Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dneska na kontrole 39+5tt mi doktor oznámil, že miminko je ve špatné poloze.
Ze zdravotního záznamu : hřbet plodu vzadu na páteři matky, obličej vzhůru. Závěr : vysoký přímý stav.
Má někdo s touto polohou zkušenosti?? Otočilo se vám miminko ještě normálně??? Děkuji
Chápu správně, že má hlavičku jakoby zakloněnou? Není to indikace k císaři?
Přesně spíš se začni připravovat že ti budou plánovat císaře
@Nowuka2 říkal, ze se muže otočit, kontrolu mám za týden :/
Vysoký přímý stav - dítě je i přes postupující nález na děložním hrdle (otevírání porodního kanálu) vysoko v pánvi a nic nenasvědčuje tomu, že do pánve bez rizika klesne (důvod k císaři)
@samanta2208 píše:
@pe-terka jojo je aspoň dle netu
mám pocit, že tato poloha je z hlediska porodu riziková, ale nejsem porodník. Probrala bych to s dr a požádala o sekci, pokud ji sami nenabídnou.
Příspěvek upraven 28.12.16 v 23:25
@Zavitova píše:
@Nowuka2 říkal, ze se muže otočit, kontrolu mám za týden :/
A nespletla sis týden? V 39+5 už je na otáčení fakt pozdě, nehledě na to, že v tomto týdnu bývá kontrola snad i častěji ne? Aspoň co si pamatuju já.
@Nowuka2 píše:
A nespletla sis týden? V 39+5 už je na otáčení fakt pozdě, nehledě na to, že v tomto týdnu bývá kontrola snad i častěji ne? Aspoň co si pamatuju já.
Nene, dneska to byla druhá kontrola v porodnici, termín mám 30.12, a doktor mi dal kontrolu až 5.1.
@Zavitova jako ta pravděpodobnost je fakt strašně mala po 38tt..Spíš se divím že už to někdo nezačal řešit
@samanta2208 píše:
@Zavitova jako ta pravděpodobnost je fakt strašně mala po 38tt..Spíš se divím že už to někdo nezačal řešit
@Zavitova Myslím si to samé, co tak konzultace s jiným porodníkem? ![]()
Ja jsem zacala rodit normalne, nikdo mne o spatne poloze nic nerekl. Pred porodem sono nedelali, je to uz ale 15 let. Po 12 hodinach bolesti jsem otevrena na 9 cm skoncila na akutni sekci. Maly proste nesestoupil, take vysoky primy stav ![]()
@samanta2208 píše:
Taky se divim
bez k jinému dr to je na cisare.
Dítě se otočit může, dvěma známým se v poslední době děti otočily 1-2 dny před termínem hlavičkou nahoru (do té doby v ideální pozici), takže ač je to k nevíře, to místo tam někde můžou vzít.
Co se týče tvojí polohy, tak teta to měla u obou dětí. Oba porody začaly přirozeně, ale končily kvůli poloze akutním císařem. Ale nechci děsit, třeba to není nutné, ale nikoho jiného asi neznám. Rodila ve dvou různých porodnicích (u nás obě známé spíš pro radikální zásahy) a nechali ji rodit přirozeně, tak nevím…