Polévka miminku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Teda chudino, to si myslím s babičkou ještě užiješ
![]()
Asi bych jí malou bez tvé přítomnosti nedávala, leda tak do kočárku…
Malá bude mít z polévky max bolení bříška a průjem, nic víc, neboj. Ale postarala bych se, aby se to neopakovalo.
Znám to, protože toto přesně dělala mojí kamarádce s dcerou její tchýně
Polévky od šesti neděl, guláše, sladké limonády a spousty sladkého. Kamarádka ji tchýni půjčovat musela, protože její muž na tom trval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je teda mazec
hlavně ta vegeta. Bych babku něčím vzala po hlavě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne nebydlí. fakt se bojím aby nepřišly křeče nebo tak něco horšího. a to koření toho se bojím jak čert kříže
pokud se dite uz pos.alo, jak pises, tak se toho telo samo zbavilo, maximalne se jeste osype, ale zadne akutni stavy bych uz necekala. Babicce bych dite do 2 let uz nesverila, ono v tomto veku se za nas delavali dost desny veci, posazovani, v pul roce vysazovani na nocnik a kdyz dite nesedelo, tak privazat pod rukama, nechani vyrvat, rekla bych, ze babicka muze uskodit jeste hodne, tak bacha na ni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na větu „tohle jsme dělávali a taky jste to přežili“ jsem úplně alergická. Kdybysme měli dělat všechno jen tak, aby dítě přežilo, tak dětem dáváme vodu s moukou a místo dudlíku na žužlání třeba ovčí střeva.
Příště může babka dítě vyhodit z okna, protože když přežije tak o nic vlastně nejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat na jednu věc. mám 13ti týdenní miminko a babička mu dala polévku s kuřecím masem, mrkví, solí, cukrem a vegetou. rozmixovala to a mimčo vypilo skoro 200 ml. může to ublížit?
Bába je asi trochu mimo neee? Bych jí dítě už nesvěřila ani náhodou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem četla, že vegeta se nesmí min do 3 let dítěti podávat, protože obsahuje glukamáty a hrozí potíže se střevama a to se může projevit až za 2-3 dny. holky já se teď fakt hodně bojím ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Teď jsem četla, že vegeta se nesmí min do 3 let dítěti podávat, protože obsahuje glukamáty a hrozí potíže se střevama a to se může projevit až za 2-3 dny. holky já se teď fakt hodně bojím
Sak dite sleduj uvidis, jak se bude vyvijet. Kdyby byly moc krece tak zajedete do nemocnice.
Ale jelikož si psala, ze se hned potento, tak si myslim, ze to jen tělem promítlo a hned ven všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bát se nemusíš, půjde opravdu maximálně o zažívací potíže, jednorázově to větší paseku nenadělá, ale babička by to tedy schytala. A asi ani tolik ne za samotnou polévku ale za nerespektování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, nečti furt ty informace na internetu, nebo tě jebne
. Stejně jako ostatní říkám, že jednorázově se nic nestane (krom případných zažívacích potíží), ty popisované potíže jsou myšleny při opakovaném podávání. Ale babičce bych teda opravdu něco řekla. Jedna věc by byla, kdyby řekla, že nevěděla, že se to nemá (holt věda a poznatky postupují mílovými kroky rok od roku, natož za 20-30 let), že už to dělat nebude. Ale aby ještě byla hluchá k vysvětlení a nerespektovala přání matky dítěte, to už bych byla razantnější, holt by prostě nehlídala. A budeš muset být ostražitá i v budoucnu, i když už dítě bude na příkrmech, protože taková babička je schopná máznout 7měsíčnímu dítěti chleba s Májkou a kečupem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak babička se asi zbláznila!! Dřív se to prý tak dávalo a v půl roce už tvaroh a mléko rovnou od krávy(to klidně od narození) co já takový rad už dostala!!! Babička tě ale neposlechne a pokud bude hlídat, udělá to znova, můj názor a vlastní zkušenost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat na jednu věc. mám 13ti týdenní miminko a babička mu dala polévku s kuřecím masem, mrkví, solí, cukrem a vegetou. rozmixovala to a mimčo vypilo skoro 200 ml. může to ublížit?
babička by asi zažila vítr.. dítku to jednorázově neublíží, max mu bude zle. Ovšem fakt nechápu, co to babi napadne, tohle udělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
babička by asi zažila vítr.. dítku to jednorázově neublíží, max mu bude zle. Ovšem fakt nechápu, co to babi napadne, tohle udělat
Tak ony jsou starší škola, dřív se to tak dávalo hned v 6tinedeli vývar, ve 3 mes. kaše z mouky atd. Ony jednak neznají dnešní doporučení, jak kdy krmit nebo jim to může přijít zbytečné se tím řídit, jsou iniciativní.
Ode mne by taky neco vyslechla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
babička by asi zažila vítr.. dítku to jednorázově neublíží, max mu bude zle. Ovšem fakt nechápu, co to babi napadne, tohle udělat
já tohle chování neomlouvám, ale podle keců co maj ty starý lidi. Jako ty jsi chudinka jenom na mlíčku, oni ti nic nedaj a nedopřejou, a pak dělají takovýdle kraviny. A nechápou, že to není normální.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Teď jsem četla, že vegeta se nesmí min do 3 let dítěti podávat, protože obsahuje glukamáty a hrozí potíže se střevama a to se může projevit až za 2-3 dny. holky já se teď fakt hodně bojím
nečti, taky všude vyčteš, že kojení je nejlepší pro dítě a děti na UM přežijí
taky mimina, která vyrůstají v bytě kuřáků trpí a stejně to přežijí ![]()
ano, není to vhodné, trvalé podívání soli, přespříliš bílkovin příliš brzo apod. může dítěti uškodit, ale když se to stalo jednou, tak se nic hrozného nestane, stejně s tím nic nenaděláš a i kdybys jela na pohotovost, tak nic neudělají, doporučí dítě hlídat a kontrolovat průjem a zvracení, ale nikdo s dítětem už nic nenadělá ![]()
sjednej si pořádek hlavně s babičkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit