Položená placenta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
30.10.21 00:37
@Terez7865 píše:
@Zuzina27 děkuju za uklidnění :srdce: v tom těhotenství je to fakt jeden velkej stres :roll:

Není zač :srdce: To naprosto chápu, ti doktoři vždycky něco řeknou a člověk je z toho potom vedle. Teď už je tady s námi a jsou ji 4m a všechno v pořádku. Takže budu držet palečky ať všechno dobre dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
30.10.21 08:54
@Terez7865 píše:
fakt? to je zvláštní a já myslela, že se to teda vždycky srovná :nevim:

No vždycky ne, ale ve většině případů. A nemusí to asi nutně vyšplhat do nějakých výšin. V prvním těhu mi Dr ve 20tt kontroloval placentu. (musela jsem se zeptat, jinak by to nechal být :nevim: ) a řekl něco jako že UŽ je centimetr nad, tak dobrý. Já ji teda měla jen na hraně branky. Nic nepřekrývala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
30.10.21 08:57

Takže buď to flakal :mrgreen: nebo je to fakt tak běžné a do porodu tolik času, že se závěry dělají až ke konci těhotenství. Tipla bych to druhý. Vzhledem ke zkušenostem. Samozřejmě bude něco jiného, když je ten překryv větší a způsobuje to víc komplikací, krvácení, tlaky, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
30.10.21 09:01

@Terez7865 Já měla v cca 20tt v papírech placenta v DDS preavia a teď mám DDS dosahuje k plice močového měchýře :nevim: A jsem 36tt. Ale já s tím neměla žádný problém. Žádné krvácení, žádné omezení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
30.10.21 09:06
@Terez7865 píše: Čauky ;) Dneska mi doktor sdělil, že mam nízko položenou placentu, může to ještě tak tři týdny trvat, než se to srovná, hlavně hodně odpočívat. V tomhle období je to prý normální :nevim: Jsem 15+4 a chtěla bych se zeptat, jestli s tim máte některá zkušenosti. ;)

Já měla placentu dole snad až do 3. trimestru. Každá námaha pro mě znamenala několikadenní (2-3) krvácení. Pak se vytáhla a je to dobrý. Tak až budu rodit, tak můžu normálně. Kdyby se nevytáhla, musel by být císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.11.21 17:37

No tak dneska už mam ten výtok růžový, což znamená, že krev tam je, ale ne uplně čistá. Vůbec jako nevim, co je normální a co ne :nevim: Jestli jet na pohotovost až kdybych vážně krvácela, nebo jet i s růžovym výtokem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
1.11.21 17:39

@Modesta Takže si s krvácenim na pohotovost ani nejela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.11.21 17:43

@Terez7865 já brala zbarvený výtok pořád jako špinění. Až když to bylo silnější, tak jsem „plašila“.. silnější, rozuměj po utření to nepřestávalo, měla jsem i špinavé pyžamo.
Ale jestli si nejsi jistá, za aspoň zavolání do nemocnice nic nedáš.
Ona krev tam je vždycky, i to hnědý je krev. Jen jí trvá déle se dostat ven, tak je hnědá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6032
1.11.21 19:05
@Terez7865 píše:
@Modesta Takže si s krvácenim na pohotovost ani nejela?

Ne. Když to bylo poprvé, tak jsem se fakt lekla, ale nekrvacelo to moc a neměla jsem bolesti. A před tím jsem prodělala ZT a tak nějak jsem si říkala, že buď to bude potrat a nebo se to zvládne (bylo to v 1. trimestru). Hned druhý den jsem letěla na gyndu a doktor zjistil, že je to ok, akorát ta placenta je prostě nízko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
1.11.21 20:51

@Terez7865 mně doktoři při propouštění z nemocnice řekli, že dokud to nebude krvácení (více jak 1 vložka za den), tak jezdit nemusím, jen dodržovat klidový režim, nasadit ascorutin a magnezko. Ale já teda špinila vždy hnědou krví a to mi říkali, že je dobře.
Nebezpečná je krev čerstvá.
Při růžovém výtoku bych ještě nepanikařila, ten jsem měla, když mi ustávalo špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí