Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terez7865 píše:
@Zuzina27 děkuju za uklidněnív tom těhotenství je to fakt jeden velkej stres
Není zač
To naprosto chápu, ti doktoři vždycky něco řeknou a člověk je z toho potom vedle. Teď už je tady s námi a jsou ji 4m a všechno v pořádku. Takže budu držet palečky ať všechno dobre dopadne. ![]()
@Terez7865 píše:
fakt? to je zvláštní a já myslela, že se to teda vždycky srovná
No vždycky ne, ale ve většině případů. A nemusí to asi nutně vyšplhat do nějakých výšin. V prvním těhu mi Dr ve 20tt kontroloval placentu. (musela jsem se zeptat, jinak by to nechal být
) a řekl něco jako že UŽ je centimetr nad, tak dobrý. Já ji teda měla jen na hraně branky. Nic nepřekrývala. ![]()
Takže buď to flakal
nebo je to fakt tak běžné a do porodu tolik času, že se závěry dělají až ke konci těhotenství. Tipla bych to druhý. Vzhledem ke zkušenostem. Samozřejmě bude něco jiného, když je ten překryv větší a způsobuje to víc komplikací, krvácení, tlaky, apod.
@Terez7865 Já měla v cca 20tt v papírech placenta v DDS preavia a teď mám DDS dosahuje k plice močového měchýře
A jsem 36tt. Ale já s tím neměla žádný problém. Žádné krvácení, žádné omezení
@Terez7865 píše: ČaukyDneska mi doktor sdělil, že mam nízko položenou placentu, může to ještě tak tři týdny trvat, než se to srovná, hlavně hodně odpočívat. V tomhle období je to prý normální
Jsem 15+4 a chtěla bych se zeptat, jestli s tim máte některá zkušenosti.
Já měla placentu dole snad až do 3. trimestru. Každá námaha pro mě znamenala několikadenní (2-3) krvácení. Pak se vytáhla a je to dobrý. Tak až budu rodit, tak můžu normálně. Kdyby se nevytáhla, musel by být císař.
No tak dneska už mam ten výtok růžový, což znamená, že krev tam je, ale ne uplně čistá. Vůbec jako nevim, co je normální a co ne
Jestli jet na pohotovost až kdybych vážně krvácela, nebo jet i s růžovym výtokem? ![]()
@Terez7865 já brala zbarvený výtok pořád jako špinění. Až když to bylo silnější, tak jsem „plašila“.. silnější, rozuměj po utření to nepřestávalo, měla jsem i špinavé pyžamo.
Ale jestli si nejsi jistá, za aspoň zavolání do nemocnice nic nedáš.
Ona krev tam je vždycky, i to hnědý je krev. Jen jí trvá déle se dostat ven, tak je hnědá.
@Terez7865 píše:
@Modesta Takže si s krvácenim na pohotovost ani nejela?
Ne. Když to bylo poprvé, tak jsem se fakt lekla, ale nekrvacelo to moc a neměla jsem bolesti. A před tím jsem prodělala ZT a tak nějak jsem si říkala, že buď to bude potrat a nebo se to zvládne (bylo to v 1. trimestru). Hned druhý den jsem letěla na gyndu a doktor zjistil, že je to ok, akorát ta placenta je prostě nízko…
@Terez7865 mně doktoři při propouštění z nemocnice řekli, že dokud to nebude krvácení (více jak 1 vložka za den), tak jezdit nemusím, jen dodržovat klidový režim, nasadit ascorutin a magnezko. Ale já teda špinila vždy hnědou krví a to mi říkali, že je dobře.
Nebezpečná je krev čerstvá.
Při růžovém výtoku bych ještě nepanikařila, ten jsem měla, když mi ustávalo špinění.