Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@LLenule111 volila bych značkovo použitou. Koukni po bazarech, ale pozor zkontroluj si plasty, zda nejsou namáhané, polystyreny lze někdy dokoupit nové.
@pavlats píše:
@Gituš No snažím se vybírat co nejlépe. Pravda je, že ty známější značky tuto váhovou kategorii nevyrábí. Jenže mě se právě nechce ji jako dvouletou dávat do sedačky 15-36 jednak právě kvůli tomu, že ta už není polohovatelná a jednak kvůli upínání dítěte už jen tříbodovým pásem (maxi-cosi, cybex i romer). To mi přijde ve dvou letech ještě brzy. Jenže ona je takový dlouhán, že má už teď (15 měsíců) za hlavou rezervu jen asi 4-5cm
Já koukala na Cybex 9-36 jenže nevím, jak by zvládla ten pultík. A značky jako Maxi-cosi a Rommer dělají je právě až 15-36 kg bez polohování a jen s tříbodovým pásem.
Ale ráda si nechám poradit.
kup sedačku 9-18kg
@lleennttiillkkaa píše:
kup sedačku 9-18kg
Myslíš jako když ji ji dítko přeroste?
@pavlats Myslím, že budeš muset risknout pultík nebo doufat, že už tak rychle neporoste… i když ono 4-5 cm zas není tak málo, když vezmu, že v téhle sedačce může přesahovat po linii očí. Ale tedy můj soukromý názor je ten, že dřív jsou pásy blbě, než hlava začne nadlimitně přesahovat.
@j.a.n.i1 píše:
Myslíš jako když ji ji dítko přeroste?
aha omlouvám se, nedočetla jsem, že má malou rezervu. V tom případě bych volila sedačku 15-36 a dokoupila toto http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Vím, že je to výdaj navíc, ale mě to za tu bezpečnost stojí
@j.a.n.i1 Aha, tak to je pro mne novinka, že může přesahovat. Já myslela, že právě nesmí ![]()
@lleennttiillkkaa Na to jsem také koukala, ale neřeší mi to polohování a padání hlavy při usnutí (jezdíme i 250 km, tak potřebuje opravdu pohodlí).
Když někdy vidím, jak jsou při spánku zkroucené větší holky v sedačkách Cybex Solution 15-36 kg, tak je mi jich líto - to má sice polohovatelnou opěrku hlavy, která má zabránit padání, ale moc to nepomáhá.
No, já si teda nedovedu představit, že dávám 14 měsíční dítě do 15-36
Kolik tvoje malá teď váží? To bych šla radši do lepší 9-36, jestli je nějaká veliká. ![]()
@pavlats Jojo, u 9-18 už může (nesmí u protisměrných), ale jak píšu, přijde mi, že dřív začnou ty pásy sjíždět z ramen.
@pavlats my máme romerku 15-36 a ta jde polohovat tím, že se sklopí sedačka auta a tím se sklopí i autosedačka. jasně nedám sedačku do takový polohy jako 9-18, ale pro syna je to na dlouhý trasy pohodlný. Nejednou tak spal.
Ale jinak si teda taky nedokážu představit, že dávám 14 měsíční dítě do velký autosedačky.
@lleennttiillkkaa Tuším, že se bavila o tom přesunutí v době dvou let ![]()
@Gituš i tak, ale já to mám zkreslený, syn do ní šel až v necelých 5. letech ![]()
@lleennttiillkkaa Moje holky právě šly do té poslední kategorie až ve 4 letech a to nemáme zrovna prcky
, tak mi to taky přišlo takové zvláštní, ale poradit jsem moc neuměla, u nás je hlavní iniciátor manžel - mně se totiž zrovna přes deset tisíc za dvě autosedačky dávat nechtělo ![]()
@Gituš u nás by zase manžel dal kluka klidně na podsedák
my máme levnější varianty, protože nemáme isofix, ale zase jsme museli kupovat sedačky 2.
@Gituš No snažím se vybírat co nejlépe. Pravda je, že ty známější značky tuto váhovou kategorii nevyrábí. Jenže mě se právě nechce ji jako dvouletou dávat do sedačky 15-36 jednak právě kvůli tomu, že ta už není polohovatelná a jednak kvůli upínání dítěte už jen tříbodovým pásem (maxi-cosi, cybex i romer). To mi přijde ve dvou letech ještě brzy. Jenže ona je takový dlouhán, že má už teď (15 měsíců) za hlavou rezervu jen asi 4-5cm
Já koukala na Cybex 9-36 jenže nevím, jak by zvládla ten pultík. A značky jako Maxi-cosi a Rommer dělají je právě až 15-36 kg bez polohování a jen s tříbodovým pásem.
Ale ráda si nechám poradit.