Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
MarkyM píše:
Já bujon používám a žijem.Přiznám se že mi bez něj moc nechutná
To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)
Gladys píše:MarkyM píše:To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)
A čim bych mohla ten bujon nahradit? ![]()
My máme polívku každý den - holky jsou na ní živený asi nejvíc
Ale občas se stane, zrovna dnes, že jsem musela jet pryč, holky hlídala babí a ta by nezvládla v mojí mini domácnosti ještě dát vařit polívku a hlídat je - oni si babičku vynucujou, chtěj si jí užít
Prostě nejsem ta dokonalá matka a vůbec se za to nestydim… já zase nikdy nepoužívám takový ty směsy na zapíkání atd ![]()
MarkyM píše:Gladys píše:A čim bych mohla ten bujon nahradit?MarkyM píše:To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)
no ničím, bujon je nenahraditelný ![]()
Carrinka píše:
My máme polívku každý den - holky jsou na ní živený asi nejvícAle občas se stane, zrovna dnes, že jsem musela jet pryč, holky hlídala babí a ta by nezvládla v mojí mini domácnosti ještě dát vařit polívku a hlídat je - oni si babičku vynucujou, chtěj si jí užít
Prostě nejsem ta dokonalá matka a vůbec se za to nestydim… já zase nikdy nepoužívám takový ty směsy na zapíkání atd
carrinko, myslím, že zbytečně mácháš tím dokonale matkovstvím, troufám si říct, že žádná matka není dokonalá. U mě jde fakt o chuťové vjemy, někomu to nevadí, někomu jo, já jsem si zvykla a polívku dělám v podstatě jako časově náročnější jídlo než běžně je, a proto ji nedělám tak často. Syn byl jeden čas polívkový, ale z toho mi nějak vyrostl ![]()
Tak holky jsou právě zvyklé, že než jdou spát, tak maj polívku a po vyspání maj hlavní jídlo! Takže to náročné je trochu víc, ale většinou si vařím den předem večer, když to jde ![]()
Gladys píše:MarkyM píše:no ničím, bujon je nenahraditelnýGladys píše:A čim bych mohla ten bujon nahradit?MarkyM píše:To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)
Jenže to bude ta polévka taková bez chuti ne?
Dělám vývary často a ještě se mi nestalo abych tam nemusela přidat bujon ![]()
A to vařím všechny druhy polévek, prostě to tomu dá šmak…znám i takové ženy co vaří bez bujonu a to je s prominutím na ![]()
By mě teda zajímalo , když děláte zeleninovou polévku jak dochucujete
![]()
MarkyM píše:Gladys píše:Jenže to bude ta polévka taková bez chuti ne?MarkyM píše:no ničím, bujon je nenahraditelnýGladys píše:A čim bych mohla ten bujon nahradit?MarkyM píše:To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)
Pro mě ne
Já jsem zvyklá solit minimálně, kořenit taky přiměřeně, spousta hotových věcí mi pak přijde přesolená a překořeněná ![]()
Zeleninovou polívku dělám ze zeleniny, z čeho jinýho
Šmak tomu dodá celer, kedlubna a přisypávám pohanku, ta tomu též dá trochu říz. Dochucuju česnekem aspoň trošinku. Do brokolicové, květákové muškátový oříšek.
celer, petržel,mrkev,cibule-to má o sobě chuť, libeček, petržel.nať,nový koření, bobkový list a když máš akorát vody na množství masa(nee vody až po okraj a masa skoro nic)tak máš vývar chuťově výbornej!Taky jsem tomu nevěřila ale chutná to fakt dobře
Co na hovězí vývar
Nechci zakládat nové téma s takhle hloupým dotazem, tak vkládám sem ![]()
Chci se vás zeptat, co mám koupit na pořádný hovězí vývar? Abych nemusela dávat žádný masox. kosti, maso, co konkrétně? Nikdy jsem ho nedělala a teď bych si ho chtěla zamrazit a pak v něm něco malému připravovat. Díky
@luciezesvetic nejlepsi je ohanka, ale je to drahe, protoze je to kombinace hoveziho masa a kosti. Nejlepsi hovezi vyvar - 2 mensi mrkve (nebo 1 vetsi), 1 petrzel koren, ctvrtka bulvoveho celere, hrsticka susenych hribu (dodava se kvuli barve), 1 vetsi cibule i se slupkou, 2 bobkove listy, 5 kulicek noveho koreni, 8 kulicek cerneho pepre, sul, jeden kus ohanky… jakmile privedes k varu, tak nejlepe pomalu pak tahnout celou noc… je to pak nadhera, silny uzasny vyvar. Pro maleho bych asi neprehanela se soli, jinak bych to nechala. Po dovareni ohanku vynde a maso ober, dej do talirku s polevkou nebo rozmixuj pro pripravu jidla malemu ![]()
Příspěvek upraven 12.09.12 v 19:50
Nejlíp přímo hovězí na polévku, nebo hovězí přední s kostí, hlavně nechat dlouho vařit, v normálním hrnci i 3 hodiny
A pak hodně zeleniny, hlavně kořenové ![]()