Poloha plodu

108
24.3.08 20:24

poloha plodu

Ahojky holky, minulý týden jsem byla na pravidelné KO a MUDr. mi řekl, že je vše v pořádku, až na to že mimi je příčně, ale že prý ještě nebude dělat žádné závěry.
Myslíte, že se ještě otočí hlavičkou dolů? Máte s tím některá zkušenosti?
V případě že zůstane příčně jak je to s porodem? Jistí to císař, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4419
24.3.08 20:28

Pokud ti zůstane příčně, císař tě nemine. Tam není pak o čem mluvit. Ale zase na druhou stránku by ses mohla rozhodnout třeba rodit epidurálem a vidět mimi hned po narození. Ale kamarádce se mimi otočilo dva dny před porodem, sice jinak než by ona chtěla :wink: , ale ta miminka se můžou otočit ještě kdykoliv do porodu. Zatím má miminko ještě čas, tak držím palečky. Ale otočit se ještě může, jakkoliv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.3.08 20:52

Jajsem mela všechny deti příčně, a vždy se umoudřili a otocily, první syn dokonce dva dny před prodem

A neboj že by se neotočilo nebot místo s kulatým bříškem, by jsi chodila s krychlí :D :D Bud se otočí hlavou dolu nebo nahoru, ale takhle nezůstane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
24.3.08 20:56

Anny byla ve 29tt taky pricne, hrozili mi cisarem, ale hlavickou dolu se otocila jeste par tydnu pred porodem… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
24.3.08 21:33

Ahojky,
29+6 je fakt ještě brzo, aby bylo mimi ustálené. Většinou začnou hrozit císařem, až když je ve 36 tt poloho stále špatná.. A jsou miminka, která se fakt otočila až třeba den před porodem. Takže buď úplně v poho!
Já měla mimi příčně na UTZ ve 32 tt a také jsem se bála - přitom předtím týden na UTZ byl hlavou dolu a týden potom už zase vše ok a porod naprosto přirozený.
Prostě je fakt ještě brzo! Úplně se uklidni a užívej těhu!! :wink: Uběhne to jako voda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
24.3.08 22:22

Já mám teď mimi taky koncem pánevním a stále čekám jestli se otočí zatím to tak nevypadá, už měs.je stále zadečkem dolů. Nicméně dr.mi říkal že když nebude moc velké tak bych jako druhorodička mohla rodit normálně což nevím nevím…máte s tím některé zkušenost? děkuji ,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.3.08 14:36

Ahoj, mimino se ti může otočit klidně i den před porodem a což teprv teď, když máš ještě dva měsíce čas… Já ho mám na každém ultrazvuku jinak a každy den cítím, že se tam obrací úplně jak se mu zachce (mě zbývají ještě 3 měsíce). Prostě to te vůbec neřeš.

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
25.3.08 15:00

Koksinelle: ja byla rozhodnuta rodit vaginalne za kazdou cenu, i kdyz byl Theo obraceny KP od tydne 30 a potom se uz ani nehnul. Theo je me prvni dite. S doktorem jsme se dohodli, ze me nejdriv poslou na magnetickou rezonanci panve, aby vedeli na jistotu, ze ji prcek proleze. Potom se monitorovala velikost plodu a nakonec se usoudilo, ze jestli chci rodit normalne, tak muzu, samozrejme za asistence specialniho lekare (jinak te tu rodi za normalnich okolnosti jenom porodni sestry), ovsem jenom v pripade, ze porod se spusti samovolne do konce tydne 41. No a tak se nakonec nestalo. Po tom tydnu 41 je pry uz hlavicka mrnete vetsi a tvrdsi, takze hur prochazi porodnim kanalem, coz je prave u porodu PK velice kriticky bod. Ja jsem doufala do posledniho okamziku, ze se rozrodim spontanne. No, ale nakonec jsem za sveho cisare byla i vdecna, protoze se pani doktori sekli na ultrazvuku o vice nez kilo a Theo mel porodni vahu 4720g a 56 cm. Takove slune bych tim KP asi nevytlacila ani omylem.
Ale jinak jsem si precetla nadhernou knizku o prirozenych porodech a tam se docela pekne psalo jak je dnesni porodnictvi „zespitalnene“ a je to vlastne ta nejprirozenejsi vec na svete. V knizce se tvrdi, ze kdyz ma rodicka prijemne prostredi, kde se na ni nespecha, kde muze rodit v jake poloze chce, jist pri tom kdy chce (pry je to strasne dulezite doplnovat energii, coz se ve spitale vubec nedela…dokonce v urcitem bode porodu ti jist a pit zakazou), volne se pohybovat a ma podporu sveho okoli, tak se pry da odrodit „normalne“ temer vsechno (i ten PK), vcetne sestikilovych deti. Ale pochopitelne zalezi na usudku a nazoru kazde maminky, jak ten svuj vlastni porod chce. :lol: Takze hodne stesti v rozhodovani, hlavne at vse probehne v pohode.

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
25.3.08 19:00
Koksinelle píše:
Já mám teď mimi taky koncem pánevním a stále čekám jestli se otočí zatím to tak nevypadá, už měs.je stále zadečkem dolů. Nicméně dr.mi říkal že když nebude moc velké tak bych jako druhorodička mohla rodit normálně což nevím nevím…máte s tím některé zkušenost? děkuji ,–)

mam rodila jsme dceru, neřikam že to bylo nejak extra skvelé ale taky to šlo. Rozhodně teda lepší než císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
25.3.08 19:43

Ahoj holky muj malý byl pořád koncem pánevním v 38 týdnu mi udělali obrat zevníma hmatama nebylo to příjemný,ale zase to byla jen chvilka a já mohla rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
26.3.08 09:53

Dasko: jestli ctu dobre, tak cekas dvojcatka? No to dratuluji. Nebo jsem to jen spatne pochopila a ty tam mas jmena dvou deti jen jako moznou variantu jmena pro obe pohlavi? No, to neva, kazdopadne gratuluji k budoucimu/budoucim mimiskum.
Jak se zminujes o manualnim obratu ditete, tak ja jsem to taky podstoupila, ale nepovedlo se. Ale bylo to velice jemne, taky jsem se toho desne bala. Zajimalo by me jak to probihalo u tebe. Taky jsem podstoupila akupunkturu, polehavala jsem zadnici nahoru, brala homeopatika, ale maly se jednoznacne ve svem pelisku zaklinil a neminil se hybat z fleku.

Tak, tak Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
26.3.08 10:59

Ne čekám jedno a to jsou jména jména které máme vymyšleý,jinak obrat u mě probíhav v 38tt došla jsem rano do nemocnice na hodinu mi kapala nějaká kapačka na povolení dělozního svalstva,asi za hodinu mi lekař udělal ultrazvuk pak jsem si lehlana postel,přes stěnu břišní nahmatal hlavičku a zadeček a miminko posouval opravdu to nebylo příjemny,ale vydržet se to dalo obrat se povedl pak jsem ležela ještě celý den na porodním sále na monitorech,jestli se nerozběhne porod po tom zásahu,ale nic se nedělo,tak mě pustili domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
26.3.08 19:58

Ivuska.h no já vím že se může ještě otočit, ale vzhledem k tomu že doteď mám pořád hlavičku pod žebry a to opravdu stále, cítím když se mimi zavrtí tak mám pěknou vybouleninu právě skrz žebra jako bych tam měla balonek to vypadá :-) a to ta hlavička… ale stále doufám že se třeba sesune dolů :-)

Dasce a Markéte: taky děkuji holky za příspěvky… ,–) tak uvidíme jak to nakonec zvládnu. U prvního mi porod vyvolávali po 15dnech kdy jsem přenášela tak snad se to teď taky rozeběhne samo…ale kdo ví že?? ale jinak mě šokovala info že se na UTZ spletli skoro o 1kg…což je docela dost. Protože dr.mě pořád ujištuje že když plod bude malý že bych právě mohla rodit normálně. O tom otočení manuálně jsme spolu taky mluvili ale na rovinu mi řekl že on to nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.08 23:40

daska1: Teda krásná jména máš vybraná, musím říct - úplně stejná jako jsme měli my, teď už víme, že je to Tobísek, ale kupujem aspoň kočárek Inglesina Sofia :D …Jména jsou obě poměrně neobvyklá, tak jsem koukala jak puk, že má někdo stejný vkus jako my…

• Citovat
  • Upravit
1008
27.3.08 23:45

daska1: Teda krásná jména máš vybraná, musím říct - úplně stejná jako jsme měli my, teď už víme, že je to Tobísek, ale kupujem aspoň kočárek Inglesina Sofia :D …Jména jsou obě poměrně neobvyklá, tak jsem koukala jak puk, že má někdo stejný vkus jako my… A krom toho manžel se jmenuje pro změnu Lukáš :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí