Recepty příkrmů

40
26.4.10 09:01

Recepty příkrmů

Ahoj holky,nevím jestli to patří tady tohle téma,ale myslím,že je papaání jako papaání:-)Potřebovala bych nějakou inspiraci,co dávat 8.měsíčnímu dítěti jako příkrm.Vařím,ale docházejí mi nápady,poraďte co jste dávaly nebo dáváte vašim ratolestem k papání.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
338
26.4.10 09:15

jsem na tom podobně
mam pocit ze varim jedno a to samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
26.4.10 09:22

Ahojte, já taky pořád dokola, ale to je normálka. My máme 9 měsíců a vařím zeleninu - mrkev, petržel, květák nebo brokolice, brambory, jednou kuřecí maso, jednou králičí, jednou bez masa, pak zahustím krupičkou nebo zaklechtám žloutkem, přidám pár krupek nebo vloček, no hrozné šlichty. Ale přiznávám, že to střídám s kupovanýma, věkově to mám poddimenzovaný, kupuju od 6 měsíců, zdá se mi, že je to dost slaný. Stále dávám jedem masozeleninový příkrm k obědu, k odpolední svačince ovoce a dopoledne buď jen kašu nebo trochu jogurtu s piškotem, ke snídani mlíko a trochu bezlepkového chlebíka. Co natíráte takto starým prckům na pečivo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
26.4.10 09:41

Bianco pecivo nedavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.4.10 09:52

Já ještě vařím čočku (samotnou nebo s mrkví nebo i kouskem brambory), ovesné vločky (na slano i sladko), dávám mrkvový salát s jablíčkem, bezmléčný pudink (malá má ABKM), těstoviny, jáhly. Ale hlavně hodně zeleninu (s bramborem/těstovinou/rýží/pohankou) a kuřecí nebo krůtí maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.4.10 10:04

Founik - ovesné vločky uvaříš ve vodě s cukrem a rozmixuješ? A kupuješ nějaké speciální, nebo je to jedno? Dceři je 7 měsíců, tak bych trošku doplnila jídelníček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
26.4.10 11:21
Founik píše:
Já ještě vařím čočku (samotnou nebo s mrkví nebo i kouskem brambory), ovesné vločky (na slano i sladko), dávám mrkvový salát s jablíčkem, bezmléčný pudink (malá má ABKM), těstoviny, jáhly. Ale hlavně hodně zeleninu (s bramborem/těstovinou/rýží/pohankou) a kuřecí nebo krůtí maso.

Founiku, jak děláš ten bezmléčný pudink?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.4.10 11:43

Verrka: Já to dělám tak, že vločky nechám chvíli namočené ve vodě a pak je prostě uvařím na kaši (nemixuju, podle mě to není potřeba a dcerce kousky nikdy nevadily), nesladím. A když je to „na sladko“ jen tam pak vmíchám ovoce nebo trochu přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.4.10 11:50

Bersaba buď klasicky z pudinku v prášku (myslím, že to byl Oetker)) s vodou nebo rýžovým mlékem Zajíc, ty z DM mi nechutnají a nekupuju je. Případně přidám i trochu přesnídávky a pokud by byl puding moc řídký, dá se dohustit kukuř. škrobem.

Anebo mi tu radila MGN tenhle recept:
RÝŽOVÝ PUDING: 0,4 l rýžového mléka (Reis drink – mají v DM), půlka ovocné přesnídávky, 1 pol. lžíce rýžového sirupu nebo glukózy, 4 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu (Gustin, Maizena), špetička soli

Je to defacto to samé jako v pudingu z pytlíku, snad jen si člověk ohlídá barviva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
26.4.10 11:54

Díky moc, zkusím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
26.4.10 11:55

Já hledala inspiraci zde: http://www.maminkam.cz/…ty-pro-deti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
26.4.10 12:23
Macík74 píše:
Já hledala inspiraci zde: http://www.maminkam.cz/…ty-pro-deti/

super,diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.4.10 13:38

Founik: díky, zítra to vyzkouším :palec: . Jsem ráda že to je bez cukru. Zatím malé vůbec nesladím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.6.10 13:00

Ahojky maminy, taky jsem hledala na netu inspiraci pro našeho mrňouska, abych mu to papání zpestřila. A objevila jsem stránky www.kojeneckavyziva.cz. Je tam docela dost fajn receptů a nejsou náročné :palec: . Doporučuju! Nám nejvíc chutnají bramboráčky a brokolicová polívčička :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macííík09
4.3.13 13:41

Recepty příkrmů pro děti od 4 do 8 měs.

Ahoj holky, naskenovaný jídelníček pro děti od 4 do 8 měsíce jsem našla zde: http://www.uloz.to/…-4-6-mes-pdf

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko