se malým dětem může dávat jako příloha k zelenině nebo masu. Už mi tady leží celkem dlouho a tak si říkám, že je nejvyšší čas ji vyzkoušet
. Chci se zeptat, jestli ji můžu dát 7,5 měsíčnímu dítěti? Máte s tím některá zkušenosti? Jak ji nejlépe upravit? Můžu ji normálně uvařit a přidat k rozmixované zelenince?
Díky za odpovědi
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dala bych,dyt je to z kukurice
,presne,uvar ji a pridej k zelenince,misto brambor,ryze..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, já jsem polentu dcerce začala dávat asi v 8 měsíci. Vařím ji klasicky jako kaši a pak smíchám se zeleninou nebo ovocem. Moc jí šmakuje, takže za mě určitě doporučuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ji dávala i jako kaši, uvařit ji řídkou, pak na talířku zamíchat metličkou UM a třeba trochu přesnídávky nebo něčeho na dochucení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravim,
v nejakem zachvatu jsem v DMku koupila polentu a ted netusim, co s ni
mate nejake dalsi recepty? diky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martek01 Ahoj ![]()
já ji používám úplne stejne jako těstoviny, kuskus, jáhly - uvařím zvlášť a rozmixiju se zeleninou (příp. se žloutkem, masem) nebo by ji šlo udělat tekutejší a smíchat se štávou z ovoce (to mám v plánu až začnu dávat dopol kaše, zatím má jen masozeleninu na obed a ovoce/jogurt odpoledne)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mati ahojky
no ja varim zeleninu s masem a pak ke konci tam prisypavam testoviny/kuskus. takze ted jen prisypu polentu? kolik asi? lzici? jde mi o to, kolik to nabyde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martek01 cca stejně 1:2, 1:3, ku dvěma je na dost hutnou. Já to dělám právě zvlášt (ať mám taky oběd pro sebe
taková polenta s rozpuštěnou čokoládou
) a podle oka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martek01 jo a teda je to asi jak kuskus, každý výrobce si napíše jiný návod, já teda kuskusúplentu/jáhly chvilku povařím a nechám přiklopené odstát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hotovo a luxus teda, jen aby to jedl ![]()
uvarila jsem ta kousek kraliciho, mrkev a borkolici, ke konci pridala tri lzice polenty, chvilku varila a pak pridala kousilinek masla a strouhla sem tam parmezan. priklopila a nechala dojit. a jestli to nesni on, tak to spraskam ja ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad jo
parmezán
myslím že se kluci narodili ve stejný den a teda ten jsem si netroufla mu dát, ale asi přikrmuješ dýl, že? já začla v 5,5 a taky mu trvalo než se aspoň trochu rozjedl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mati no on je na prikrmech od ctvrtyho mesice a nepije vubec mliko, tak do nej rvu vapnik horem dolem ![]()
btw. polenta neuspela, snedl tak 1/2 a byl radsi hlady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit