Poloviční úvazek a DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Poloviční úvazek a DPP
Ahoj, jsem teď v takové svízelné situaci a nevím, jak si poradit, tak třeba mi některá z vás poradí. Jsem čerstvou absolventkou VŠ a po zkušenosti s ÚP z doby po maturitě jsem se rozhodla, že si prostě musím najít práci za každou cenu. Sehnala jsem „pouze“ poloviční úvazek, což mi moc nevyhovuje, protože předpokládám, že výdělek bude vyšší než 4950, takže mě z ÚP vyřadí a pojistné si budu platit sama. Vůbec netuším, kolik peněz mi v tomto případě (po stržení pojistného) zůstane na ruce. Každopádně vím, že to bude asi hodně málo a protože bydlím jen s maminkou, která má sníženou pracovní schopnost, nejspíš nebudu schopna ji dostatečně pomoci
. Na internetu jsem našla práci (psaní odborných prací, korektury…), která je buď na ŽL nebo na DPP. Pokud by mne na tuto práci přijali, jak to bude vypadat? Pojistné se mi bude strhávat z výdělku u polovičního úvazku a zaměstnavateli nahlásím, že pracuji ještě na DPP a z toho DPP se také bude něco strhávat? Případně máte některá zkušenost s psaním takovýchto prací a kolik si člověk může přivydělat? Omlouvám se, ale vážně se v tom systému nevyznám, tak promiňte, jestli můj dotaz zní „divně“
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@anysekk píše:
Na internetu jsem našla práci (psaní odborných prací, korektury…), která je buď na ŽL nebo na DPP. Pokud by mne na tuto práci přijali, jak to bude vypadat? Pojistné se mi bude strhávat z výdělku u polovičního úvazku a zaměstnavateli nahlásím, že pracuji ještě na DPP a z toho DPP se také bude něco strhávat? Případně máte některá zkušenost s psaním takovýchto prací a kolik si člověk může přivydělat? Omlouvám se, ale vážně se v tom systému nevyznám, tak promiňte, jestli můj dotaz zní „divně“.
Na takovou práci se vybodni. Vážně ti přijde normální, že budeš za někoho psát seminárky, referáty nebo kvalifikační práce (ročníkovky, bakalářky, příp. diplomky). Ten bude prohlašovat, že je to jeho dílo, ty mu budeš pomáhat podvádět? Nevadí ti to, přijde ti to (morálně) OK? + co se děje, když se to provalí.
Potom je druhá věc jestli budeš mít zájemce a dostaneš zaplaceno.
Být tebou na toto prdím a jdu raději pracovat do supermarketu (pokladny, doplňování) nebo někam jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta práce se mi nezamlouvá, ale je to asi jediná práce s flexibilní dobou, kterou bych zvládla. Už se chytám prostě všeho, jen abych domů mohla aslepoň nějaké finance přinést. Na ten částečný úvazek se po mě požaduje, abych pracovala v nepřetržitém provozu s tím, že si oddělám třeba dvě 12ky a pak konec případně pokud bude potřeba zaskočím nárazově za někoho jiného. Po supermarketech jsem se ptala, bohužel všude mě odpakovali s tím, že na doplňování potřebují někoho, kdo by docházel denně a pokud mám jinou práci na 12tky nevyhovuje jim to. Práci hledám v blízkém okolí a v městě, kde budu mít ten poloviční úvazek, ale bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč teda nenecháš tu práci na částečný úvazek, která ti stejně nevyhovuje a je nedostatečná, a nevezmeš místo toho právě třeba ten supermarket, kam by jsi chodila každý den a výdělek by byl tedy zřejmě vyšší? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože ta práce na částečný je v oboru, kde můžu nahnat praxi, kterou zatím vůbec nemám a je tam možnost, že pokud se osvědčím, pak je možné pracovat na plný úvazek, proto tu práci nechci pustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To už je asi na tobě, co je pro tebe v tuhle chvíli důležitější
každopádně, k otázce. U DPP se do 10000/měsíc pojistné neodvádí. Strhává se jen 15 % daň. A svému stávajícímu zaměstnavateli nic hlásit nemusíš, je mu prd po tom, co všechno za práce děláš, nemá s tím nic společného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SussieS píše:
To už je asi na tobě, co je pro tebe v tuhle chvíli důležitějšíkaždopádně, k otázce. U DPP se do 10000/měsíc pojistné neodvádí. Strhává se jen 15 % daň. A svému stávajícímu zaměstnavateli nic hlásit nemusíš, je mu prd po tom, co všechno za práce děláš, nemá s tím nic společného
Ještě to promyslím, každopádně děkuji za odpověď, už se v tom orientuju
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anysekk píše:
Ta práce se mi nezamlouvá, ale je to asi jediná práce s flexibilní dobou, kterou bych zvládla. Už se chytám prostě všeho, jen abych domů mohla aslepoň nějaké finance přinést.
Je otázka jestli tento podvod není celý podvod a něco doneseš.
Nicméně je tvoje věc jestli dáš přednost podvodu a praxi nebo něčemu jinému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit