Polévka - vývar z bujonu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
13.1.12 15:47
MarkyM píše:
Já bujon používám a žijem.Přiznám se že mi bez něj moc nechutná :oops:

To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.1.12 16:24
Gladys píše:
MarkyM píše:
To jsem měla dřív, za svobodna, za bezdětna… Teď jsem kvůli dítěti objevila, jak chutná OPRAVDOVÝ bujon a cítím to na míle daleko. Zrovna teď v papiňáku dělám hovězí, kuřecí dělám v papiňáku z kuřecích krků a zkrátka to si dám radši něco jinýho než si kazit chuťový buňky hnusnou kostičkou (a že jsem se z nich navařila, takže vím, jak to chutná)

A čim bych mohla ten bujon nahradit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
13.1.12 16:40

My máme polívku každý den - holky jsou na ní živený asi nejvíc :-D Ale občas se stane, zrovna dnes, že jsem musela jet pryč, holky hlídala babí a ta by nezvládla v mojí mini domácnosti ještě dát vařit polívku a hlídat je - oni si babičku vynucujou, chtěj si jí užít :-D Prostě nejsem ta dokonalá matka a vůbec se za to nestydim… já zase nikdy nepoužívám takový ty směsy na zapíkání atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.1.12 17:20
MarkyM píše:
Gladys píše:
MarkyM píše:

no ničím, bujon je nenahraditelný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.1.12 17:23
Carrinka píše:
My máme polívku každý den - holky jsou na ní živený asi nejvíc :-D Ale občas se stane, zrovna dnes, že jsem musela jet pryč, holky hlídala babí a ta by nezvládla v mojí mini domácnosti ještě dát vařit polívku a hlídat je - oni si babičku vynucujou, chtěj si jí užít :-D Prostě nejsem ta dokonalá matka a vůbec se za to nestydim… já zase nikdy nepoužívám takový ty směsy na zapíkání atd :nevim:

carrinko, myslím, že zbytečně mácháš tím dokonale matkovstvím, troufám si říct, že žádná matka není dokonalá. U mě jde fakt o chuťové vjemy, někomu to nevadí, někomu jo, já jsem si zvykla a polívku dělám v podstatě jako časově náročnější jídlo než běžně je, a proto ji nedělám tak často. Syn byl jeden čas polívkový, ale z toho mi nějak vyrostl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
13.1.12 17:38

Tak holky jsou právě zvyklé, že než jdou spát, tak maj polívku a po vyspání maj hlavní jídlo! Takže to náročné je trochu víc, ale většinou si vařím den předem večer, když to jde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.1.12 18:07
Gladys píše:
MarkyM píše:
Gladys píše:
MarkyM píše:

Jenže to bude ta polévka taková bez chuti ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.1.12 18:31

Dělám vývary často a ještě se mi nestalo abych tam nemusela přidat bujon :nevim:

A to vařím všechny druhy polévek, prostě to tomu dá šmak…znám i takové ženy co vaří bez bujonu a to je s prominutím na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
13.1.12 18:32

By mě teda zajímalo , když děláte zeleninovou polévku jak dochucujete :?: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.1.12 19:18
MarkyM píše:
Gladys píše:
MarkyM píše:
Gladys píše:
MarkyM píše:
Jenže to bude ta polévka taková bez chuti ne?

Pro mě ne :nevim: Já jsem zvyklá solit minimálně, kořenit taky přiměřeně, spousta hotových věcí mi pak přijde přesolená a překořeněná :nevim:

Zeleninovou polívku dělám ze zeleniny, z čeho jinýho :lol: Šmak tomu dodá celer, kedlubna a přisypávám pohanku, ta tomu též dá trochu říz. Dochucuju česnekem aspoň trošinku. Do brokolicové, květákové muškátový oříšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
13.1.12 20:21

celer, petržel,mrkev,cibule-to má o sobě chuť, libeček, petržel.nať,nový koření, bobkový list a když máš akorát vody na množství masa(nee vody až po okraj a masa skoro nic)tak máš vývar chuťově výbornej!Taky jsem tomu nevěřila ale chutná to fakt dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
12.9.12 19:43

Co na hovězí vývar
Nechci zakládat nové téma s takhle hloupým dotazem, tak vkládám sem :oops:
Chci se vás zeptat, co mám koupit na pořádný hovězí vývar? Abych nemusela dávat žádný masox. kosti, maso, co konkrétně? Nikdy jsem ho nedělala a teď bych si ho chtěla zamrazit a pak v něm něco malému připravovat. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
12.9.12 19:48

@luciezesvetic nejlepsi je ohanka, ale je to drahe, protoze je to kombinace hoveziho masa a kosti. Nejlepsi hovezi vyvar - 2 mensi mrkve (nebo 1 vetsi), 1 petrzel koren, ctvrtka bulvoveho celere, hrsticka susenych hribu (dodava se kvuli barve), 1 vetsi cibule i se slupkou, 2 bobkove listy, 5 kulicek noveho koreni, 8 kulicek cerneho pepre, sul, jeden kus ohanky… jakmile privedes k varu, tak nejlepe pomalu pak tahnout celou noc… je to pak nadhera, silny uzasny vyvar. Pro maleho bych asi neprehanela se soli, jinak bych to nechala. Po dovareni ohanku vynde a maso ober, dej do talirku s polevkou nebo rozmixuj pro pripravu jidla malemu :)

Příspěvek upraven 12.09.12 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
12.9.12 19:50

Nejlíp přímo hovězí na polévku, nebo hovězí přední s kostí, hlavně nechat dlouho vařit, v normálním hrnci i 3 hodiny :palec: A pak hodně zeleniny, hlavně kořenové :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
12.9.12 19:51

@skritek Petra Jj, nebo oháňka :palec: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie